Torrent
Forum Tehnologija Internet

Tommy Tommy   06.11.2016 u 03:57

FoX (06.11.2016/01:55)
Hrvati dospeli na TorrentFreak (info portal koji se bavi dešavanjima u svetu piraterije)
Croatia arrests its first ever pirate site operator
sad sam stvarno ljubomoran
Welicak94 Welicak94   06.11.2016 u 17:44

Jbt ovi kako su krenuli i mene ce da uhapse...
Cranium Cranium   06.11.2016 u 17:52

FoX (06.11.2016/01:55)
Hrvati dospeli na TorrentFreak (info portal koji se bavi dešavanjima u svetu piraterije)
Croatia arrests its first ever pirate site operator
Da nije Grofićko????
Cranium Cranium   12.11.2016 u 15:41

vice.com/rs/read/ne ... oviti

j**ote zamislite Srbiju sa kontrolom interneta.

Svaki skinuti sadržaj se proverava. Gde ste bili, šta ste radili, šta ste skinuli.
Nema više skidanja filmova, muzike, serija.
Samo ono što se pušta na televiziji i radiju.

Okeeeej, pamtim vreme kada nije bilo neta i kada smo slušali i gledali ono što se prikazivalo na televiziji. I to su bile najbolje godine za muziku. Najkvalitetnije stvari su se puštale.
Ali to danas nije slučaj. Ja bih poludeo da nemam kako da čujem muziku koja me zanima. Da moram da plaćam pretplatu da bih slušao Staniju i Sandru Afriku i slične kurvetine. Takav scenario je poooguban za omladinu koja dolazi. Filmovi i serije? Opet bi bilo pogubno jer dalje od Žikine dinastije ne bi videli.

Uglavnom, ako uspeju da skroz suzbiju pirateriju (a nema šanse) jer ni internet provajderima ne odgovara ukidanje "ilegalnih" sadržaja...uglavnom ako uspeju da nam zabrane slobodu, to je kraj interneta. I vraćanje u prošlost. A to ne odgovara ni nama ni internet provajderima. Koji će meni ku**c net ako ne mogu da skinem ništa? Samim tim, provajderi gube novac.

Borba sa piraterijom će se svoditi na hapšenja ljudi koji žele da od piraterije zarade. Ulični prodavci itd. Tako je uvek i bilo, to nije ništa novo.

Mi ostali 99,9% korisnika interneta smo sigurni jer ne zaradjujemo od piraterije. To što ja skinem film, ne znači da planiram da ga narežem na CD i preprodajem. Skinem, pogledam i brišem. Tako radi 99% internet korisnika. I baš bih voleo da vidim kaaaako i ko može da kontroliše milijarde korisnika.

Nemoguća misija.

Ali najgori scenario bi bio poguban za omladinu.
FoX FoX   12.11.2016 u 16:09

Eeee brt...zato sam ja opterećen ovom temom i redovno posećujem sajt sa ovakvim informacijama https://torrentfreak.com/ ,volim da budem u toku .
Primetio sam da je zadnjih godinu dana jako loše stanje u ovoj oblasti.
Hapse se ljudi širom sveta zbog piraterije.
Ko god da koristi torrent i skida filmove,serije itd ,bez obzira da li je za sopstvenu upotrebu, stiže mu opomena na kućnu adresu da prestane da skida...

3.opomene = iskljčuju vas sa internet pretplate...tako to sad funkcioniše u zemljama poput Velike Britanije,Nemačke,Francuske itd...

Filmska i muzička industrija proganja torrent sajtove,hapsi vlasnike sajtova(skoro su uhapsili ukrajinca,vlasnika Kickass,pa su hapsili vlasnike The Pirate Bay-a)...znači potpuni haos.

Ako se ovako nastavi,a nadam se da neće,teško nama.I nadam se da Srbija neće usvojiti ovaj zakon koji EU ima što se piraterije tiče.

Kran pa evo sad ću ti reći po kom principu funkcionišu te službe koje prate korisnike šta skidaju i šalju opomene.

Zadnjih godiunu dana širom sveta se primenjuje blokiranje sajtova sa "ilegalnim" tjst besplatnim sadržajem(filmovi,serije,igrice..).

