Cranov muzički kutak. :D
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   04.12.2016 u 09:48

Sad pa kozna kad. youtu.be/FticrkU4LZA
Cranium Cranium   11.01.2017 u 18:37

Posle duge pauze vratio sam se ovoj temi.

Prva pesma koju ću ubaciti je rep pesma, iako sam rekao da rep ne kačim, ali ko ga j**e. Zaslužila je da se nadje ovde jer je prva pesma posle dužeg vremena.

El Matador - 13 NRV m.youtube.com/watch?v= ... fMctE

Ali ova verzija nije ona koju ja imam. Moja verzija je original, ova je studijski sredjena. Malo izmenjen aranžman. Meni se mnogo više svidja original. Mnogo je sirovija. A i u ovoj verziji su izbacili najbolji deo. Električni piano solo na izlazu iz trake. Ali jbg, nisam našao original. Inače ovo sam slušao pre fazon 10 godina. Koooliko sam se ložio na Marseljsku rep scenu. Ova pesma je ovom reperu bila jedna od prvih pesama. Izašla na mixtape-u ove bombattack izdavačke kuće.
Brutalica.
Cranium Cranium   15.01.2017 u 22:31

E a sada ide ona prava duuuga lista. Probaću da se baziram samo na pop, rnb , neki dance itd. Neću EDM i alternativu. To ću u temama predvidjenim za to.

Dakle toliko sam bio prso da meni šta god dodje do uva od engleskih reči i rečenica u glavi postaje pesma. Mozak je zaj**ana rabota. Kad znaš da ne smeš, namerno ti nadolazi samo. A možda sam i dzanki kako lisac kaže.

1. Timbaland - The Way I Are youtu.be/U5rLz5AZBIA Ova mi je recimo pala na pamet jer mi je prvo pao sexy back i ono "yeeeah". Pa sam se prešaltovao na ovu pesmu jer se i ovde čuje isto "yeeeah"

2. Outlandish - Aicha youtu.be/f0nFTdKlKLw. A do ove pesme sam došao preko "Lean On" Ima deo gde se kaže bla bla somebody to lean on. Eto, iako ove dve pesme nikakve veze nemaju.

3. Touch And Go - Would You... youtube.com/watch? ... sktop

Ajoooooj, ovo je preteča pesme "Selfie" što se mene tiče. Nemam pojma kako mi je pala na pamet.

4. Monrose - Strictly Physical youtu.be/KVVQMRHk99E Muzika je na početku slična kao "Say It Right" koja mi je padala na pamet. Inače baš sam se iznenadio što mi je Monrose pao na pamet. To je neka nemačka pop grupa koja je pobedila u rijalitiju koji je daaavnih dana išao na RTL 2 i ProSieben TV. (Nemački kanali) Kad sam imao satelitski program, a ne budjavu kablovsku. Od hiljade i hiljade kandidata izaberu 30-40 i obučavaju ih. Na kraju ostanu 2 grupe koje se bore za ugovor. I to ril ugovor, jak. Ne kao kod nas. Pobediš i nema te. Ove 2 ribe su lepo pevale, ali jedna je Mandy (riba Mesuta Ozila) Ova plavuša.

6. Mr. President - Coco Jamboo youtu.be/cOrc37wNUqU Ova mi nije pala na pamet, ovu sam hteo da ubacim ceo dan.
Kaaaako je vesela pesma j**ote.

7. Nelly Furtado - Say It Right youtu.be/6JnGBs88sL0 Evo i te pesme. Aaaaaaaaah, kako kul pesma. Ova Nelly Furtado ima do jaja pesme, iako pojma nema da peva. Isto kao Kajli. Brutalne pesme a glas nikakav.

8. Kylie Minogue - Red Blooded Woman. youtu.be/nZaLpZue7us

Evo sad kad sam već uporedio, mnooogo kul pesme. Rileeeks.
Muzika može biti lepa iako ne umeš da pevaš bogzna kako.

9. Bruno Mars - 24K Magic youtu.be/UqyT8IEBkvY

Preeeeedobra pesma. Promio sam mišljenje o ovom čoveku delimično. I to zašto? Zato što je ovo preslikani west coast. A ja sam zaljubljenik u te zvuke.

