Kako je nastala ljudska civilizacija?
Forum Misterije & Natprirodno Misterije

atom atom   06.10.2016 u 12:12

Kao i ja,sigurno ste se barem jednom u vašem životu zapitali kako su nastali ljudi?I koja od teorija evolucije je istinita?

Pa da počnemo od prve teorije

Adam i Eva
Ovo svi vernici znaju,ali meni je ovo nelogično Ako su Adam i Eva bili prvi ljudi na zemlji i ako su bili naši pra-pra-pra...roditelji,i sad imali su dva sina Kaina i Avelja,Kain je ubio Avelja,kako su se onda izrodili ostali ljudi?I ne bi li to onda bio incest?Mislim,zvuči bolesno,ali ja ne vidim kako smo mi mogli od Adama i Eve da nastanemo...

Darvinova teorija
I ova teorija mi je besmislena. Dakle,mi smo majmuni,neki su to još uvek a neki su nekada davno to bili,e sad ključno pitanje je...ako su se majmuni razvili u normalnog čoveka,zašto ona još ima majmuna?Zar ne bi svi majmuni trebali da postanu ljudi?I to mi je nelogično...Idemo dalje...

Vanzemaljci nas stvorili
Dobro,jasno nam je ko može da postavi ovakvu teoriju,teoretičari zavere. Dakle,pre mnogo mnogo mnogo hiljada,miliona godina vanzenaljci su otkrili našu planetu i na asteroide su prilepili naš DNK koji su oni kreirali,onda su asteroid šibnuli na našu zemlju,pobili dinosauruse i stvorili su tako žuvot na zemlji.Ali ako su oni naši "kreatori" zbog čega nas nisu do sada posetili(možda kad su videli kakvi smo ispali,su nas se odrekli ).Ipak,čitao sam u knizi "Bogovi iz raja"(nzm ko ju je napisao) da nas vanzemaljci svakodnevno posmatraju,ali da ne žele da se mešaju u naše živote na zemlji,jer mi još nismo postali napredna civilizacija.I da će,kada budemo tehnološki napredniji od njih,doći i okupirati našu planetu.Ne znam...nesam školovao

Nefili
Nefili su hibridna divivska bića opisana u Bibliji,koji su dostizali visinu i do šest metara.Oni su bili deca sinova božijih i kćeri anđela(tako nešto,nemam pojma).Oni su oplođavali žene i tako su ljudi nastali.

Eto,mnogo teorija,a odgovora nigde.Pa šta vi mislite?
Cranium Cranium   06.10.2016 u 13:04

Pazi, Adam i Eva teorija je biblijska poučna priča i ne treba se držati nje kao pijan plota. Jer to je samo priča sa poukom. Greh i iskušenja. Svakako da Adam i Eva nisu bili jedini ljudi na zemlji. Recimo bilo ih je 100. Od kada su ljudi naselili zemlju (stvoreni) pa do sadašnjih 7,1 milijardi. Za ostalo smo zaduženi sami. I čak i sa 100 ljudi, incesta ne bi bilo.

Darvinova teorija mi je apsolutno besmislena.
atom atom   06.10.2016 u 14:18

@Cranium (06.10.2016/11:04)
Pazi, Adam i Eva teorija je biblijska poučna priča i ne treba se držati nje kao pijan plota. Jer to je samo priča sa poukom. Greh i iskušenja. Svakako da Adam i Eva nisu bili jedini ljudi na zemlj
Da,ali kako su nastali tih 100 ljudi,nisu sigurno samo tako pali sa neba...ili jesu
Priložena slika:

Zvezdas Zvezdas   06.10.2016 u 16:25

postoji i teorija da su ljudi nastali od majmuna ali...ko ce znati sve to da pohvata
atom atom   06.10.2016 u 16:28

@Zvezdas (06.10.2016/14:25)
postoji i teorija da su ljudi nastali od majmuna ali...ko ce znati sve to da pohvata
Pa napisao sam,to ti je Darvinova teorija.
Zvezdas Zvezdas   06.10.2016 u 16:31

@atom (06.10.2016/14:28)
Pa napisao sam,to ti je Darvinova teorija.
moze da bude i jedna i druga,ljudi su slicni majmunima,idu skoro isto,jedu rukama itd (msm koriste ruke) ima cak i jos nekih stvari koje ja bas nebih opisivao

a sto se tice adama i eve,pa moze i ta teorija da se uzme u obzir,ja sam se isto nekoliko puta pitao od cega je nastao covek,ali...nznm nisam bas kompetentan za tu analizu
FoX FoX   06.10.2016 u 16:37

Pitam se svakodnevno ii uvek dolazim do istog zaključka..Bog..jest to bio incest ali bio je verovatno dozvoljen jer je bozija zapovest bila da se radjaju i napune zemlju..tako da..
Zašto mislim da je Bog?Pa dovoljan dokaz je kad pogledamo oko nas...pa i mi sami.Čovek je jedna neverovatna mašina..pa kad naučnici još nisu istražili mozak onda je sve jasno koliko je sam mozak kompleksan..

Darvinova teorija mi je debilna..sam početak te teorije..sve ovo što vidimo oko nas je nastalo od neživog..to je stvarno ne moguće.
Ok to pitanje se i za Boga može postaviti..ako je Bog sve stvorio ko je onda stvorio Boga?I odgovor koji uvek nadjem je "Bog postoji oduvek" e sad kad to zamislim zaboli me glava

Vanzemaljci su mi isto nerealni..što bi nas vanzemaljci stvarali?Ako je neka vrsta eksperimenta onda bi došli do sad sigurno..možda su i došli ali mi ne znamo ma ta priča mi nekako ne pije vodu,nznm...
atom atom   06.10.2016 u 16:51

Ja mislim da ljudi potiču iz svemira,jer razmislite malo,kada je asteroid pao na zemlju nastao je život.Možda ovo zvuči smešno,ali meni je to logično.
FoX FoX   06.10.2016 u 17:01

To je Big Bang teorija? iliti Teorija velikog praska
Zvezdas Zvezdas   06.10.2016 u 17:02

@FoX (06.10.2016/14:37)
Pitam se svakodnevno ii uvek dolazim do istog zaključka..Bog..jest to bio incest ali bio je verovatno dozvoljen jer je bozija zapovest bila da se radjaju i napune zemlju..tako da..
Zašto mislim da
slazem se sa prvim delom,ali ima nesto sto mi nije jasno

Forum početna