Evropske zemlje i najpoznatija pesma.
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   24.09.2016 u 14:37

Pala mi je na pamet ova igra/tema dok sam pisao u drugoj temi. Slična je kao geografija stereotipa, samo ima veze sa muzikom.

Ajde da vidimo koja pesma i koji izvodjači su za vas najveći predstavnici neke zemlje u Evropi. Ili oni koji vam prvi padnu na pamet. Naravno, svestan sam da će za mnoge zemlje biti prazno ali možda i neće. Možda bude zanimljivo. Sad ću da okačim spisak zemalja i krećemo.
Cranium Cranium   24.09.2016 u 14:41

Albanija
Andora
Armenija
Austrija
Azerbejdzan
Belgija
Belorusija
Bosna i Hercegovina
Bugarska
Crna Gora
Ceska
Danska
Estonija
Finska
Francuska
Grcka
Gruzija
Holandija
Hrvatska
Irska
Island
Italija
Kipar
Letonija
Lihtenstajn
Litvanija
Luksemburg
Madjarska
Makedonija
Malta
Moldavija
Monako
Norveska
Nemacka
Poljska
Portugalija
Rumunija
Rusija
San Marino
Slovacka
Slovenija
Srbija
Spanija
Svajcarska
Svedska
Turska
Ukrajina
Vatikan
Velika Britanija
Zvezdas Zvezdas   24.09.2016 u 17:24

Rusija(Normalno)
Crna gora
Bosna i Hercegovina
Grcka
Hrvatska
Belorusija
Turska
Cranium Cranium   24.09.2016 u 18:00

Phahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahaha. Zvez, nisi skapirao temu.

Fora je da od svake zemlje napišeš izvodjače i pesmu za koju smatraš da je to najponatija pesma i reprezent te zemlje u svetu.

Evo recimo Rusija. Ja sam apsolutno siguran da je TaTu - All The Things She Said ubedljivo najrasprostranjenija ruska moderna pesma. Bila je popularna u celom svetu, čak je bila i u Americi na njihovim top listama. Bila toliko popularna da su čak i parodije na ovu pesmu uspevale da udju u top liste. Sećam se da se pojavila parodija neka debilna gde su pevali umesto "All the things she said, all the things she said" pevali "Russian lesbians, russian lesbians". I da je i ta pesma bila onako uspešna.

Eto tako si ti trebao da odgovoriš. Ne ovako detaljno kao ja, ali recimo ovako.

Rusija - Tatu - All The Things She Said
Crna Gora - Pa sad neku pesmu.
Grčka - Helena Paparizunešto - Nr. 1.

Itd itd itd.
FoX FoX   24.09.2016 u 18:09

hahhah zvez

Evo 'vako

Albanija - Rita ora...pesma mozda ona sto peva sa iggy...
Bosna i Hercegovina - ajd Hari Mata Hari oni su nekako bas BiH grupa ...pesma ,kao domine...
Crna Gora - Sergej Ćetković - pesma "Pogledi u tami" p.s.ide mi na zivce ovaj lik i njegove pesme
Francuska - Indila - Dernière Danse
Grcka - Antonis Remos-Kardia mou
Hrvatska - Toni Cetinski-Opet si pobijedila
Makedonija - Toše Proeski-Soba za tugu
Rumunija - ah znam gomilu bendova iz rumunije Inna,Akcent,Morandi itd...al ajd evo mislim da je Inna najpopularnija...Inna-Love
Rusija - Tatu-Not Gonna Get Us
Srbija - ajd Marija Šerifović-Molitva
Španija - Enrique Iglesias,Shakira...
Velika Britanija - ajd Adelle..
Cranium Cranium   24.09.2016 u 18:14

Uuuu ja se detaljno pripremam za ovu temu. Rita Ora je Britanka, ne računa se ona za Albaniju. Tehnički, rodjena je na Kosovu, tako da bi mogla i nas da predstavlja. Isto kao ona bonbon plavuša.

Isto i Šakira, ona je Kolumbijka. I ja sam hteo Hari Mata Hari da stavim. Britance neću da stavljam ovu debelu, mada je realno dosta popularnija od onih koje sam ja hteo. Ali sve je to hajpovano.
martin martin   24.09.2016 u 18:32

Švajcarska-Patrick Juvet-Swiss Kiss
Norveška-Tindrum-Rain
Danska-Kim Larsen-Jutlandija
Hrvatska-Prljavo Kazalište-Zaustavite zemlju
Estonija-J.M.K.E-Valge liblika suvi
Slovenija-Marjana Deržaj-Glendora
Crna Gora-Danijel Popović-Džuli
Zvezdas Zvezdas   24.09.2016 u 18:56

Nisi lepo objasnio inace bi ja to detaljno opisao

Rusija-Dimа Bilаn - Tаk nе bыvаеt

Crna Gora-eh tu bi bilo malo dileme crna gora ima nekoh pevaca ali nznm bas koje su naj rasprostranjenije ali recimo Milomir Miljanic ili Damir Handanovic & Danijel Djuric - Sve je ludo oko mene

Bosna i Hercegovina Dino Merlin - Godinama (ovu pesmu najvise volim) tu moze da parira i Kemal Malovcic recimo od nekih starih pesama pa i novijih

Grcka - Sakis Rouvas - Shake It (isto lepa pesma,proslavila je grcku ja msm,ma da slabo znam grcku muziku,iako su nase pesme skoro kao njihove)

Hrvatska-nemam pojma mozda je tomson,slabo znam te pesme mozda par njih,ima nekih koje i nasi kopiraju kao da su nase itd

Turska-ima par pesama koje sam slusao ali nznm ko peva ali su dobre

Makedonija-Tose-pratim te

Rumunija-isto znam njihove neke pesme recimo CRISTI DULES - Bautura si manele (definitivno proslavila rumune)
Cranium Cranium   24.09.2016 u 19:09

Stigao sam do Italijana. j**ote dosta ih znam do sada. Nastavljam posle, odo napolje sada.
Cranium Cranium   24.09.2016 u 19:12

@Zvezdas (24.09.2016/16:56)
Nisi lepo objasnio inace bi ja to detaljno opisao

Rusija-Dimа Bilаn - Tаk nе bыvаеt

Crna Gora-eh tu bi bilo malo dileme crna gora ima nekoh pevaca ali nznm bas koje su naj rasprostra
Ahahahahahaha, šta bre nisam objasnio.

Forum početna