Muzički kutak by FoX :)
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   09.06.2018 u 22:07

Napisacu posle koju. Koje sam znao od ranije itd. Koliko mogu da primetim, drugi album im je najbolji ja mislim. Sa sva 3 znam poneku pesmu.
Cranium Cranium   11.06.2018 u 00:41

E vako...

Imaju i do jaja nostalgicne pesme, i poneke do jaja smorne pesme. Ali uglavnom mi se svidja taj zakasneli retro. Oni su ga makar imali. Sto je u Americi bilo top krajem devedesetih, rumuni su dali za jedno 6-7 godina. A mi nismo ni tada. U jednoj prosloj temi sam pisao kakav je bio nas dens. Prevara ziva.

Elem, idem redom.

Skroz ali skroz sam zaboravio da sam pesmu "Love Me" sa kako vidim prvog albuma gotivio back in the day. Otkrice jbt.

Sa prvog albuma sam znao i pesmu Beijo. Otkud nemam pojma, radio verovatno.

Dobra je i pesma Blue i Amore (Bolja je Blue ipak)

E sad krece ludnica, drugi album.

Falling Asleep, ove pesme se secam, ali neke verzije bez teksta u strofama. Verovatno neki radio edit. Vidis ovo, nisam imao pojma da je Morandi iza ovoga.

Fill Me Up Inside???? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ja sam ubedjen bio da ne znam nista od njih sem Angels i Save Me. Ovo je verovatno jedna od najgotivnijih pesama njihovih. Pravi dance, iako je malo p**kopacenicka.

Znao sam i za Rock'n'Roll My Baby. Secam se da sam imao ovo narezano na CD-u nekom. I da sam se lozio na ovo "Let The Fire Burn x3, Let the motherfucker burn" Kul zvucalo.

Ostale pesme su isto kul. Vidim da cepaju miks vise zanrova u muzici. Do jaja mi je ona spanska Volio Amar Te. Melodija nakon refrena me podseca na nesto, nznm na sta.

Svidja mi se i I Belong To You, podseca me na neku nasu pesmu, tjst stil pevanja one ribe. A outro je tek prica za sebe. Perverzija, podseca me na 3 karte za Holivud soundtrack.

Treci album, znam Angels i Save Me samo.

Iako mislim da je Save Me najjaca pesma njihova, nekako mi bleda u odnosu na one stare. Koje sam i zaboravio bio. Angels ima okej drop, ali mi nekako ide na zivce tekst. Na koju foru je ova pesma prodala milion ipo kopija u Rusiji jbt. Rusi prsli. Ostale nisam znao odranije. A i nisu mi nesto. Koji paradoks. Kao najjaci album, meni meeeeh, nista specijalno. Ako izuzmemo one 2-3 pesme.
FoX FoX   12.06.2018 u 00:35

hahaha drago mi je da si ih čekirao
Ma oni su specijalni. Šteta što nisu bili malo ozbiljniji, možda bi i napravili nešto ozbiljnije. Ali svakako, imaju dosta dobrih pesama.

Daa, falling asleep ima 2 verzije, mixovana feel me up inside i original falling asleep...vrtela se na top fm-u često...nije mi nešto ta mix verzija(radio edit)... ali falling asleep i feel me up inside, pesme za sebe

Outro? Misliš na Sun Light(Outro)? Jeste baš kul
Hahahaha ma i kod nas je Angels bila veliki hit Mada mi nikad nije bila nešto posebno. Dok je Save me, i dalje jedna od mojih omiljenih, iako me smorilaaaaa debelo Slučaj kao što ti imaš sa nekim pesmama Linkin Parka...ono kad je čuješ milion puta pa izgubiš taj neki feeling pesme..

Ne znam, ima tu još dosta pesama koje nisi spomenuo a po meni su kuuul. Al ajd neću da davim i da se ponavljam

Inače, čudi me da nisi spomenuo Afriku Ovaj spot se vrteo se čak i po našim nekim tv stanicama

hahaha Let the motherf*cker burn
Cranium Cranium   12.06.2018 u 18:55

FoX (11.06.2018/22:35)
hahaha drago mi je da si ih čekirao
Ma oni su specijalni. Šteta što nisu bili malo ozbiljniji, možda bi i napravili nešto ozbiljnije.
Ne secam se Afrike iskreno. Realno brate, kad vidis da neko ko ima talenat ne iskoriscava trenutnu popularnost, smor. Dok se neki idioti guraju u milion zanrova samo da ostanu u sferi (popularno)

Eeeeej, ko je rekao da su mi neke pesme Linkin Parka izbledele???? Salim se, jesu neke. Ali dobro, kad ih slusas godinama, naviknes se na njih i eto.
FoX FoX   15.06.2018 u 01:51

Jbg. Stvarno šteta. Ipak je to bio talas dance muzike koji je prošao još 2012 a rumuni iznedrili dosta dobre izvodjače i pesme..jedino se Inna još drži dobro

Hahh možda nisi to napisao za LP, možda sam ja ali se osećaj vrati ako ne čuješ dugo pesmu..

Evo jedne lepe balade...(nisu rumuni)

Billie Eilish - lovely (with Khalid)
FoX FoX   19.07.2018 u 00:39

Definitivno najbolja i meni najomiljenija pesma iz '80-ih...

Black - Everything Is Coming Up Roses

Baš mi se malo pre našla u playlisti i razmišljam kako mi nikad nije dosadila a prvi put sam je čuo 2000 i neke. Koliko puta sam je od tad do sad čuo i uvek se obradujem kad krene.

Solaža pred kraj je nešto a i početak.
Cranium Cranium   19.07.2018 u 18:52

FoX (18.07.2018/22:39)
Definitivno najbolja i meni najomiljenija pesma iz '80-ih...

