Cranov muzički kutak. :D
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   03.02.2019 u 00:46

PARTYzan (02.02.2019/19:05)
Nzm da li si bio na nekom njihovom koncertu. Ja se nisam lepo proveo. Za nekog ko očekuje rok koncert ne fali ništa, ima i viška Za nekog ko je kre
Bolesni zvuk, takvo iskustvo i ocekujem. Gledao sam par live nastupa na tjubu, i ono...my cup of tea. Agresivno gotivna muzika, iako pripadaju istom zanru, the prodigy nije ni nalik the chemical brothersu ili fatboy slimu. Sto jes jes. Mozda ti se zato i ne svidja live. Jer oni u svojim semplovima imaju dosta gitara i rok elemenata. A to nije elektro. Kapiram.
Cranium Cranium   11.02.2019 u 20:35

Ako nisam ripitovao jedno 20 puta pesmu. Ne kacim rep skoro nikad ali ovo moram.

Kako se razlikuju generacije krv ti j**em.

Ovi rodjeni kad i ja snimaju neka sranja autotjunaška, kola, kurve, separei. A klinci kidaju trep, i dalje je to fejk priča ali bar su muzički 6 stepenika iznad ovih komercijalnih smradova koji sumnjam da mogu da zvuče ovako, jer nisu rasli u ovom gasu.

Ova Indodjija konačno da se malo više iscima. Još nema riba svoju pesmu a ja znam za nju još dok je snimila skubidubidua sa kurtoazijom. Ima jedno 2-3 godine. Koja će to prštalica da bude. Auuuu, Mimi nek se povuče. Evo primer jbt. Mimi Mercedes koja je tu negde izmedju 1990-1992 godište, pojma nema sa trepom, i ona Sajsi isto. A dodje klinka neka koja kapiram da nije ni punoletna i objasni im šta je ritam. I ovaj devito isto. Dobro on je mnogo manji talenat od ove male, ali ono. Klinci rade jaču muziku od "afirmisanih" repera.
PARTYzan PARTYzan   11.02.2019 u 22:02

Ovo je odlično, redak primer da i kod nas postoji trap. Pošto su tzv. MC-jevi IDJ tunes orijentacije istripovali da su oni to (ja ih smatram turbo folkerima). Mada im je to kompliment, narodnjaci bar znaju da pevaju a samozvani MC-jevi neretko nemaju ni sluha. Tuga je što oni koji slušaju IDJ isto odreaguju i na ovo, misle čim je autotjun to mu dođe na isto ali jbg, vazda je mnogima bilo teško razdvojiti žito od kukolja. Ja Sajsi nikad nisam ni smatrao reperkom, ona čak ni ne recituje, isfolirano trabunja. Nisam fan Mimi Mercedes ali "Šta (Opet Neko Kurčenje)" mi je jedna od najjačih domaćih hip-hop stvari u ovom veku.
Sviđa mi se i spot GTA, radi me mada je moćniji idejno nego produkcijski. Jedina slaba karika mi je njen vokal (da zanemarim ime koje mi nije po ukusu). Dopada mi se stil, ali msm da izvorno nema dovoljno prodoran vokal
Cranium Cranium   12.02.2019 u 08:43

PARTYzan (11.02.2019/21:02)
Ovo je odlično, redak primer da i kod nas postoji trap. Pošto su tzv. MC-jevi IDJ tunes orijentacije istripovali da su oni to (ja ih smatram turbo fol
Nije redak primer, ima gomila njih nego ih verovatno ne znas. Rimski i Corona su malo otisli u ku**c, ali i oni su zasluzni za ekspanziju trepa kod nas, ali glavni je ipak bio fox. Imas i haze label koji radi trep, par likova sasvim solidno prati trendove, imas klinca iz banjaluke koji radi i trep i rnb u isto vreme, recimo on moze da eksplodira kad poraste jos malo, jos mu je deciji glas. Ove dve sam samo dao kao primer kako starija garda radi muziku (loše), a onda dodje klinka neka i sabije ih obe. Ne slažem se da je slabija karika, jedino što je malo teksta koji se vrti pa deluje monotono, baš njen deo u refrenu ulazi u uši i daje mu "moćnost"

Ja verujem da ova mala može mnogo ako se bude izcimala jako. Za razliku od drugih "reperki" , ova ima talenat i što reče jedan komentar ulicu u glasu. Šta joj fali vokalu? Ma dobro je ispao spot, malo štap, malo kanap ali eto ga.
Cranium Cranium   17.03.2019 u 18:54

Kakva može da bude ćerka vrhunskog hirurga, nego devojka sa pedigreom. Ima necega u vaspitanju, nije laz. Tek sada, kada vise ne snima muziku kao onda, vidim koliko je bila smerna i odmerena u muzici. Danas toga nema, retko je i tada bilo ovakvih vokala i ovakvih pesama, bilo ih je dosta, ali su to uvek bile pesme gde je upravo Ana Stanic davala instrukcije iz senke. Nije bila ozbiljna pevacica, ali imala je svoj fazon. Evo ova pesma je stara 20 godina.
PARTYzan PARTYzan   17.03.2019 u 19:44

