Xiaomi telefoni
Forum Tehnologija Mobilni telefoni

SRB
Srbenda  
 21.12.2018 u 23:37

Edy (21.12.2018/21:53)
FoX, Ni slučajno. Čuo sam loše stvari o tim KingRoot ripoffima. Ako htio root onda bi standardno flashovao TWRP pa SU app.
To sam i ja mislio da napišem mada sam samo jednom koristio za Samsung i nije bilo problema. Za root ti treba otključan bootloader pa onda flasuj twrp i na kraju magisk ZIP. Preporučujem ti Magisk zato što ima i dodatne module pored root-a. Ali se pozdravi sa updateima čim ubacis drugi recovery (TWRP) prestaje da ti radi OTA update. Skinuce se sve normalno ali neće moći da se instalira.
Edy Edy   21.12.2018 u 23:40

Inače baterija na ovom A2 Lite, dosada, je stvarno predobra, evo gledam, ima jedan od najboljih ocjena za bateriju na gsmarena, u rangu sa velikim telefonima i fabletima koji imaju veće baterije.

Ne znam zašto, ali se i veoma brzo puni. Evo gotov napunio za 2 sata, a ta dva sata mogu koliko vidim biti vala puno. standby meni može biti lagano tri dana. A sa normalnim korištenjem dva. Kad kažem normalnim, mislim na 6 sati muzike sa deezera puštano evo od 3 danas da vidim mogu li bateriju dokrajčiti
Edy Edy   21.12.2018 u 23:41

Srbenda, a znam za Magisk, mada ja sam i dalje koristio SuperSu na starom fonu.

Ma nije problem otključati bootloader, problem je što ću poništiti garanciju
Welicak94 Welicak94   22.12.2018 u 00:10

Isto sam i ja skapirao Edy. Otpimalno je 72mm, sve preko toga presiroko za neku normalnu saku. Ostale mere me ne zanimaju
Pre ovog imao sam BLU koji je bio bas ove sirine, 72mm... I sada imamo veci ekran sa istom sirinom, napokon jedna normalna inovacija, 18:9 ekran kao i 19:9 koji ima ovaj Mi A2 Lite.

Fox kao trazi kompakt a njegova Xperia, jeste da ima 4.5 inca ekran, ali ivice oko ekrana skoro 4mm sa jedne i druge strane... Sada telefoni imaju ivice od 1-2mm plus 18:9 format. Al' ne vredi mu pricati

Baterija ubija na Mi A2 Lite, to je definitivno plus, 3h ga cackam, 15% skinuto

A tek nocno svetlo kako prija ocima a ono sto me iznenadilo, kada uhvatis skrinsot, snimak bude normalan a ne zuckast kako ga vidimo sa nocnim modom To me odusevilo. Volim te pametne stvari... A ne Samsung koji nema ni automatsko osvetljenje ekrana
Edy Edy   22.12.2018 u 01:27

Welicak94, Gdje to night light pališ?
Welicak94 Welicak94   22.12.2018 u 12:03

Edy, Podesavanja > Ekran > Nocno svetlo.
Edy Edy   22.12.2018 u 21:39

evo baš gledam review za Xiomi Pocophone F1 od Linus Tech Tips.

Ukratko: Fenomanlan mobitel za ovu cijenu... da nema MIUI, koji je užasan software pun bagova i dan danas ovo od prije dvije tri sedmice review.

Edy Edy   22.12.2018 u 21:47

Usually, mobile company do not provide such facility like rooting in warranty period but Xiaomi allows their user to do this in warranty period.
Edy Edy   22.12.2018 u 21:57

Inače, evo vidim da ima priče kao Xiomi namjerno pušta loše kamere za Pocophone F1, zbog nekog ludog razloga..
Evo baš ovdje sam pisao kako je kamera loša za 12mp kameru... i evo skinuto "Open Camera" i uslikao sliku sa njim u odnosu na stock Camera.. i mogu reći PUUUUUUUUUUUNO bolja slika sa open camera.. nisam znao da to može biti, ali ovo je izgleda iz nekog čudnog razloga što mi stock dodaje nakav blur na sliku, posebno kada zoomiram možete da vidite razliku.

@Welicak94 preporuka skini sebi bolji Camera app

Inače, i ovo je slučaj gdje pišu laži o Xiomi kako bi ispao slabiji, jer kao što vidite Poco F1 je više nego pola cijene drugih telefona na zapadu, a ISTE specs. Ali šta ćeš im.
Welicak94 Welicak94   23.12.2018 u 00:04

Google Camera radi najbolji posao
Nju mozemo samo sa rutom; Ali svakako hvala na preporuci, probacu

Forum početna