The Wind Rises / Vetar se diže
Forum Zabava Film

Welicak94 Welicak94   07.10.2017 u 01:54

Priložena slika:

Čarobna priča po istinitom događaju o Džirou Horikošiju, dizajneru vojnih aviona "Mitsubishi A5M" i njegovog naslednika "Mitsubishi A6M Zero", koji su korišćeni za vreme Drugog svetskog rata.
Džiro želi da postane pilot sve dok mu jedne noći u snove dođe slavni italijanski dizajner aviona Đovani Batista Kaproni koji mu kaže kako je gradnja aviona zapravo bolja nego letenje njima.
Njegovu umetnost prepoznaju u vojnoj diviziji najveće japanske inženjerske kompanije te postaje jedan od najuspešnijih aviodizajnera.

Film prati Džiroov život popraćen ključnim trenucima uključujući potres "Veliki Kanto" 1923., Veliku depresiju, epidemiju tuberkuloze i uključivanje Japana u Drugi svetski rat.

"Vetar se diže" je i topla priča o ljubavi s Nahoko i zapis dugogodišnjeg prijateljstva s Džiroovim kolegom Hondžom. Epska priča o ljubavi, istrajanosti, kao i izazovima i teškim izborima u turbulentnim vremenima poslednji je dugometražni film legendarnog japanskog animatora Hajaoa Mijazakija, a zadiviće vas kao i svaki Ghiblijev film dosad.

Preuzmite film - OVDE
(The.Wind.Rises.2013.1080p.BluRay.H264.AAC-RARBG)

Preuzmite titl - OVDE
(Prevod: Kostap5)
FoX FoX   07.10.2017 u 02:17

Sad bi psajko promenio prvu reč ovog naslova
Možda pogledam jednom ovaj film
Inače, jel si ti pisao ovaj opis?
Welicak94 Welicak94   07.10.2017 u 04:02

FoX, hahaaahahahah imas li neki predlog da malo drugacije ovo prevedemo? Pre nego sto dodje Psajka
Nekad, jednog dana, moras ;) Tu je on
Nazalost nisam. Hteo sam da ispisem svoj tekst, ali ne bih umeo to ni priblizno ovako dobro ;)

Odgledao sam 7 Ghiblijevih filmova dosad, imam jos neke u planu, ali zasad, ovaj mi je drugi omiljeni odmah posle "Groblje svitaca"
FoX FoX   07.10.2017 u 06:06

Imam naravno..ali neka, ovaj tvoj prevod je ok

hahah ja pomislio da si počeo i profesionalno da se baviš opisima..dobro je

Samo 7 Ghibli filmova? Ti njihov veliki fan a nisi sve filmove odgledao
Welicak94 Welicak94   07.10.2017 u 18:16

FoX, Mrzi me Inace ne gledam mnogo anime filmove... i to malo sto sam pogledao, to su Ghiblijevi Pogledacu ih blagovremeno :3

Forum početna