Christina Aguilera (1999-2018)
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   06.05.2018 u 21:05

Priložena slika:

Ime : Christina Maria Aguilera
Datum Rodjenja: 18. Decembar 1980.
Mesto rodjenja: Staten Island, New York.
Žanr: Pop, R'n'B, Soul.

Christina Aguilera je američka pevačica, glumica i tekstopisac, rodjena u Staten Islandu, državi New-York.

Otac joj je bio vojno lice u američkoj vojsci, inače ekvadorac. Majka profesorka španskog jezika, amerikanka.
Sama činjenica da joj je otac bio vojnik povlači za sobom posledicu da su se baš često selili. Živela je i u Japanu neko kratko vreme. 1987 ili 1988 njeni roditelji se konačno razvode i Christina ostaje da živi sa majkom i mladjom sestrom Rachel. Preselile su se u Pensilvaniju.

Prema Kristininim rečima rani period detinjstva pamti samo po lošem. Otac ih je bukvalno psihofizički uništavao, posebno majku za koju je upravo zbog toga postala posebno vezana. Dešavalo bi se da se otac dere na majku, lomi po kući u udara sve oko sebe, a da je Kristina u suzama u susednoj sobi, iz sve snage pokušava da pevanjem uguši buku koju čuje. Što bi svadja bila glasnija, to bi Kristina glasnije pevala. Kada je tortura konačno prestala, Kristina je koliko toliko bila srećna sa majkom sestrom. Počela je da se zanima za muziku i prijavljivala se na lokalna muzička takmičenja u kojima je lako odnosila pobede. To joj je donelo nadimak "malo dete sa velikim glasom" , kao i legendu da se onaj ko se nadje protiv nje u duelu sam predaje. Dobila je lokalnu slavu ali i brojne probleme. Na njene pobede nisu svi blagonaklono gledali. Postala je predmet podsmeha, ljubomore vršnjaka, pa čak je i nasilje vršeno nad njom. Neretko su bušene gume na automobilu njene majke. Tada se mala Kristina opet preselila, da se napadi ne bi ponavljali. Odselili su se u drugi kraj istog grada, ali ovoga puta sa oprezom. Krila je svoj talenat, pa nije imala baš velikih problema.

Prvi nastup na televiziji imala je sa 10 godina, krajem 1990. godine u muzičkoj emisiji "Star Search" u kojoj je završila na drugom mestu (ko li je ta/taj što je pobedio Kristinu leb ti poljubim, moram da vidim posle, verovatno je takmičenje za odrasle)
Ljudi su često komentarisali da je to dete od 10 godina koje peva kao da ima 20.

Vratila se kući i nastavila da vežba svoj glas, sa par live nastupa na sportskim manifestacijama grada Pitsburga u kome je živela.

Sve dok 1993. godine nije postala deo Diznijeve emisije koja se zvala The New Micky Mouse Club i u kojoj je bila nešto kao voditeljka/domaćin/pevačica. Neka dečija muzička emisija. Zanimljivo je to da su u istoj postavi bili niko drugi do Britney Spears i Justin Timberlake. Njih troje su bili glavne zvezde emisije dok se emisija nije ukinula.

Priložena slika:

1994. godine snima svoju prvu demo pesmu i nastavlja da sanja o danu kada će se njena pesma naći na radio stanicama širom sveta. Uskoro je ušla u tinejdz doba, ima neko stečeno znanje o pevanju, što je još bitnije ima dar od boga. Ima glas koji ume da otpeva skoro nemoguće. Tjst nemoguće za smrtnike.

1998. snima kućni video u kome peva pesmu "Run To You" od Whitney Houston i dolazi do dela gde dostiže notu E5 punim glasom. (Peta oktava) , video šalje Dizniju koji je tražio nekoga ko će otpevati pesmu "Reflection" za crtani film "Mulan"

Priložena slika:

Deo spota za pesmu "Reflection" iz crtanog filma "Mulan"

Izabrana je Kristina i desila se istorija. Taj singl joj je otvorio vrata raja. Bio je 15. Jun 1998. godine. Ubrzo zatim (posle nedelju dana) dobija ugovor izdavačke kuće RCA Records za snimanje svog prvog albuma. (Imala je svega 17 godina)
Cranium Cranium   06.05.2018 u 21:16

