Semplovane Pesme
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   16.06.2018 u 20:20

Postoji razlika izmedju plagijata i semplovanih pesama sa uredno potpisanim "zaslugama" Sempl iliti "uzorak" ne mora biti veliki. Jedan deo melodije, basa, glasa itd koji je uzet od originala i implementiran u novu traku. Deo neke pesme uzet i obogacen novim notama, apsolutno nevezanim za staru pesmu. Nase novokomponovane pesmice nisu semplovane, one su kupljene od grka, turaka i ostalih balkanaca za neku cifru, i muzika je ostala ista ili skoro ista kao original. Kompozitor je ostao isti. Ono sto mi radimo ne spada u semplovanje. Ja bih rekao da je neko semplovanje cista umetnost. Jer nekada ni ne provalis da je nesto semplovano, a znas o cemu se radi.

Eeee u ovoj temi cemo ostavljati primere semplovanja u dragoj nam muzici. Primera ima miliiion, ja cu se samo bazirati na malo poznatije pesme. Znaci Grke i Turke u nasim pesmama ne zelim da vidim. To nije semplovanje.
Cranium Cranium   16.06.2018 u 22:21

David Mc Callum - The Edge youtu.be/G9jHiifI74Q i semplovani hit Dr Dre - The Next Episode youtu.be/QZXc39hT8t4

Inace imam dilemu da li da ubacujemo obrade u ovo, ali mislim da ne bi trebali.

MJ - Liberian Girl youtu.be/f3V-7DEAgdc i jedna od mojih omiljeniiih. 2Pac - Letter 2 My Unborn youtu.be/SPmNQmmMZ84

Soft Cell - Tainted Love youtu.be/XZVpR3Pk-r8 i semplovani S.O.S lepotice sa Barbadosa. Rihanna - S.O.S youtu.be/IXmF4GbA86E

Ahahahahahahahahaha, wtf youtu.be/oGKDBhdxn6c i mnogo poznatiji toxic. youtu.be/LOZuxwVk7TU

Jerry Rivera - Amores Como El Nuestro youtu.be/M85l1qW8x18 i Shakira youtu.be/DUT5rEU6pqM

Dido - Thank You youtu.be/1TO48Cnl66w i besmrtni Stan youtu.be/aSLZFdqwh7E

Kaoma - Lambada youtu.be/iyLdoQGBchQ i lisicina oooomiljena youtu.be/t4H_Zoh7G5A

Dosta za veceras od mene. Ima stvarno milion primera, maltene 80% repa se zasniva na semplovima.
Cranium Cranium   13.07.2018 u 20:07

Evo da malo blize vidite semplovanje u hip-hopu, na malo zabavniji nacin. Koncept je sledeci, vise i manje poznati producenti odlaze u prodavnicu ploca/diskova, stavljaju povez preko ociju i napipavaju na slepo diskove. Izaberu 3 komada i iz toga moraju da naprave matricu, razume se...semplovanjem. youtu.be/uHKd7B9ICqk

Jahlil Beatz u ovoj epizodi, ukenjalo ga da ubode dobre trake.
PARTYzan PARTYzan   15.07.2018 u 03:00

Nedavno sam rekao da mi se sviđa sempl Lauryn Hill Ex Factor u odličnom Drake-ovom hitu Nice For That zvuči moderno i old school istovremeno youtube.com/watch? ... XjVaI
FoX FoX   12.12.2018 u 20:46

Kajagoogoo-Too Shy Beogradski sindikat uzeo početak pesme i od njega sklepao BS - Tu sam ja
Kakva pesmaaaaaaaaaaa, kakav tekst..... Jedna od meni omiljenih od Bs-a...
Cranium Cranium   12.12.2018 u 21:19

FoX (12.12.2018/19:46)
Kajagoogoo-Too Shy Beogradski sindikat uzeo početak pesme i od njega sklepao BS - Tu sam ja
Kakva pesmaaaaaaaaaaa, kakav tekst..... Jedna od meni omi
Ma BS ima maltene sve pesme semplovane.
Serz Serz   14.12.2018 u 17:17

Ja sam setio mojeg omiljenog stranog rock pevaca David Coverdale - Is this love
i ove pesme od Bad Copy- Ljubav ili pivo. Kontam ova od BC pesma je sprdnja, ali kada smo u vec u rep vodama.
Dobra tema, @Cran.
Serz Serz   14.12.2018 u 18:01

Evo jedne stare, snimljene davne 1961. The Beatles - Twist & Shout i u kompletu semplovanu Crvena Jabuka - Svidja mi se ova stvar.
PARTYzan PARTYzan   14.12.2018 u 19:11

Ovo je prepevana pesma, obrada a ako nisu platili autorska prava- krađa. Sempl je ako se preuzme barem akord ili samo deo melodije jedne pesme (može se reći motiv ) i ubaci u drugačiju pesmu (jednokratno, ili s ponavljanjem). To mu dođe nešto kao začin
Edy Edy   15.12.2018 u 11:18

PARTYzan, ne čudim se onda da od domaćih jedino se meni sviđaju baš ovakve "prepjevane" Ko kad naši ne znaju to sklopiti da valja, pa samo ukradeno onda i valja

Forum početna