Ljudima npr. iz Velike Britanije je blokiran pristup hiljadama sajtova ,znači neko u Velikoj Britaniji ukuca rarbg.to i izađe mu info da je pristup stranici blokiran i da je skidanje sadržaja STROGO ZABRANJENO.

Jedina opcija koja ljudima iz Velike Britanije trenutno preostaje je korišćenje VPN servera,pretplate se na VPN i dobiju novu IP adresu,taj VPN je nešto slično Proxiju...i sa tom novom IP adresom mogu da pristupe blokiranom torrent sajtu jer se ta IP adresa nalazi npr u Srbiji.
Jedino na taj način mogu ljudi koji imaju blokiran pristup sajtovima da pristupe sajtu.

E saaaad,ima i onih ljudi koji za ovo ne znaju i onda nadju neki drugi,"nesiguran" način da pristupe blokiranom sajtu i skinu torrent,i ovi što nadgledaju mogu da vide sve IP adrese koje skidaju torrente(znači i ti i ja kada skidamo nešto preko torenta,naše ip adrese se mogu videti) vide npr tvoju IP adresu i onda deluju.
Aha ,ova IP adresa je locirana u Srbiji,zatim taj "inspektor" kuca na guglu tvoju IP adresu i vidi da je tvoj internet provajder SBB,"inspektor" pozove SBB i traži tvoje podatke na osnovu te IP što je video,ovi iz SBB-a daju "inspektoru" tvoje podatke jer moraju po tom EU zakonu.
Sutradan,tebi stiže u sanduče opomena u kojoj piše šta si i kad skidao i da to više ne smeš da radiš...etooo ,tako to funkcioniše u većini zemalja danas...dobiješ treću opomenu i izgubiš net ili platiš novčano

Molim boga da taj zakon ne dođe kod nas,ali pošto mi hoćemo u EU ,kad tad će doći taj zakon...i zato ja pravim svoju arhivu filmova i serija što je sigurno ,sigurno je

Ne isplati se internet provajderima,ali filmska i muzička industrija je jača od net provajdera,zar ne?
atom atom   12.11.2016 u 16:19

Pa ako budu uveli kontrolu neta,koji će mi onda ku**c net?Mislim da se internet provajderima to neće isplatiti,jer zašto bi neko plaćao net ako može da ide samo na yt i fejs?
FoX FoX   12.11.2016 u 16:51

Paa brt budimo realni,manjina koristi internet za skidanje filmova i slično.Veelika većina koristi net za navedene sajtove(youtube,info portali,budjavi facebook i slično).
Nisu svi filmofili kao mi Ok,omladinci najviše net koriste za skidanje filmova,serija i slično.Mada je i to pod znakom pitanja.
atom atom   12.11.2016 u 17:14

Ma skidaju brate svi,a najviše igrice.Niko od mlađe i naše generacije ne uvodi net zbog yt i fejsa,većinom zbog igrica,filmova itd.
Cranium Cranium   12.11.2016 u 17:24

A ako gledam filmove onlajn? Aj zabranite mi i to mater vam j**em.
I ako ne skidam sa torenta. Nego ono standardno rar, zip i ostala čuda.
Jel i tada znaju?

Deluje mi tako nemoguće.

Ma nema brige brate, i ja i ti znamo da Srbija u evropu neće skoro
FoX FoX   12.11.2016 u 18:28

hahah kran pa mislim da imaju neki filter sajtova,i ubace u taj filter poznate "piratske" sajtove i samo se upali lampica kad neko poseti neki "piratski" sajt šalim se malo,ali znam kako funkcioniše kad su torrenti u pitanju a sad za zipovane fajlove,stream i ostala čudesa to nznm kako funkcioniše..

aahahaha atom a dobro brt,ja samo kažem,zakon u americi,velikoj britaniji i ostalim zemljama je takav da se ljudima koji koriste torrent za skidanje filmova,serija itd šalje opomena.Žale se u tim zemljama internet provajderi ali dzabe kad je zakon jači od njih. (taj zakon forsira verovatno industrija zabave(filmska,muzička itd industrija) )

Forum početna