1. Christina Aguilera (1999)

Priložena slika:

Naravno, čim su menadzeri videli da je dete vanserijski talenat i da je potencijalna zlatna koka, krenuli su u lov na Kristinu. Najbrži je bio Steve Kurtz koji je neiskusnu Kristinu uzeo pod svoje.
Pod njegovim nadzorom krenulo se u snimanje albuma prvenca. Krajem devedesetih je trend girl i boy bendova bio skoro na vrhuncu, bili su popularni pop izvodjači kao što su Britney Spears, N'Sync (Justin Timberlake u njemu) ....

Pa se Kristinin menadzer vodio tom logikom i gledao da Kristini obezbedi siguran prolaz kroz top liste i jake prodaje, a i sebi (a i njoj) obezbedi pare.

Tako da je njen prvi album snimila u teenage pop fazonu, sto je i logično u neku ruku jer u vreme snimanja albuma nije ni bila punoletna. Ali ona se osećala potcenjeno. Znala je šta ume, a šta joj se daje da peva.

Ipak se trudila da ostavi svoj pečat koliko god može i uživala je u tome što radi na svojoj muzici posle toliko vremena.

Album je konačno završen i objavljen 24. Avgusta 1999. godine, nedelju dana pred polazak u školu. Mislim da se i tamo u školu kreće prvog septembra. Ovaj podatak služi da se vidi koliko se kalkuliše datumima i svime u svetu muzike. Što ga nisu objavili recimo 9. Aprila?? Joook, zna se kad se objavljuju albumi. Ili polovina juna, ili kraj leta ili pred bozić. Tih 3% bolje prodaje njima znači milione dolara. Elem, album je objavljen i Kristina se tako pridružila svojim prijateljima Britney i Justinu kao poslednja iz te Mickey Mouse trojke koja je uspela da izda album. Britney solo, a Justin je morao da udje u bend za tako nešto, bar do 2002. kad je napustio bend i krenuo sam.

Album je prve nedelje prodaje podario svetu 253.000 albuma, a njoj prvo mesto u billboardovoj listi što znači da je uspela u ostvarivanju svog sna.
Prvi singl sa albuma je bio "Genie In a Bottle" objavljen na leto 1999, kao priprema na album. (Tako se i danas radi)
koji je pokidao konkurente i bio na mestu broj 1. celih 5 nedelja, kasnije postao "najbolja letnja pesma 1999." što se za klinku od 18 godina može smatrati žešćim uspehom. Meni ova pesma ima posebno mestu u srcu iako je što bi se reklo bubble gum pop corn. Milion puta zaredom da je čujem ne bi me smorila. Jer vraća uspomene na neko doba (kapiram da svi imaju neke pesme koje ne mogu da dosete i zbog kojih osete nostalgiju) Znate pesmu 100% A i tad sam se zacopao u nju. Tad sam je provalio. Ljuuuuudi nemate pojma..ma to je druga tema.

Priložena slika:

Deo spota legendarnog "Genie In A Bottle"

Još neki od singlova sa albuma prvenca su "What a Girl Want" koja je isto bila na mestu broj 1 par nedelja, za koju je zanimljivo da je prva pesma koja je bila na broju 1 u novom milenijumu. Totalno nebitan podatak, ali lepo zvuči.

Od singlova imamo još i "I Turn To You" koja je bila na mestu 3 i ostala je još pesma "Come On Over" koja se vratila na mesto broj 1.

Zašto spominjem brojke na top listama, videćete posle. Ove brojke važe za Američke top liste. Videćete kako amerikanci nagradjuju i kažnjavaju promene stila.

Elem, album je do danas prodat u cifri od 9.240.000 kopija u Americi i još 14.000.000 u ostatku sveta što ukupno čini preko 23 miliona kopija i ostaće njen najkomercijalniji album ako nekim čudom ne uspe da ga nadmaši.
‌Ona dobija Gremi za najboljeg novog izvodjača što joj je danas posebno drago jer kako kaže tu nagradu imaš priliku samo jednom da osvojiš. Jer samo jednom si novi izvodjač, Sa sledećim albumom to više nisi. A posebnu težinu ima to što je u direktnom duelu pobedila Britney Spears koja je isto bila nominovana za najboljeg novog izvodjača i bila je jaki favorit budući da je imala ogromnu bazu fanova.

