Xiaomi telefoni
Forum Tehnologija Mobilni telefoni

Edy Edy   06.12.2018 u 20:49

FoX, ma rekoh vidim da nema na lineage os samo osnovne app, nema ni galerija koliko sam vidio da valja. Pa mi se svidjelo što na stock ima tamo google calendar i sl.

Obrisao sam sve ove apps što ne koristim nakon što sam ih install, ne fali mu ništa ako obrišem one dodatno google play appove i sl. ne polomi se ništa.

JA lično koristim dosta google apps pa znam da valjaju Google Contacts, Google Calendar, Google Gallery, Google Clock itd.
Welicak94 Welicak94   07.12.2018 u 00:34

Cu Foxyja "valjda ima custom rom za xiaomi"
Foxy, ako neko ima custom rom-ove, to je onda Xiaomi
Welicak94 Welicak94   21.12.2018 u 22:04

Azuriranje:
I zvanicno sam se resio Redmi5 telefona, dobio povrat novca od Logic Shopa nakon reklamacije.
Doplatio sam jos 2350din i uzeo Xiaomi Mi A2 Lite.

Prvi utisci su pozitivni.
Istestirane glavne opcije - zadovoljavajuce
Javljam se uskoro!

@Edy welcome to Xiaomi Club
Edy Edy   21.12.2018 u 22:33

Cranium, Mi A2 lite, ima dual sim Plus microsd zlot
Edy Edy   21.12.2018 u 22:47

Sad sam na mukama. Imam ovaj Mi, i ne znam dali da ga root. Poništiti ću garanciju na taj način siguran sam, ali štabi bez root.

Jeli zna ko može li se staviti root na ovom AndroidOne kroz devet opts? Ne mogu da nađem opciju a znam bude na nekim i za bootloader I za root u dev settings

@Fox stavljaj Taj preview crni foxe.
Welicak94 Welicak94   21.12.2018 u 22:48

Ne znam sta je ono bilo kod drugara ono vece, ali kod mene je skroz druga prica. Uzeo sam verziju 3/32, ne osecam potrebu za 4Gb rama; Gold verziju. Telefon leti.
Jako je slabo opcionalan ovaj stock launcher, tako da cu vec sutra preci na Nova Launcher (jbg ).
FoX FoX   21.12.2018 u 22:49

Edy (21.12.2018/21:47)
Sad sam na mukama. Imam ovaj Mi, i ne znam dali da ga root. Poništiti ću garanciju na taj način siguran sam, ali štabu bez root.

Jeli zna ko može
Probaj kingoroot Imas unroot opciju
Edy Edy   21.12.2018 u 22:50

Welicak94, Što ba, meni baš legao

Sviđa mi se integracija sa Google Assistant

Mene zeza keyboard. Kako je touch ovaj home button, nekad teško potrebiti space, jer su blizu jedan pored drugog. Mada navikneš se nakon nekog vremena.
Edy Edy   21.12.2018 u 22:53

FoX, Ni slučajno. Čuo sam loše stvari o tim KingRoot ripoffima. Ako htio root onda bi standardno flashovao TWRP pa SU app.
Edy Edy   21.12.2018 u 22:57

Welicak94, 4gb zakon. Nikad dovoljno Rama i na kompu gledam da upgrade na 32gb, stalno zauzeto 12-13 Ja uzeo jutros 64gb SD card, onaj najbrži i stavio je kao internu memoriju. Sad imam 80tak gb interno na mobitelu imam HDD stari ba za komp sa toliko Čudo tehnologija danas

Inače @Fox, gledaj da uzmeš uži fon, ako je veći nije problem. Ja sam skontao da da moj stari Oukitel je bio 76 x 154.2 x 9.6 mm, dok ovaj A2 je 149.3 x 71.7 x 8.8 mm. Ovaj moj trenutni je nešto manji od Oukitela, ne mnogo, ta to je pola centimetra u dužini samo.. ali u širini je pola centimetra isto, što je OGROMNA razlika kad ga držiš. Čak sam imao "one hand mode" na Oukitelu kao software feature jer mi u ruku nije mogao stati da valja a da mogu palcem taknuti dugi dio ekrana.

Fazon da moj stari Oukitel je imao 5.5'' .. dok je ovaj novi 5.84''

Compact fon nećeš naći da valja ovih dana, jer ih ne prave compact, ali pogledaj neke ~70mm širine, vidjet ćeš da uopšte nisu veliki.

Samsung Galaxy S7 imaš već od 142.4 x 69.6 x 7.9mm. A veći je od 5'' Pogledaj takve.
Evo ovaj tvoj Sony Xperia SP je koliko vidim 130.6 x 67.1 x 10, što je nešto uže, a dužina mislim da ne znači puno?

Forum početna