Filmovi i serije koji nam uskoro stižu
Forum Zabava Film

atom atom   25.12.2018 u 11:38

Deadly Class(2019-)

Opis: Serija je mračna adaptacija istoimenog popularnog stripa. Markus,mladić koji je ceo svoj život proveo na ulici,sve dok ga nisu vrbovali članovi Kings Dominiona.Kings Dominion je privatna akademija,gde najveći krimosi iz celog sveta šalju svoje potomke na obučavanje.Serija startuje 16.01.2019 ,ali je prva epka već izašla.

Vidim da je dosta hvale,kažu da je odlična,i da se može čuti dobra muzika 80-tih(jer se radnja odigrava u to vreme)

FoX FoX   06.02.2019 u 20:30

Prospect (2018) Ovaj je izašao. Ubacio sam u watchlist. Recenzije su uglavnom pozitivne, čak ih ima i dosta.

The Possession of Hannah Grace (2018) Krivo mi što ovo nisam gledao u bioskopu. Kaže mi ortak da je okej. Već duže vreme čekam da se pojavi brrip Jedna od recenzija kaže "Decent creepy film. Think The Lazarus Effect meets The Autopsy Of Jane Doe"
Cranium Cranium   06.02.2019 u 20:49

FoX (06.02.2019/19:30)
Prospect (2018) Ovaj je izašao. Ubacio sam u watchlist. Recenzije su uglavnom pozitivne, čak ih ima i dosta.

The Possession of Hannah Grace (2018)
Ova drugo se gleda.
FoX FoX   08.02.2019 u 01:20

Ovo se prikazuje u bioskopima i izgleda extra odradjeno. Snimke stare 100.godina su "digitalno obradili". Ovo ću sigurno gledati.

They Shall Not Grow Old

“They Shall Not Grow Old” – Kad prošlost oživi

Piše: Ivan Laić - 26.11.2018.

Novozelandski reditelj Peter Jackson(Gospodar prstenova, Hobit) u svom ovogodišnjem ostvarenju, BBC-jevom dokumentarnom filmu “They Shall Not Grow Old” (2018), zamišljenom kao malom doprinosu proslave stote godišnjice završetka Prvog svetskog rata, Jackson pokazuje kako se specijalni efekti mogu iskoristiti ne samo za oživljavanje svetova iz mašte, već i za vraćanje života stotinu godina starim snimcima ovozemaljskog Velikog rata. Novozelanđanin isto postiže veštom kolorizacijom arhivskog materijala, dodavanjem zvuka tamo gde ga prethodno nije bilo i kreiranjem dodatnih frekvencijskih okvira kako bi sustigao moderni frame rate standard od 24 sličica u sekundi. Jackson takvim postupcima doseže fluidnost vizualnog prikaza, ali i normalnih, prirodnih ljudskih kretnji na kakve smo odavno navikli, ali koje su nas zbog ograničenog tehnološkog napretka zaobilazili sve do danas, barem kad je u pitanju Veliki rat. U to vreme najveći ljudski sukob u istoriji čovečanstva, započeo je gotovo gospodski, obračunom sabljama i konjima. Svega četiri godine kasnije završio je granatama, tenkovima i bojnim otrovima, kao noćna mora s 37 miliona žrtava kakvu ni sanjati nisu mogli mladići koji su naivno i bezbrižno odlazili na ratišta širom Evrope.

Kako bi oživeo događaje s početka 20. veka Jackson je na raspolaganju imao 100 sati video-materijala i 600 sati audio-zapisa razgovora s dve stotine veterana, od kojih su izjave njih čak 120 završile u filmu. Osim njihovih svedočenja, film ne sadrži nikakve druge informacije, a izostale je i upotreba voiceovera, kao i društveno-politički komentar pozadine izbijanja rata i njegovog utecaja na svet. Takođe, niti u jednom trenutku ne vidimo lica sugovornika, već slušamo njihova nefiltrirana iskustva iz ovog razornog oružanog sukoba. Kako bi neizmeran trud tehničke ekipe Jacksonovog dokumentarca zasjao u svoj svojoj velebnosti, film započinje planirano skromnim, pomalo grubim i nedorađenim crno-bijelim snimkama unutar starinskog formata 4:3, brzinom između 10 i 18 sličica u sekundi, da bi nas u jednom trenutku dočekao u svoj svojoj obrađenoj widescreen raskoši, ulaska u novi svet, čime novozelandski redatelj postiže efekt gotovo nalik onome iz njegovog igranog filma “Heavenly Creatures” iz 1994., kada junakinje otkrivaju izmišljenu Borovniju.

Uz komentare vojnika jednako živoposnih kao ratne priče naših deda, odjednom i ljude na frontu pre stotinu godina počnemo da doživljavamo življima i stvarnijima nego u bilo kojem dosadašnjem zapisu iz tog vremena.
FoX FoX   08.02.2019 u 01:29

I ovaj horor se prikazuje u bioskopima trenutno. Izgleda zanimljivo.

The Hole in the Ground (2019)

U pokušaju da pobegne od svoje razbijene prošlosti, Sara O’Neill (Seana Kerslake) gradi novi život na rubu gradskog sela sa svojim malim sinom Chrisom (James Quinn Markey). Strašan susret s tajanstvenim susedom razbija njenu krhku sigurnost, bacajući Saru u užasnu noćnu moru paranoje i nepoverenja, dok pokušava da otkrije jesu li uznemirujuće promene kod njenog sina povezane sa zloslutnim ponorom duboko u šumi.
atom atom   08.02.2019 u 09:25

FoX (08.02.2019/00:20)
Ovo se prikazuje u bioskopima i izgleda extra odradjeno. Snimke stare 100.godina su "digitalno obradili". Ovo ću sigurno gledati.

They Shall Not Gr
Baš me zanima dal je pomenuo Srbe u tom filmu. Ako nije,film je zapadna propaganda kao i obično.
FoX FoX   08.02.2019 u 19:51

atom (08.02.2019/08:25)
Baš me zanima dal je pomenuo Srbe u tom filmu. Ako nije,film je zapadna propaganda kao i obično.
Pa vidiš šta kaže: "Osim njihovih svedočenja, film ne sadrži nikakve druge informacije, a izostale je i upotreba voiceovera, kao i društveno-politički komentar pozadine izbijanja rata i njegovog utecaja na svet."

Ja ne volim filmove na ovaj fazon ali fascinantno mi je... Ne mogu da verujem da su od snimaka koji su crno beli i sa onim fps-om(sigurno ste videli one snimke gde ubrzano trčkaraju itd) napravili film da izgleda kao da je sniman u 21. veku.. Remek delo stvarno. Videćemo ali po traileru izgleda super.
FoX FoX   02.04.2019 u 02:25

The Silence (12.4.19. - Netflix)

Ovoo izgleda baaaš zanimljivo!
atom atom   02.04.2019 u 11:54

FoX (02.04.2019/00:25)
The Silence (12.4.19. - Netflix)

imdb.com/title/tt7315484/

Ovoo izgleda baaaš zanimljivo!
U čemu je razlika između ovog i "A Quiet Place"?
FoX FoX   02.04.2019 u 15:00

atom (02.04.2019/09:54)
U čemu je razlika između ovog i "A Quiet Place"?
U nazivu
Ma ovaj mi deluje opasnije. Videćemo

Forum početna