Priložena slika:

Christina osvaja Gremi za najboljeg novajliju

Kada je Agilera pobedila, bila je "u čudu" jer nije ni očekivala da će pobediti i nije ni spremila govor. Moooguće, ali je dve godine kasnije Ališa Kiz burazerski objasnila da je nedeljama pre dodele 2002. godine u istoj kategoriji (new artist) njoj bilo rečeno od organizatora da spremi govor. Par nedelja kasnije Alicia Keys osvaja gremi za najboljeg novog izvodjača. Tako da ja ne verujem u tu priču da nije spremila govor. Menadzer joj je opasno bio namazan.

Kristina biva nominovana i za najbolji ženski vokalni performans za pesmu "Genie In A Bottle" ali joj je ta nagrada izmakla. Vreme je da se izmuze šta se izmusti može, pa se kreće u snimanje latino verzije albuma "Christina Aguilera" koji će se zvati "Mi Reflejo" jer je Kristina polu latina i španski govori polutečno. U njenoj kući se govorio španski punih sedam godina dok se majka nije razvela od oca. Menadzer je rešio da malo zaradi keša i u donjem delu Američkog kontinenta. A ona je morala da sluša šta joj se kaže, mada verujem da joj je bilo i zabavno.

Tracklist
Genie In A Bottle 3:36
What A Girl Wants 3:52
I Turn To You 4:33
So Emotional 4:00
Come On Over (All I Want Is You) 3:09
Reflection 3:33
Love For All Seasons 3:59
Somebody's Somebody 5:03
When You Put Your Hands On Me 3:35
Blessed 3:05
Love Will Find A Way 3:56
Obvious 4:00
Cranium Cranium   06.05.2018 u 21:28

2. Mi Reflejo & My Kind Of Christmas (2000)

Priložena slika:

Ova dva albuma se vode kao studijski ali recimo ja ih uopšte ne doživljavam kao albume u pravom smislu. Okej, jesu studijski, ali to i nije baš fer. Mogli su da ih izdaju kao EP npr što ovo i jeste (Extended Play). Tjst dodatak na glavni album. Ja nisam ni znao za ovaj božićni da budem iskren, tek kasnijh godina sam provalio da je imala božićni album koji još uvek nisam poslušao. Ovaj španski je imao 4 nove pesme (4 od 15) , ako to nije EP onda ne znam šta jeste.

Elem, menadzer Kurtz (ime mu pristaje) je rešio da bukvalno spamuje muzičku scenu svojom štićenicom. Za 2 godine ona je izdala 3 albuma. Alooo rodjače, to je dete još uvek. Otišla je u Majami i snimila album Mi Reflejo od 15 pesama (Special Version) na kome je 5 pesama sa starog albuma prepevano na španski, 4 nove pesme na španskom, 2 covera i 4 remixa tih novih pesama. Ukupno 15 pesama svega i svačega sa 4 nove pesme. Čisto da steknemo uvid u to koliko su čerupali i nju a i fanove.

Album je bio manje više ignorisan od stane ostatka sveta, nije bio hajpovan u evropi, logično...bio je namenjen latinskoj publici.
Mediji u Americi su je počeli napadati da želi da zaradi na popularizaciji latino muzike u tom momentu. Tačno, ali je napade trebalo usmeriti na menadzera, ne na nju.

Debitovao na mestu 27 na americkoj listi najprodavanijih albuma, ali istovremeno debitovao na mestu 1 latino billboard listi gde je proveo čitavih 19 nedelja.

Što se prodaje tiče, do danas je prodao 500.000 albuma u SAD i preko 3.000.000 u celom svetu. Za 4 nove pesme, 3,5 milki prodatih full length albuma, nije loše uopšte. Parice su se samo slivale.