Black - Everything Is Coming Up Roses
youtube.com/watch?v=PtfGSIpdAlA

Ba
Dobra dobraaaaa, mada ja ne znam nesto puuuuno pesama iz osamdesetih. Ovu recimo ne znam. Znam dosta, ali ni blizu broja koliko ih znas ti. Ovaj deo kada u refrenu kaze "everything is coming up roseees" me melodijom glasa podseti na "i'm gonna love ya, until you hate me" od Rite Ore u pesmi black widow. Ima tu neke konekcije veruj mi.
PARTYzan PARTYzan   20.07.2018 u 02:59

Savršena. Mada meni u principu muzika 80ih zvuči pomalo sablasno, kao da je iz 80ih godina 20. veka p.n.e ahaha instrumentalna podloga kao da su odvrnuli snimljenu melodiju sintisajzera a tek estetika spotova katastrofa "moda" je bila uzas Znam da bi me kriticari sad ukorili ali meni je taj period kao iz naftalina. E vec od 90-ih pa dalje je nesto drugo ... Mada cak mi i 70-e izgledaju i zvuce manje arhaicno nego osamdesete. Blue Hotel Chris Isaac-a mi se nista manje ne sviđa youtube.com/watch? ... ua4Vk
FoX FoX   20.07.2018 u 10:36

Cranium (19.07.2018/16:52)
Dobra dobraaaaa, mada ja ne znam nesto puuuuno pesama iz osamdesetih. Ovu recimo ne znam. Znam dosta, ali ni blizu broja koliko ih znas ti. Ovaj
Ima dooosta dobrih pesama iz 80ih...ja mislim da sam skoro sve dobre pronasao mada ima dosta i nepoznatih izvodjaca sa ok pesmama, tesko ih je samo naci..

Ahahah, evo sad pustio Black widow da uporedim...ahhaha da, ima sličnosti

Party, da da, zvuče sablasno(misteriozno, jedan od primera je Eurythmics - Here Comes The Rain Again) i to je jedan od razloga zašto mi se sviđaju te starije pesme iz 80-ih..imaju dušu. Ali definitivno nisu za svačije uvo i dušu

Dok već talas 90ih gubi na tome...mada ima izuzetaka..npr Snap-Rythm is a dancer...i ima još dosta primera mada je nekako kičast bio taj period..posebno kod nas
Cranium Cranium   20.07.2018 u 14:57

FoX (20.07.2018/08:36)
Ima dooosta dobrih pesama iz 80ih...ja mislim da sam skoro sve dobre pronasao mada ima dosta i nepoznatih izvodjaca sa ok pesmama, tesko ih je samo na
Koliko se muzika promeni za jednu deceniju jbt. A kamoli dve. Mada ja mislim da to kako neka pesma zvuci ima veze sa tehnologijom isto koliko i sa zanrom i trenutnim trendovima. Evo sad bacio pogled malo. Najbolja pesma 1980. godine bila je Call Me od Blondie. youtu.be/y6QBaZHltJw

Najbolja za 1990. godinu bila je. Hold On od Willson Philipsa youtu.be/UDvl3erq5J0 , vec se vidi razlika izmedju dve pesme, a pazite sad. Najbolja pesma 2000. Faith Hill i Breathe...dobro, los primer ocito se zadesio. Ali odmah druga nakon nje je smooth od Santane. youtu.be/6Whgn_iE5uc uz destiny's child, 3 doors down itd. Vidis koji prelaz za samo 20 godina. I u kvalitetu snimka, i u koncepciji same pesme. Ko bi rekao da je onoliki napredak tehnologije u produkciji bio za samo 20 godina. Eeeee zasto ja ovo pricam sad? Zato sto je proslo jos skoro 20 godina odozgo. Muzika i dalje "napreduje" u produkcijskom smislu mada je taj napredak slabo vidljiv u odnosu na dvehiljadite, ali je nazadovala u pravcu raznovrsnosti. Evo da nastavimo, najbolja pesma po billboard-u za 2010. godinu bila je. Tik Tok od Ke$ha. youtu.be/iP6XpLQM2Cs Aaaaa? To je taj fazon o kome ja pricam, otisla muzika u ku**c iako imamo sve predispozicije da sa lossless formatima dovedemo produkciju do savrsenstva. Ali to se ne desava. Sto? Jer je sve sto je trebalo da se izmisli vec izmisljeno 10-15 godina pre ovoga. I to na zavidnom nivou. Sto se tice kvaliteta muzike, tu imamo trend over signature. Isto je bilo i sa devedesetim i dance pesmama. Silovao se jedan zanr do iznemoglosti. E sad imamo najbolju (trenutno) pesmu 2018 godine....

Cardi B - I like it youtu.be/xTlNMmZKwpA

Hmmmmm, okej. Vise mi se svidja muzika sada nego ona od pre deset godina ali i dalje je to silovanja trendova. Nema raznovrsnosti zanrova. I zato je za mene najbolje razdoblje za muziku (vrhunac) kasne devedesete, rane dvehiljadite. Ne jer sam ja tad slusao tu muziku nego jer se vidi i cuje da je to neki visi nivo u odnosu na prethodnu dekadu. (U audio/video dozivljaju) Imao si svasta u ponudi da cujes, a i da vidis. Pa se desava da su spotovi iz 2000 i neke daleko vizuelno nadmocniji od spotova koji se snimaju danas sa svom tom 4k tehnologijom. Valjda bi trebalo da se napreduje??? Kako onda spotovi (kvalitet snimka) izgledaju siromasnije od nekih spotova koji su snimljeni pre fazon 20 godina. j**ote, al sam ja razvezao po temi.

Forum početna