Chernobyl (TV Mini-Series 2019)
Forum Zabava Serije

FoX FoX   25.05.2019 u 19:59

Odlična! Svaki komentar je suvišan.
Welicak94 Welicak94   26.05.2019 u 17:52

S obzirom da ce imati samo pet epizoda, ovo cu i ja pogledati
Ili ce izaci jos?
FoX FoX   26.05.2019 u 23:32

Welicak94 (26.05.2019/15:52)
S obzirom da ce imati samo pet epizoda, ovo cu i ja pogledati
Ili ce izaci jos?
Samo pet epizoda i to je to Obrađuje dešavanja kad je katastrofa nastala i kako se sve odigravalo narednih nekoliko meseci i godina posle katastrofe.
Cranium Cranium   27.05.2019 u 19:29

FoX (26.05.2019/21:32)
Samo pet epizoda i to je to Obrađuje dešavanja kad je katastrofa nastala i kako se sve odigravalo narednih nekoliko meseci i godina posle katastrof
Odgledao prve dve, ostalo sutra.
SRB
Srbenda  
 28.05.2019 u 04:12

Ja sam na trećoj epizodi. Jedino što mi smeta je to što ima malo više američke propagande za moj ukus Ako ništa drugo sad bar znam na kom principu radi rbmk reaktor
FoX FoX   30.05.2019 u 01:28

Teško provaliti šta je propaganda kad većina nas ne zna istoriju dešavanja u černobilu..

Odgledao sam 4.epizodu. Teškaa.
Tommy Tommy   30.05.2019 u 19:25

precenjena serija, i ovo oni uspoređuju sa the wire i breaking bad-om? prva epizoda neki pekari rade u nuklearnoj elektrani i oni kao nemaju pojma. engleska propaganda.
FoX FoX   30.05.2019 u 20:08

Tommy (30.05.2019/17:25)
precenjena serija, i ovo oni uspoređuju sa the wire i breaking bad-om? prva epizoda neki pekari rade u nuklearnoj elektrani i oni kao nemaju pojma.
Pa da nisu radili pekari katastrofe ne bi ni bilo
Jbg, svako ima svoj ukus. Ali realnost je da se posledice vide i dan danas..
Mi smo i najgore prošli... Radijacija došla i do nas + su nas ovi bombardovali...

Černobilj - jezivi grad
Cranium Cranium   30.05.2019 u 21:58

Tommy, po meni je serija jako dobro uradjena. Fora je u tome sto se ni dan danas sa sigurnoscu ne zna ko je kriv za katastrofu. Da li neiskusni inzenjeri i greska u radu, da li je to bilo zbog netestirane tehnologije, da li i jedno i drugo. Serija koketira sa obe opcije, pa ti izaberi sta se desilo. Dosta tih operatera nije imalo ni 40 godina, jedan je imao 25 ako se ne varam. Dyatlov je bio glavni, a posle njega lik koji je imao 33 godine. Znaci, moguce je da je krivo neiskustvo. A sa druge strane, test koji su radili je itekako mogao da podje po zlu. E sad, tu sam malo slabiji, ali kako sam skapirao...oni su hteli da vide za koliko sekundi moze da se ukljuci rezervni generator ako crkne glavni, sto vise vremena prodje, to je sistem hladjenja reaktora neefikasniji, samim tim se ostecuje njegovo jezgro i desilo se ono sto se desilo. Moguce da su nesto sj**ali u racunici i da im je test krenuo po zlu.

PS.....nisu pekari, takve su im bile uniforme. Stvarno history-com.cdn.am ... 2.jpg

Davno sam ja istrazivao ovo, i ne secam se vise detalja, ali deluje mi kao da je sve na svom mestu. Cak su i glumce skladno birali. Brijukanov i Gorbačev sa sve onom flekom na čelu hit. Neko se leeeepo potrudio da docara kako je bilo u elektrani, naravno, neke detalje ne mogu da znaju, ali sve sto je bitno za radnju serije je verodostojno. Sto se nas tice, usralo nas je da je vetar nosio radijaciju cudnim putem, pa smo izbegli vecinom onu glavnu rutu, malo je nastradala Slovenija samo. Ali opet, Srbija je nastradala 13 godina posle. I to svesno, seme li im j**em.
FoX FoX   30.05.2019 u 22:18

Cranium (30.05.2019/19:58)
Tommy, po meni je serija jako dobro uradjena. Fora je u tome sto se ni dan danas sa sigurnoscu ne zna ko je kriv za katastrofu. Da li neiskusni inzen
Na kraju 4.epiziode dobijamo odgovor ko je kriv i po meni ima logike...
Tehnologija je u to vreme imala dosta bagova..

A pekari brt Em zbog uniforme em zbog ponašanja Deluju nonšalantno kao da rade u pekari..

Gledam, zameraju što je na engleskom i što nemaju bar taj naglasak pa kao ne mogu da se užive... Ma daaaj, cepidlačenje obično. I da je na ruskom ja bih verovatno gledao sub verziju na engleskom...

A ne znam cranium.. Ko zna kako se sve to širilo.. Znam da je jedan ćaletov drugar ranije pričao da je tad bio u vojsci pa je sve bilo zeleno (ili plavo nemam pojma) u vazduhu, nakon par dana od toga.. E sad da li je mislio da je tako bilo kod nas nznm...

Evo ti podatak :
Radioaktivnoj prašini bili su izloženi, pored teritorije bivšeg Sovjetskog Saveza, i Poljska, Bugarska, Nemačka, Švedska, Švajcarska, Belgija, Holandija, Velika Britanija, Finska, bivša Jugoslavija, Rumunija, Austrija, a radioaktivna prašina je zahvatila i istočni deo SAD.

Forum početna