My Kind Of Christmas neću komentarisati jer ne znam ništa o njemu. Sem da je izdat za božić kad Amere zahvati božićna groznica pa kupuju poklone. Evo šanse za zaradu opet. Dokaz za to, u Americi prodat u tiražu od 1.000.015. Ludi Ameri jbt. Moram jednom da ga čekiram. Reci krene da peva Jingle Bells. Moje mišljenje o njoj bi bilo srozano za 0,001 posto.
Priložena slika:

Omot za album "My Kind Of Christmas"

Elem, u jeku izdavanja ova dva albuma septembar-oktobar 2000. Kristina duboko razočarana stanjem stvari u kome se ništa ne pita, u kome joj se ne dozvoljava da peva onako kako ona želi, peva ono što ona želi, u kome ne dobija onoliko koliko piše u ugovoru (tjst ne prijavljuje joj se prava istina o zaradi) rešava da podigne tužbu protiv svog menadzera Stivija ku***a (namerno) u kome zahteva raskid ugovora. Naravno, lopov se dobro nakrao pa je pristao. Njemu pare koje je ukrao, njoj sloboda.

Slobodna kao ptica, Kristina uzima svoj život i svoju karijeru u svoje ruke što su mnogi podržali ali neki i nisu.

Priložena slika:

Deo spota "Nobody Wants To Be Lonely" sa Ricky Martinom (dok šatro nije bio derpe)

A šta žensko radi kada želi promenu??? Menja imidz iz korena. O tome malo kasnije.

Krenula je u snimanje svog "četvrtog" albuma, u kome je učestvovala više nego ikada. I u pisanju tekstova, i u produkciji (iako ne svira instrumente) Za sve se samo ona pitala. Njen novi menadzer je morao sve to da joj dozvoli jer tako je postavila uslov, da ne bi opet došla u situaciju da snima 3 albuma za 2 godine, a ništa uradila nije. Ovaj potez joj je doneo status umetnika, ali i bio umalo poguban za njeno "bivstvovanje" na americkoj muzičkoj sceni koja je bila šokirana promenom imidza i stavom prema nekim stvarima, očigledno uljuljkana lakim notama iz ranijih godina i čednim imidzom devojčice koja više i nije devojčica. (21 godina)

Tracklist (My Kind Of Christmas)

Christmas Time 4:01
This Year 4:13
Have Yourself A Merry Little Christmas 4:03
Angels We Have Heard On High 4:11
Merry Christmas, Baby 5:44
Oh Holy Night 4:49
These Are The Special Times 4:30
This Christmas 4:01
The Christmas Song 4:24
XTina's XMAS 1:32
The Christmas Song (Holiday Remix) 4:01
The Christmas Song

Tracklist (Mi reflejo)

Genio Atrapado 3:38
Falsas Esperanzas 2:57
El Beso Del Final 4:42
Pero Me Acuerdo De Tí 4:27
Ven Conmigo (Solamente Tú) 3:11
Si No Te Hubiera Conocido 4:51
Contigo En La Distancia 3:45
Cuando No Es Contigo 4:10
Por Siempre Tú 4:06
Una Mujer 3:15
Mi Reflejo 3:35
Genio Atrapado
Por Siempre Tú
Cranium Cranium   06.05.2018 u 21:38

4. Stripped (2002)

Priložena slika:

Dolazi oktobar 2002. godine i njen album "Stripped" izlazi na videlo. Hajde da vidino na čemu je radila i za šta se borila. Po meni, njeno najbolje delo. Od teen pop pevačice postala glas generacije, neko čije su pesme obeležile dekadu iza nas. Na stranu to što je imidzom malo i preterala.

14. Septembra je na MTV-u pušten spot za njen prvi singl sa albuma stripped, kao najavu istog čiji izlazak je planiran za 26. oktobar. Singl se zvao dirrty i radjen je u saradnji sa reperom "Redman"
Od prvih sekundi se može videti šokantna promena u imidzu Kristine. Jaka šminka, tamniji ten, šatirana kosa, odeće vrlo malo, pirsing u nosu, tetovaža Xtina na vratu itd. U spotu seda na motor , stavlja kacigu i ulazi u oktagon, na fajt sa protivnicom. Ako mene pitate, jedan od najčudnijih spotova prošle dekade.
Priložena slika:

Deo spota iz pesme "Dirrty"

U Evropi osakatio top liste, svuda bio u top 5 , ali u Americi nije mogao dalje od 48. mesta. Amerika je kaznila pokušaj da se pobegne od slatkice, fine i kulturne damice koja peva pop šlagere pa makar pobegla u drolju koja kida kako peva. Bolje i to nego zauvek biti limitiran kao što danas radi Taylor Swift. Riba ima zilion albuma iza sebe a i dalje izigrava bebu i dalje joj je publika do 16 godina.

