karte evrope i sveta kroz istoriju.
Forum Politika Svet

FoX FoX   18.12.2012 u 00:58

jel smo zavrsili sa Srbijom ? ili ima jos mapa vezanih za nju
Cranium Cranium   18.12.2012 u 06:58

Pa tebe ne zanimaju druge mape? poduci se istoriji malo. axaxaxa, nije ubacilo kartu Vizantije, probacu sad.

Priloženi fajl : byzantine_empire.jpg (0.04 MB.)
Uloguj se se pa možeš da preuzmeš ovaj fajl!
FoX FoX   18.12.2012 u 08:27

Ma ne,zanimaju me,nego pitam da ne bi opet pokrenuli temu o velikoj Srbiji..
Uvek nastane svadja oko toga itd
SRB
Srbenda  
 18.12.2012 u 11:58

BlackFoX (18.12.2012/07:27)
Ma ne,zanimaju me,nego pitam da ne bi opet pokrenuli temu o velikoj Srbiji..
Uvek nastane svadja oko toga itd
Kakva svadja? Ove karte samo dokazuju da je u proslosti nas narod naseljavao ogromne prostore a ne i da je imao drzavu u anticko doba (sto u sustini i jeste tacno da smo i tad imali drzavu sve zavisi sta se uzima za anticko doba ) a Rusija ti je najbolji dokaz za to da su nasa plemena bila naseljena po celoj Evropi...
FoX FoX   18.12.2012 u 12:09

Znas i sam,uvek ispadne svadja kad je u pitanju politika,istorija balkana itd
samo kazem,dobra je tema,steta da je zatvoramo pa obratite paznju sta pisete ....ma mi smo naseljavali ceo svet cak su i Adam i Eva bili srbi i bili na teritoriji danasnje Srbije
Edy Edy   18.12.2012 u 13:40

Srbenda (18.12.2012/10:58)
Kakva svadja? Ove karte samo dokazuju da je u proslosti nas narod naseljavao ogromne prostore a ne i da je imao drzavu u anticko doba (sto u sustini i jeste tacno da smo i tad imali drzavu sve zavisi
ovo je prvi radikalni post, koji je istvoremeno i cista sustina, koji sam vidio na netu cudo mada upravu u ta vremena je pleme danasnjih srba bilo najbrojnije to se ne moze opovrgnuti... ali treba istaci da su tadasnji "srbi" bili daleko od pravoslavstva i svega ostalo sto predstavlja simbol danasnje srbije inace vecina historijskih knjiga za ovo vrijeme samo nagovjestava da su na prostoru balkana postojala samo slavenska plemena... jer su se tek poceli oformiti tad dede su im bili prvi slaveni na balkanu tada D: posto su ovi dosli u 7. stoljecu a ova karta pokazuje 8. ... ima i neki cudan naziv za hrvate koliko vidim i to na sjeveru od servie.
SRB
Srbenda  
 18.12.2012 u 13:47

Edyka (18.12.2012/12:40)
ovo je prvi radikalni post, koji je istvoremeno i cista sustina, koji sam vidio na netu cudo mada upravu u ta vremena je pleme danasnjih srba bilo najbrojnije to se ne moze opovrgnuti...
Kako god al da nismo bili tada ne bi nas bilo ni sada. ;)
Niko ovde ne trazi obnovi Rimskog carsta ili tzv. "Veliku" Srbiju vec samo naglasavamo da smo vekovima proterivani sa svojih ognjista sto dokazuje i trenutna politicka situacija. I da nas je sve manje i manje... Uzmi za primer Luzicke Srbe. Mnogi i dalje osecaju prezir prema njima...
Cranium Cranium   18.12.2012 u 14:04

Ja sam o mojoj Srbiji dokazao sve sta sam hteo. drzimo se teme, dakle Vizantija? Kako vam se svidja tema? Pokusavam da nadjem mapu Amerike, negde sam je video. Slicno kao mapa Izraela, kako su se Indijanci unistavali kroz razdoblje.
FoX FoX   18.12.2012 u 14:07

Tema je bas zanimljiva,bar meni iako nisam neki ljubitelj istorije,ali ovo je nekako drugacije
a jel ima mapa celog sveta negde?
Cranium Cranium   18.12.2012 u 14:07

Slobodno se i vi ukljucite, ubacujte mape. uz dobro objasnjenje. Pokusacu da sklopim pricu za kolonijalne sile, ali tu sam tanji malo.

Forum početna