10. E daaaaaaaaaaa.

Natasha Thomas - Save Your Kisses For Me.
youtu.be/fuE8eHuETh0

Ovo me taaako podseća na nešto što bi Ace Of Base uradio. Posebno muzika je slična. A dobro, blizu su. Ace su švedjani, Natasha je iz Danske.
PARTYzan PARTYzan   16.01.2017 u 00:16

Većina pesama mi se sviđa (1,3,6,7,8); btw broj 5 ne postoji Ono pod 4 ne samo da je slično sa Say it right već je pesma pokradena Mslm da Nelly Furtado ima do yaya glas jedino što uživo zna da falšuje
Cranium Cranium   16.01.2017 u 00:28

PARTYzan (15.01.2017/23:16)
Većina pesama mi se sviđa (1,3,6,7,8); btw broj 5 ne postoji Ono pod 4 ne samo da je slično sa Say it right već je pesma pokradena Mslm da Nelly
WTF? Ladno sam preskocio. Nebitno. Dodacu jos jednu od Monrose. Znam ih par. Nisu lose Dzermanke. Nisam slušao Nelly Furtado uživo, pa ne mogu da sudim. Ali da ima neki glas, pa i nema. Njene pesme su više keči. Razdragano zvuče. Turn Off The Light ili I'm Like A Bird.
Cranium Cranium   16.01.2017 u 00:35

I evo još jedne od Germanki.

Monrose - What You Don't Know. youtu.be/E6kXX0Qt6QI

Vidi se koja odskače od ovih poluamaterskih pevačica. j**iga, nijedan taj girl ili boy bend ne traje. Par godina i nema ih. Vrlo verovatno da se grupa raspala. Znam da je ova Mandy (plavuša) snimila solo album. Dakle raspad u najavi. Traju dok ih ne izmuzu. Sve je to kratkog daha.
Cranium Cranium   12.03.2017 u 01:48

Ajde na brzaka da ispunim obećanje pa da predjem na film. Dakle, danas sam malo (malo više) slušao old dance/techno/house i ove sam izabrao.

1. 20 Finger Ft. Roula - Lick It. youtu.be/loKdKr1dukk Pam pararararaaaa.

2. Fun Factory - Don't Go Away youtu.be/BwFDafrZvBw Malo slatkog rege densa.

A sada malo "drogoške" muzike. Ako se ikada nadjete u situaciji da ste pijani i puštate ziku, verujte mi puštajte ovako neke pesme. Izdobijaćete se.

3. Sash - Encore Une Fois youtu.be/qz2bOXLEvuE Ne mogu da nadjem onu moju drogošku verziju, na tjubu nema.

4. Brooklyn Bounce - Get Ready To Bounce
youtu.be/ln5bIWWhqwI

Opaaaaaaa, evo ga. Izdobijao sam se opet. Phahahahaha, legao u krevet i bounce-ujem glavom.

5. Celvin Rotane - Bienvenue. youtu.be/WVjCqUvhmlg

Od Bienvenue je sve i krenulo. Juče sam je slušao jedno 10 puta.

6. Mauro Picotto - Komodo.
youtu.be/pn73q9l3ILw

Aaaaaah, zaaaašto.

7. Future Breeze - Smile youtu.be/nkQfmLvfmyo

8. Delerium - Silence youtu.be/kEvE_04x-xI

E sad malo chillex muzike, ova iznad je prelaz iz triperske u chill.

9. Pearls - When Winter Calls youtu.be/rby9V3ccmZs

10. Tukan - Light A Rainbow youtu.be/SICiRCJq73Q

11. Pulsedriver - Cambodia youtu.be/0dY8FMcrEfw

12. Cosmic Gate - Exploration Of Space. youtu.be/qj58nbn35bg Tek od minut kreće ludilo.

13. Blank & Jones - Desire youtu.be/udv30vPizLk Jaooooo, žuta cabrio buba. Zaboravio sam. Ahahahah

14. Atb - Hold You youtu.be/av37iuAbhNI

Sve je ovo bilo chill. Zatvoriš oči i bleeeja.

A sada catchy pesme.

15. J.C.A - I Begin To Wonder youtu.be/wJzk3ibxMXE Ima i verzija sa Dani Minog, ali ova je bolja.

16. Drunkenmunky - E youtu.be/AjiR9QxdXMY

Tuc tuc tuc tuc tuc.

17. Paul Johnson - Get Get Down youtu.be/dCe6e23yIT8

Aaaaaaaah, hoću na neku žurku.

Opet prelazimo na dance, pritom chillingooo.