Elem, spot je podelio javnost na one koje boli uvo za izgled, bitna je muzika i one koji su se našli uvredjenim. Neki su čak radili i parodije na ovaj spot u kome su je ismevali. Govorili kako je ovo način da pobegne od plavooke, plavokose tinejdzerske kurve u drugu realnost u kome slobodno može da bude....samo kurva. Ona se branila time da je ne dotiču komentari i da je ova verzija Kristine mnogo bliža pravoj Kristini od one koju je "glumila" kao tinejdzerka i ona od koje je htela da pobegne.

Došao je 26. oktobar 2002. i album konačno izlazi. Debitovao na mestu broj. 2 sa prodajom od 330.000 kopija prodatih prve nedelje. Ne sećam se ko je bio na broju 1 u tom periodu. Možda Eminem sa "The Eminem Show" , proveriću. E da kad smo kod toga, njih dvoje su bili u jednosmernoj svadji u to vreme jer se Eminem naljutio na njen veliki jezik iako je jedna od retkih koju je cenio i gotivio iz tog pop tinejdz miljea. Slučajno je koju godinu ranije otkrila medijima da se Eminem oženio i srušila njegovu masku kojom je on hteo da zaštiti svoju porodicu i sebe od medija. Pa ju je malo prozivao po pesmama, ali brzo su se pomirili.

Intro albuma objašnjava koncept albuma i sastoji se iz nabacanih snimljenih govora i intervjua raznih izvodjača o njoj u kojoj je oni pljuju iz raznih razloga kako nije fina i slatka kako su je prikazivali ranije, sve se svodi na to kako je kučka i promiskuitetna, i intro daje "izvinjenje" svima za sve ono što joj se zamera. Pa se lagano kreće na album na kome je Scott Storch bio jedan od glavnih producenata. On je inače hip-hop producent. Nešto kao Pharell Wiliams, samo drugačiji stil. Ne bazira se samo na rep, šara po stilovima. Na albumu nema nikakvih dodirnih tačaka sa starom Kristinom, više je ovo sazrela, odrasla muzika. Više nema pop šlagera što se meni dopalo. I konačno može da ubaci soul na kome je odrasla u svoju muziku što ranije nije mogla. Redjali su se hitovi "Beautiful" koji ju je vratio na vrh top listi u SAD (drugo mesto) , "Fighter" koji je dospeo na mesto 20 iako je u Evropi pokidao, "Can't Hold Us Down" itd.

Obradjivala je teme iz privatnog života, autobiografske teme koje nisu baš uvek lepe. Naravno, pevala je o ocu i bolu koji joj je pričinjavao, pevala je o nedaćama koje su je snašle još kao malu i kako joj je sve to ojačalo karakter, volju da kaže šta joj je na umu, kako je prelepa šta god da drugi kažu.

Vidite ono o čemu sam pričao ranije. Dok je bila bubble gum pevačica, redjala je sve broj 1 singlove u americi, malo zatalasaj mrtvo more i ljudima se neće svideti.

Ali nema veze, svi ti su uvideli da je stripped doneo par besmrtnih pesama što je i bitnije mnogo od top listi. Sa 21. godinom ona je objasnila svetu da je vokalno jača od mnogih koji imaju staža koliko ona ima godina. Da je tako mlada postala sinonim za nedostižno. Da je uspela da stvori tako dubok album bez tralala pesmica koji će neko ceniti i kupiti. Na kraju se završilo ovako...

