Deep / House Muzika
Forum Zabava Muzika

FoX FoX   18.02.2018 u 14:04

House je žanr elektronske dens muzike koju karakterišu ponavljani taktovi 4/4 i tempo od 120 do 130 otkucaja u minuti (bpm).
Stvorili su ga DJ-evi i muzički producenti iz podzemne klupske kulture Čikaga 1980-ih, dok su DJ-i iz subkulture počeli da menjaju disko pesme kako bi im dali mehanički ritam i dublje basove.

Deep house je požanr House muzike. Razlika kod deep house muzike je nešto sporiji ritam, od 110 - 125 bpm i prigušeni basovi.
Cranium Cranium   23.02.2018 u 20:24

Danas, samo deep house i nesgo slicno tome ume da me baci u "sevdah" , da bukvalno uzivam. Ostali su svi otisli u sablon.

Anggun - What We Remember youtu.be/V34Fhl9PPrk

Ahaaaaa, koja do jaja pesmica.

Jax Jones - Breathe youtu.be/uGhKqb2Ow3E

Ovaj lik je bogotac, na stranu sto je smorila ona njegova najveca pesma, lik j**e mame kakve catchy trake pravi. Moracu da ga cekiram.

Lost Frequencies - Crazy youtu.be/LVEwL-sZzmM

A ovaj baja mi je jedan od omiljenijih deep-era. Koliko ima mere u svemu brate, ne zove se za dzabe njegov album "less is more"
Cranium Cranium   11.06.2018 u 14:43

Nekako mi najvise lezi deep house. Opustim se za minut. Bar ja ne nalazim deep house za monoton jer se bazira na semplovanju starijih pesama. Iako je ritam i bass slican, melodije su raznovrsne i to je meni kul. Ostali zanrovi koji su produkcijski tezi od deep house-a su itekako postali monotoni. Zar ne? Pffffffff, aj probacu mada nemam top 5. Mnogo pesama ima. Ajd par koje mi prve padnu na pamet.

Duke Dumont - Ocean Drive (znas sigurno, postala mi jedna od omiljenih) youtu.be/KDxJlW6cxRk

Kanita - Don't Let Me Go youtu.be/X4TRjrQU0ck

Inkognito koji kida.

Chris Rea - Looking For The Summer youtu.be/-KDe4g1Uys8

Jos veci inkognito.

Lilly Wood & ostali - Prayer In C youtu.be/fiore9Z5iUg

Ovu traku je makar lepo remixovao, iako ga ne volim zbog sugar ovo je bas lepa traka. Uzeo nepoznatu pevacicu i proslavio pesmu. Nije radio kao na sugar, uzeo ziku, prepevao (ne on nego pevac) originalni glas i eto pesme. Ovde je ostalo od originala sve skoro.

Deeperise - Move On youtu.be/q_e2aKEtW18

Baja preti da postane hit u jevropi. Obratite paznju na njega, samo jedan jaki feat i proslavice se sigurno. Turcin.
FoX FoX   11.06.2018 u 15:49

Cranium (11.06.2018/12:43)
Nekako mi najvise lezi deep house. Opustim se za minut. Bar ja ne nalazim deep house za monoton
Lepo poslušaću mada ove od Chrisa, Duke-a, Lily, znam originale naravno.
Ima dosta dobrih deep house pesama.
Cranium Cranium   11.06.2018 u 16:02

FoX (11.06.2018/13:49)
Lepo poslušaću mada ove od Chrisa, Duke-a, Lily, znam originale naravno.
E taj deep house mi je već kul..druga priča. Ima dosta dobrih deep house
Mnooogo brate, kad bih mogao da nadjem neke kompilacije sa samo deep house pesmama, koje izlaze mesecno itd. Da ne mucim dusu po tjubu. Mada mislim da to ne postoji.
FoX FoX   12.06.2018 u 00:06

Cranium (11.06.2018/14:02)
Mnooogo brate, kad bih mogao da nadjem neke kompilacije sa samo deep house pesmama, koje izlaze mesecno itd. Da ne mucim dusu po tjubu. Mada
Znam za ovaj kanal MrSuicideSheep Ima dosta dobrih remixa...ali uglavnom su chill, downtempo itd Ali ima i deep house-a...uglavnom se ta laganija muzika vrti..

Elem, ufff ovaj remix Looking for the summer je super. Original mi je drag ali i ovo je kul.
Ova od Kanite isto kul. Ove ostale znaam...smorila ova od Duke-a, izvrteli je milion x na radiju Prayer in C mi je nekako legendarna...nikako da smori.
Dobra je i ova od Deeprise-a...čekamo taj hit

Eee zanimljivo..ako nađeš još neke obrade starih pesama u deep house fazonu, kači
Cranium Cranium   12.06.2018 u 00:08

FoX (11.06.2018/22:06)
Znam za ovaj kanal MrSuicideSheep Ima dosta dobrih remixa...ali uglavnom su chill, downtempo itd Ali ima i deep house-a...uglavnom se ta laganija
Pa ima mali milion obrada buraz. Aj ovih dana kacim.
PARTYzan PARTYzan   12.06.2018 u 00:36

Što se tiče ovoga što je Cranium postavio, mislim da je to više electro pop ili downtempo edm (iako po broju bpm odgovara deep-houseu). Duke Dumont je odličan house dj bio na Exitu prošle god i ova stvar je super ali nije tipična za njega, on je inače čist house dj. Ja nisam obožavalac deep-house-a, evo postaviću nešto što se među dj-evima smatra reprezentativnim deep-houseom, nisam siguran ni da bi se vama svidelo youtube.com/watch? ... CyJwE youtube.com/watch? ... S0Lv4
Djomla97 Djomla97   12.06.2018 u 14:16

@Cranium probaj ovaj kanal. Cenim, da se tebi ovakve stvari svidjaju. Mada, mislim da znas za ovaj kanal.

Ali, u poslednje vreme nisu bas nesto. Ali one starije trake su im vrhunske. Sortiraj po popularnosti i uzivaj

Imas i ovaj kanal. Tvoj fazon. Ovde je strogo deep house i nista vise.

Dobri su i ovi kanali: drdeep+ i Sound Of Soul.
youtube.com/watch? ... Fnu40
youtube.com/watch? ... ykTwY

Eto. Mada, verovatno znas za sve ove kanale.
Cranium Cranium   12.06.2018 u 19:06

Djomla97 (12.06.2018/12:16)
Cranium probaj ovaj kanal. Cenim, da se tebi ovakve stvari svidjaju. Mada, mislim da znas za ovaj kanal.
youtube.com/watch?v=MxkPrZOh
Hvala brate, ova dva sto si ostavio dole drdeep i sound of soul znam, ove linkove gore moram da udjem na tjub, ne vidim koji kanali su u pitanju.

Forum početna