18. Everything But The Girl - Missing (Remix)
youtu.be/6Lfo2IPvXMw 22 godine rodjaci, 22 godine.

19. DJ Spiller - Groovejet youtu.be/syOK6zmpOe0

Vrlo verovatno sam ovu pesmu kačio 100 puta, ali je j**eni gold.

I za kraj isto neki catchy sound.

20. Mousse T. VS Hot'n'juicy - Horny '98
youtu.be/dH8WvayAo1M

Ahahahahahah, koliko su spotovi nekada (a i pesme) bili ludi. Koooji ku**c?
Cranium Cranium   19.03.2017 u 20:57

Koji benger, moram da skinem ovaj poslednji album. Predobroooo. West Coast u kućiiiiii.

Bruno Mars - That's What I Like youtu.be/PMivT7MJ41M
Cranium Cranium   21.03.2017 u 22:38

E sada ide i Indila.

Leeepo leeepo. Miks žanrova i instrumenata, miks tradicija. I sve lepo i slatko upakovano.

1. Derniere Danse. Milion puta čuo, do jaja pesma. Ali nekako izgubio osećaj za nju.

2. Tourner Dans Le Vide. Odlična, mada su malo zasrali sa "kickovima" Prebrzi ritam su dali, mogli su svaki drugi npr.

3. Love Story. Klasična french muzika, samo što nije 'armunika. Zašto me ovo podseća na indijansko pevanje????? Zamislite samo da nije glas nego one frule njihove, kako god se to zove.

4. S.O.S Mislim da je ovo jedina pesma koja mi se nije svidela, upravo zbog ovog S.O.S pičovanog sranja. Versovi su ekstra, ali refren katastrofa.

5. Comme Un Bateau. Ajoooooooj. Moj favorit. Arabija usred francuske. Predobro zvuči. Kako ga zavrće nenametljivo.

6. Run Run. Opet arabija na delu. Muzika do jaja neobična. Neki kvazi rege. Miks žanrova očigledno prolazi. Jeeedino mi malo smeta što miksuje francuski i engleski u refrenu. A engleski joj nije baš savršen. Ali to i jeste fora izgleda.

7. Ego Uioooooouoo-ooo-oo-oo. Dosadilo mi da se ponavljam, riba ima arapske korene i to maksimalno koristi na momente. A muzika se zahuktava samo.

8. Boite En Argent Pesma fazon dadilja našla muzičku kutiju, navila je, pustila i peva uspavanku detetu pred spavanjac. Majke mi, prispavalo mi se sinoć dok sam preslušavao.
Moj favorit nummero dos.

9. Tu Ne M'entends Pas. Zanima me kako bi Zaz otpevala ovo? To je taj fazon. Ulični svirači iz podzemnog prolaza na zelenjaku. Carski. Koliko stilova ima ova Indila u šteku jbt.

10. Mini World. Favorit broj 3. j**oteeeeeee. I ovo me na momente podseća na indijance, na momente na arape. Taaačno se čuje kakvo joj je genetika. A muzika? Perverzija. U pravu je lisica kad kaže kako je kraj najbolji. Kulminacija na Ijeeeee. Da se naježiš. PS....Meni ne smeta mini mini mini mini. E daaaa, ovo mmmmmmmmm pred kraj me podseća na etno Jelenu Tomašević.

11. Ainsi Bas La Vida. Oldskul filmovi iz 30' To je taj glas. Provalio sam da voli da ponavlja fraze. Ili reči. Dans dans dans dans.....mini mini mini.....kao i Ainsi Bas La Vida. Ali gotivna pesma.

12. Feuille D'Automne.....i ova me pomalo nervira. Liči na himnu nekako.

Sve u svemu 10 od 12 pesama odlično.
FoX FoX   22.03.2017 u 00:09

ahhahaha za sve se slažem osim za ovu Tourner Dans Le Vide,msm da baš ti kickovi čine pesmu moćnom Možda grešim.
I mene je ovaj "mmmm" deo u mini world podsetio na Jelenu Tomašević Tačno tako...kulminacija..da se naježiš.
Inače,ni meni ne smeta što ponavlja non-stop mini,mini world ali pomislio sam da će tebi ići na živce

btw,jel ovo ona "repuje" u Run,Run ? Kako drugačiji glas jbt

E a ove dve poslednje ja nisam dobio uz album Moraću da ih nadjem na netu..vidim nema ih na ytb..

Forum početna