Album se u Americi prodao u tiražu od 4.320.000 albuma do danas, u svetu preko 10.000.000 albuma. Samo u Britaniji preko 2.000.000 albuma. Sve vam jasno kakvo je stanje u Jevropi bilo.
Opet se okitila Gremijem, ovog puta za najbolji vokalni performans za pesmu "Beautiful" , iako je imala više nominacija.
Dobila je i par nagrada MTV-a za najbolji spot godine 2002 i 2004. (Dirrty i Fighter)

Priložena slika:

Osvajanje Gremija za najbolji vokalni performans, pesma "Beautiful"

Tracklist
Stripped Intro 1:39
Can't Hold Us Down 4:15
Walk Away 5:47
Fighter 4:05
Primer Amor Interlude 0:53
Infatuation 4:17
Loves Embrace Interlude 0:46
Loving Me 4 Me 4:36
Impossible 4:14
Underappreciated 4:00
Beautiful 3:58
Make Over 4:12
Cruz 3:49
Soar 4:45
Get Mine Get Yours 3:44
Dirrty 4:58
Stripped (Part 2) 0:45
The Voice Within 5:04
I'm OK 5:18
Keep On Singin' My Song 6:29
Cranium Cranium   06.05.2018 u 21:45

5. Back To Basics.

Priložena slika:

4 godine kasnije, Kristina ima 25, nema šta kome da dokazuje. Imidz se smirio, opet je lepa, slatka plavuša. Stilom podseća na Merlin Monro i te neke žene iz tog doba soul-a, funk-a itd. Naravno, to nije slučajno. Album koji sprema se bazira na muzici koju je volela od kad je bila visine kvake na vratima. Da ne znaš da je to njen glas, rekao bi da peva crnkinja. Pre te 2006. godine je imala par uspešnih singlova i saradnji kao npr. "Car Wash" sa Missy Elliot , pesma iz crtaća "Shark Tale" .
Kao što samo ime albuma kaže, vratiće nas osnovama muzike koja je toliko popularna u Americi. Jer svi ti žanrovi koji su popularni u svetu su nadogradnja na soul, funk, rnb.

Imidz ima, glas ima, hajde da vidimo može li gurnuti glas još malo preko granice koju je postavila.

Priložena slika:

Deo spota iz pesme "Car Wash" sa Missy Elliot.

Album je izašao 15. Avgusta. 2006. godine za istu izdacačku kuću u kojoj je i ponikla (Lojalni su jedni prema drugima, i novi izbacuje za njih)

U muzičkom smislu, to je old school album sa primesama modernog. Vokalno, ima neke od najtežiš combo momenata sa glasom, vidi se da joj ovaj stil najviše leži i da se ovde oseća svoja na svome. Na stranu to što pesme možda nisu komercijalne, glasovno je sebe gurnula do ivica. Testirala je sebe što nije mogla u modernim zvucima, mogla je u "Stripped" na dosta pesama da zasija na par deonica, ovde može da challenge-uje sebe konstantno.

Meni je album kao nekome ko ne voli takvu vrstu muzike odličan, upravo iz razloga jer vidim kakav glas devojka poseduje i album posmatram iz tog ugla, slušam sa uživanjem jer čekam da čujem šta sve može sa sobom da uradi. To više nije bolja je od ove, može bolje da otpeva ovo od ove, ona sada nema konkurenciju, a i ako je ima (Mariah Carey) konkurencija se plaši da izazove sebe vokalno, i zaglavljena je u limitima moderne muzike.

Album je debitovao na mestu broj 1 "Billboard-ove" liste sa 346.000 prodatih kopija, ali takodje je debitivao na mestu 1 u preko 15 država. Neki od singlova sa albuma su "Ain't No Other Man" koji je bio na mestu 19 u Americi, ali se posle dve nedelje popeo na mesto 6. i tu ostao dugo dugo.

Drugi singl "Hurt" koji je debitovao na mestu broj 100, ali se popeo na mesto 19. je singl koji su mnogi uzimali u muzičkim takmičenjima kao sinonim za tešku pesmu, pokušavajući da predstave sebe u najboljem svetlu. Ali ima ona na ovom albumu još težih pesama za isvesti. Naprimer ja da umem da pevam, uzeo bih "Mercy On Me" , to ako bih uspeo, odmah nek mi daju krunu.

Bilo je tu još singlova kao npr. "Candyman" gde ona opet hvata notu E5, ali to nije ništa novo za nju. To je uspela i kao dete bez problema. Zatim pesma "Slow Down Baby" i pesma "Oh Mother" u kome se ona zahvaljuje majci na svemu što joj znači na ovom svetu, baš dirljiva pesma.

