Retrowave/Synthwave muzika
Forum Zabava Muzika

atom atom   05.08.2018 u 22:41

Synthwave mjuza 80-tih meni lično najj.Znate li vi neke pesmice tog žanra?

FoX FoX   05.08.2018 u 23:16

Iliti synthpop I ja sam veliki fan ovog žanra...najbolje pesme su iz 80-ih.. a i teško da su "pesmice" PESMETINE su to ako ih poredimo sa ovom današnjom muzikom

Depeche mode je jedan od najpoznatijih u tom žanru..ali meni se sviđa samo par njihovih pesama...
Depeche Mode - Enjoy the Silence

Depeche Mode - Personal Jesus

Depeche Mode - Precious

Takodje, Hurts pravi dobru synthpop muziku. Njihova dva albuma(Happiness, Exile) su mi na fonu i često pustim...sad u zadnje vreme i nisu nešto...nisu više u tom starom fazonu...Izdvojiću par pesama od njih...

Hurts - Better Than Love

Hurts- Devotion

Eee kad sam prvi put čuo ovu stvar... Hurts - Wonderful Life ..fenomenalna..

To je što se tiče ovih "novijih"...a ima dosta starih odličnih...pisaću
FoX FoX   05.08.2018 u 23:24

Gledaću za neke pesme da ne kačim official video jer većina tih spotova mogu samo da upropaste muziku

Alphaville-Big in Japan

Alphaville - Sounds Like A Melody

Ove dve su mi medju omiljenim...ali ova druga mi je bila top...a onda u zadnje vreme mi je izgubila tu draž jer se odma prisetim one obrade TAP 011-Sto dana u mesecu ...pfff...

Kim Wilde - Cambodia Isto jedna od omiljenih....

Toliko za sad
atom atom   26.08.2018 u 01:05

Evo jedne dobre

FoX FoX   26.08.2018 u 01:20

Dobra stara

Inače, evo malo novijeg synthwave-a...
Caspro - Somnusphere

Dobra jeee Teško naći novije synthwave na ovaj fazon a da imaju taj mystery fazon..
atom atom   26.08.2018 u 01:25

FoX (25.08.2018/23:20)
Dobra stara

Inače, evo malo novijeg synthwave-a...
Caspro - Somnusphere
youtube.com/watch? ... 2UDtk

Dobra jeee Teško n
Not bad,ali nema pevanja
FoX FoX   26.08.2018 u 01:33

Pa takav je uglavnom ovaj novi synthwave
atom atom   26.08.2018 u 01:35

FoX (25.08.2018/23:33)
Pa takav je uglavnom ovaj novi synthwave
Ma 80-te su zakon.Inače ovaj lik što peva u grupi Black umro skoro jbt
FoX FoX   26.08.2018 u 01:53

Pa jesu, ali onda se tebi sviđa uglavnom Synthpop, jer on ima tekst što uglavnom nije baš slučaj kod synthwave-a

Npr ove što si ti okačio su uglavnom Pop... Black - Everything's Is Coming Up Roses (Pop) , Bon Jovi - Livin' On A Prayer (Rock), Eurythmics - Sweet Dreams (e jedino si ovde i kod Blue Monday bio blizu, synthpop, new wave )

Onda da menjamo naziv teme u Synthpop, mada sam ja ranije otvorio jednu temu sa pesmama iz '80-ih evo u toj temi sam uglavnom ubacio sve meni dobre synthpop(manje više) pesme koje sam znao do tad blackfoxwap.tk/forum/i ... 39963

Meni je doosta gotivan i synthwave, samo nema puno dobrih pesama Ova od Caspra je meni extra, ima taj "vibe" 80ih...

A što se Black-a tiče...jeste jbg, umro je pre par godina :/
atom atom   06.01.2019 u 22:48

Evo jedan novi i odličan synthpop bend.

Forum početna