Još jedna moja školska drugarica I još jedan redak primer popa kod nas, u pravom smislu te reči. Kod nas narodnjaci tipa Dženan, Tropiko, Magla i kompanija prodaju maglu da su pop. Kod Ane mi se ne dopada što msm da ima iskomplexiranost prema svojoj Moby Dick fazi. Bespotrebno, kao da je se stidi. Iako je iz turbo ere, meni su te pesme imale neki drugačiji šmek od ostalog domaćeg densa. Naravno nije se pojavila ni na nekom jubileju Mobi Dika u Sava-Centru. A da ne govorimo o tome šta bi bilo kad bi bilo. Možda nje solo nikad ne bi bilo da nije bilo Srđana.
Međutim, šveca me demantovala da je Ana komplexašica i sl. Upoznala je pre par god. na plaži čini mi se u Tunisu (Ana je tad bila sa svojim partnerom) i kaže da je bila skroz ok, spontana itd
Cranium Cranium   17.03.2019 u 20:14

PARTYzan (17.03.2019/18:44)
Još jedna moja školska drugarica I još jedan redak primer popa kod nas, u pravom smislu te reči. Kod nas narodnjaci tipa Dženan, Tropiko, Magla i k
A dobro, morala je da podje od necega. Moby Dick je imao dosta dobrih pesama, ali sve je to bilo na isti kalup. Jesu mi drage pesme, ali uglavnom su grupe bile oformljene zarad kesha. Osrednji muški clan koji je vrlo cesto i pevac/reper i to vrlo los, i gomila dobrih lutkica koje otvaraju usta i pevaju tudjim glasom, a neke su pevale i svojim kao Ana npr. Sto bi isla na jubileje ako privatno nije dobra sa Srdjanom. Cuo sam da je davao izjave o njoj, blatio je po medijima itd. Elem, nije iskompleksirana. Sad sam se setio epizode Ksenije Pajcin u Duck-u. Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, koja nostalgija. Koja je to lepotica bila. Pokoj joj dusi. Danas bi bila nesto tipa natasa bekvalac. Samo sto Natasa malo bolje peva, ali Ksendza je imala harizmu level milijardu i osamsto.

PS...Kad spomenu da se neko stidi svojih ranijih radova, ubedljivo kralj toga je Zeljko Joksimovic. Znaci ja ne verujem u sta se lik pretvorio. Postao umetnik hahaha. A meni 30 puta bolje pesme sa prva tri albuma nego ove novije. Jer je imao tralalala pesmice koje mogu da te razvesele. Sada se trudi da samo snima balade i to neke teske. Mani me toga u pm. Moze 2-3 na albumu, ali ceo album da se proseravas.
FoX FoX   17.03.2019 u 21:42

Cranium (17.03.2019/17:54)
youtu.be/O0G6F-rbNQ0Kakva može da bude ćerka vrhunskog hirurga, nego devojka sa pedigreom. Ima necega u vaspitanju, nije laz. Tek sada, kada v
Odlična pesma brate. Ova i "Grad" nije loša, vesela. Šteta što Ana nije izbacila još ovakvih pesama.

Hmmm, ukusi različiti ali brate, kako ti je ovo lepo brt - ocdn.eu/pulscms-transf ... CBAAE :/
Nikad nisam nešto nju gotivio niti obraćao pažnju na njene radove.

Željko Umetnik jbt. Jbg sad, kod balada verovatno može da iznese taj svoj neki fazon. Ima i on one novije tipa "Milimetar" itd ali tra la la su pesmice i zato verovatno više voli da pravi balade a i prodaju se dobro...
Cranium Cranium   18.03.2019 u 00:02

FoX (17.03.2019/20:42)
Odlična pesma brate. Ova i "Grad" nije loša, vesela. Šteta što Ana nije izbacila još ovakvih pesama.

Hmmm, ukusi različiti ali brate, kako ti je ov
Ima sigurno jos dobrih pesama Ana.

Sad mi pala na pamet pesma "nostalgija" , da da, ima sigurno nego smo zaboravili.

Kad kazem lepotica, mislim na "duck" fazu, kad je bila klinka. Recimo do 2000. Posle je krenula da preteruje sto sa pesmama sto sa imidzom. Ma brate kad vidis onaj osmeh, gotovo. Ne znam ni ja njene pesme, znam mozda desetak. Ovih starijih. Kao pevacica...nula.
Pesme iz 95' godine, a pink ih cepao recimo 1998-1999. Mitrovicu, seme ti j**em, i dalje je isti. Reciklira iznova i iznova. Znam par pesama iz ovog klipa. San, daco volim te, divan dan... E tad je bila aaaaaaa. O telu da ne govorim. Plesacica ceo zivot u treningu.

PS...nasao sam na tjubu klip, evolucija od 1994-2010. Ahahahahahah, na par ranih klipova sam provalio sto mi se svidjala. To je taj isti kalup devojaka. Ali kad je bila mladja, posle se malo i izmenila. Ali i dalje je imala harizmu sa osmehom.

A Zeljko, jeste brate, i meni je pao milimetar na pamet. Vuce na stare pesme. Jeste, prodaju se lepo, ali smaraju bre.
Cranium Cranium   16.07.2019 u 00:27

Stvarno je retro, i to strano retro. Sara nikad nije ni krila sta je slusala kao dete, a to je TLC, Destiny's Child, Aaliyah i naravno Britney kao ultimativni role model za ovu malu. Evo makar na jednu pesmu je resila da cepne malo po nostalgiji. Sto se mene tice, neka nastavi.

PS.....Ovo j**i ponovo momenat je neprej**iv. Ahahahahahah, ko se nije zeznuo i pogresno cuo. Mislim da je namerno i stavljeno to u pesmu, nemoguce da nije izvalila kako zvuci.

Forum početna