Sve u svemu, dokazala se opet sama sebi, dokazala se i drugima. Više nema razloga da je iko pljuje zbog marketinga, kako radi ovo ili ono zbog tiraža. Gde ćeš goru odluku po tiražnost od muzike koja je umrla pre fazon 60 godina.

Ali i tu je potukla stereotipe.
Konačni epilog albuma je 1.715.000 albuma u Americi i još 5.000.000 albuma u ostatku sveta. Nije loše, ona više ne juri pare siguran sam. Bar ih tada nije jurila. Zacementirala je svoj status kao legende sa samo 25 godina, a nije morala da umre kao 2Pac da bi ljudi počeli da cene njenu umetnost.

Za ono što sledi, ima potpuni alibi (nema) i nema ko šta da joj zameri.

Tracklist
Intro (Back To Basics) 1:47
Makes Me Wanna Pray 4:10
Back In The Day 4:13
Ain't No Other Man 3:48
Understand 3:46
Slow Down Baby 3:29
Oh Mother 3:46
F.U.S.S. 2:21
On Our Way 3:36
Without You 3:56
Still Dirrty 3:46
Here To Stay 3:19
Thank You (Dedication To Fans...) 4:59
Enter The Circus 1:42
Welcome 2:42
Candyman 3:14
Nasty Naughty Boy 4:45
I Got Trouble 3:44
Hurt 4:03
Mercy On Me 4:33
Save Me From Myself 3:13
The Right Man 3:51
Cranium Cranium   06.05.2018 u 21:50

6. Bionic (2010)

Priložena slika:

Četvrti studijski album (šesti kao, mada ja ovo smatram četvrtim) koji se zove Bionic je izašao 2010 godine, i čist je primer šta se desi kada te nema 4 godine na sceni. Mada iskreno ne znam što je toliko puko komercijalno, nije toliko loš. Biće da je bio ispred svog vremena. Nekada albumi koji su ispred svog vremena dožive bum kao npr. "Fever" drage nam Kylie Minogue, a nekada ti futuristic zvuci uj**u za medalju. E Kristini se ovo drugo desilo iako ima zaista dobrih pesmica. Mada stoji i zamerka da se ovo desi kada se jure trendovi, ali ne bih se baš 100% složio sa tim. Sledeći album koji ću opisati je jurio trendove, ovaj je nesrećno završio kako je završio. Prva polovina albuma je u electro pop ili future pop fazonu , dalje nego što bi čak i Lady Gaga otišla. Druga polovina su balade kroz koje se provlači electro zvuk. Kako je sama Kristina priznala, njen sin je inspirisao da se oproba u nečemu o čemu nije smela ranije ni da razmišlja, a to je muzika u kojoj neće toliko pevati i natpevavati se i u kojoj će se zabaviti.
Kako kaže, svako ko otvoreno shvata i prihvata muziku će ovaj album prihvatiti kao zabavu. Ali očigledno je pogrešila.

Album je loše prihvaćen.

Debitovao na mestu broj 3 Američke "billboard" liste sa 110.000 hiljada kopija prodatih prve nedelje. Nije loše? Kako da nije, do danas je album prodat u tiražu od 330.000 primeraka u Americi, a u ostatku sveta? Nemam podatak. Recimo da mooožda može do 700.000 da se dodje. Ako uporedimo sa ranijim godinama, katastrofa živa.

A nije realno zaslužio toliko slabu "prodju"

Ali realno, ono ne liči na Kristinu. Kao da se zaj**avala dok je snimala ovo. Baš sprdnja album, ispred svog vremena. Imao je par dobrih pesama koje su mogle da se guraju u prvi plan, ali imao je realno i dosta wtf pesama. Izgleda da su je one granice koje je sebi izgurala u nedogled koštale i to žešće. Možda sklepam mali preview tih pesama pa ubacim, čisto da se sprdamo. Nije loše uopšte ali gdeee ćeš posle onakvog prošlog albuma iz doba drugog svetskog rata u novi album iz doba treceg svetskog za koji se ni ne zna kad počinje.

Šteta.

