The Haunting of Hill House (2018- )
Forum Zabava Serije

FoX FoX   23.10.2018 u 23:03

Netflix predstavlja:
Priložena slika:

Zasnovano na istoimenom romanu čija je autorka Shirley Jackson.

Radnja prati grupu braće i sestara koji su kao deca odrasli u onom što će s vremenom postati najpoznatija ukleta kuća u Americi.
Sada, kada su odrasli nemaju izbora nego da se konačno suoče s duhovima njihove prošlosti – od kojih neki još uvek stanuju u njihovim glavama, a neki možda čak i stvarno obitavaju u senkama famozne kuće…

Pa onooo... Bila je skoro ona vest, kao "najstrašnija" horor serija ove godine... Daleko je od toga (mada možda i jeste s obzirom da nije bilo puno dobrih horor serija ove godine).

Radnja se odvija sporo i ima super atmosferu (napeta, standardna horor atmosfera uglavnom).
Meni je baš legla. Baš onako sa uživanjem gledam.
Edy Edy   23.10.2018 u 23:32

IMDb: The Haunting of Hill House
Metacritic: THE HAUNTING OF HILL HOUSE : SEASON 1
Rotten Tomato: THE HAUNTING OF HILL HOUSE: SEASON 1

Evo serija je prvo mjesto po popularnosti na IMDbu, zasad bar.

Šteta pa ne volim horore baš

I kako nije bilo horora ba @Fox, sve horori nekako. Daj nikako da izbace koju komediju ili scifi/triller da valja. Mystery presušio žanr skroz.
FoX FoX   23.10.2018 u 23:37

Netflix kad se umeša i ako je serija u vrhu popularnosti, onda znaj da je u pitanju kvalitetna serija, bar to pravilo važi još uvek

Pa nije "hardcore" horor Mada bar meni nije jer sam odgledao mali milion horora pa sam možda i otupeo

Ma imaš i komedije i sci-fi, trilere...samo treba probrati.
atom atom   24.10.2018 u 20:44

Stephen King says Netflix’s ‘The Haunting of Hill House’ a ‘work of genius’

FoX FoX   24.10.2018 u 21:07

atom (24.10.2018/18:44)
Stephen King says Netflix’s ‘The Haunting of Hill House’ a ‘work of genius’

Stvarno je to izjavio?
Ako jeste...nek gleda i uči...
Posle par njegovih ekranizacija + učestvovanja u produkciji, izgubio sam želju da pročitam neku od njegovih knjiga..
atom atom   24.10.2018 u 21:32

FoX (24.10.2018/19:07)
Stvarno je to izjavio?
Ako jeste...nek gleda i uči...
Posle par njegovih ekranizacija + učestvovanja u produkciji, izgubio sam želju da pročitam n
Jeste.Ima na Netflix sajtu. a ko zna koliko on može da utiče na to kako će izgledati film,više se tu pita onaj ko uloži kintu.
Edy Edy   24.10.2018 u 23:37

FoX, pogledao sam ja nekoliko filmova njegovih i knjiga, i mogu ti reći da su mu knjige puno bolje. Fazon je da njegov način pisanja nije namjenjen ekranizaciji. Njegove knjige su fazon da ima milju detalja koje se povežu pa daju remek djelo, ne možeš ti napraviti film od sat i po nikako da to sve povežeš. Jedino osnovna ideja preživi, i često izmjene dosta stvari da bi mogli pretstaviti to.
FoX FoX   27.10.2018 u 21:26

Često su ekranizacije knjige lošije(bar tako uvek kažu ovi što su čitali knjigu). Nema dovoljno vremena jbg.
Ali u Stivenom slučaju, izašle su 2,3 serije koje su rađene po njegovim knjigama...i lično on je bio jedan od producenata...i serija opet ispala loša. Jedino je Castle Rock ispao donekle ok.

Inače, odgledao sam prvu sezonu The Haunting of Hill House.
Serija je prejaka. Baš su je odradili super.
Moraću da je ponovo pogledam za par meseci

I da, ako ne volite horor, nije hororčina u pitanju. Više je misterija sa horor elementima i sjajnom atmosferom.

Svaka preporuka!
atom atom   29.10.2018 u 11:46

Ja tek dve pogledao,i baš mi se dopada atmosfera u seriji,i nema jumpscare gluposti nego sam se baš naježio na onu scenu u mrtvačnici
Tatjana Tatjana   04.11.2018 u 20:53

Pocela sam i ja da gledam.
Dobra je serija

Forum početna