Tracklist
Bionic 3:21
Not Myself Tonight 3:06
Woohoo 5:22
Elastic Love 3:34
Desnudate 4:25
Love & Glamour (Intro) 0:11
Glam 3:40
Prima Donna 3:26
Morning Dessert (Intro) 1:37
Sex For Breakfast 4:49
Lift Me Up 4:07
My Heart (Intro) 0:19
All I Need 3:33
I Am 3:52
You Lost Me 4:17
I Hate Boys 2:24
My Girls 3:08
Vanity 4:22
Cranium Cranium   06.05.2018 u 21:55

7. Lotus. (2012)

Priložena slika:

Za sada poslednji album koji je prošao na listama još gore od "Bionic-a" što je i realno jer je album generalno bio loš. Ne loš u smislu loš kao da ne valja, loš u smislu da je to nedovoljno dobro za nju. Nije se sprdala, ovog puta se stvarno trudila, želela je da uhvati trku sa electro pop trendovima, ali sve je to nekako dosadno. Ako želi da uspe u tome, mora da prepusti sve drugima. I muziku, i melodije i liriku. Jer ona šuri umetnički stil, komercijalu je šurila kao klinka kada su joj drugi servirali šta će da radi. Stripped koji je oduvala nije bio komercijala, a u novim komercijalnim zvucima ona kao umetnik se ne snalazi, tjst ne ume da napravi komercijalnu traku. Moje mišljenje. A ovaj album je bio Kristina koja pokušava da ubaci tekst koji je napisala pitaj boga kada u bit koji je stvoren za neku Ke$hu ili Katy Perry. Nespojivo. Naravno, singlove je dobro birala, ali dzaba sve.
Priložena slika:

Deo spota za pesmu "Your Body"

Sve je nekako bilo mlako, bezlično. Baš sam se smorio bio.
Ne volim te power ballade, podvriskivanja u prazno kao što Pink radi. Smorno. Daj mi harizmu pa podvriskuj.

Debitovao na mestu broj 7 sa 73.408 albuma prodatih prve nedelje, do danas preko 230.000 u Americi, i još nekih 400.000 u svetu. (nemam podatak)

Onda se povukla, s vremena na vreme bila u žiriju "The Voice-a "par sezona i tu verovatno malo ponovo približila izgubljene fanove, videćemo kako će se pokazati na novom albumu.

Sa pesmom "Accelerate" je ponovo šokirala, meni se posle par slušanja na kraju i svidela. Ali nije poenta da se svidi na par slušanja. Poenta je da se svidi odmah. Od gostovanja, željno iščekujem gostovanje Shenseea-e. Riba je car. Ženska verzija "Sean Paul-a" , ali cepa onaj izvorni dancehall, onaj koji je Sean napustio. Videćemo.

Tracklist
Lotus Intro 3:18
Army Of Me 3:27
Red Hot Kinda Love 3:06
Make The World Move 3:00
Your Body 4:00
Let There Be Love 3:22
Sing For Me 4:01
Blank Page 4:06
Cease Fire 4:08
Around The World 3:25
Circles 3:26
Best Of Me 4:08
Just A Fool 4:16
Deluxe Edition Tracks
Light Up The Sky 3:32
Empty Words 3:48
Shut Up 2:54
Your Body (Martin Garrix Remix) 5:12
Cranium Cranium   25.05.2018 u 21:05

Znao sam da ce biti pesma na ovaj fazon.

Nadj**avanje njih dve, koja moze bolje, a pesma je naravno morala da bude "girl power" youtu.be/3Q2j5ApzSqs

Nije lose nije lose, trebao joj je jak feat, dobila ga je sa Demi koja je kao "nezvanicna naslednica"

Aj da vidimo sta ima jos da ponudi. Prva pesma djene djene, mogla je i bez toga. Druga kidalica zesca, treca klasika. Sad cekam sta ce Shenseea da uradi. Neki dance sigurno.

Fall In Line (Feat. Demi Lovato) youtu.be/3Q2j5ApzSqs

Inace, gledao sam neki live performans ove pesme na Billboard dodeli nagrada, Demi jadna se odsekla. Kao kad bi mene stavio da repujem sa 2Pac-om. Usro bi se od treme.
Edy Edy   25.05.2018 u 23:17

Umrla Agilera?!?!
Edy Edy   25.05.2018 u 23:19

Christina Aguilera (1999-2018) bolan Cran, nemoj ovakve naslove stavljat, dat ćeš nekom srčani.

Forum početna