Muzički kutak by FoX :)
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   21.03.2017 u 02:27

FoX (21.03.2017/01:14)
ahhahah party...ne zvuči ovo loše Ja kad čujem nemački rap,ja se smorim Ovi britanci mogu da prođu
Sta fali nemcima? Nemci imaju najjači rep u evropi. Pa posle njih francuzi.

PS.....u diskografiji indile ima i podfolder "feature songs"

Jbt, ove pesme znam. Soprano, Youssoupha , Rohff itd. Sve reperi. Ali vidiš nisam ni obratio pažnju na njenu ulogu ovde. Previše obično.

Ali sada mi Sarah Riani na čiji sam se glas nekada lozio izgleda obično.

Nekada je manje ustvari više.
Welicak94 Welicak94   21.03.2017 u 04:01

Jedan mali offtop ako dozvoljavate
Pomenu Partyzan "Irsku", i meni nesto sinulo. Jel iko od vas poslusao kad irsku muziku?
Evo jedan primerak

Simpaticno zvuci, ali ne bih mogao da slusam onako konstantno
FoX FoX   21.03.2017 u 17:56

Cranium (21.03.2017/01:27)
Sta fali nemcima? Nemci imaju najjači rep u evropi. Pa posle njih francuzi.

PS.....u diskografiji indile ima i podfolder "feature songs"

hmm pa s obzirom da mrzim nemački i ne gotivim rep zanr onda ti je sve jasno
Ok,mogu da slušam američki ili francuski rep,ali kad krene nemački rep,onda počne glava da me boli i krenem da se nerviram Previše grubo i odvratno mi zvuči taj nemački rep kao i sam nemački jezik fala bogu pa nisam učio nemački u školi

Soprano, Youssoupha , Rohff
Nije loše

Poslušao sam par pesama od ove Sare Riani...pa ok je,ali zvuči mi nekako obično u poređenju sa indilom
FoX FoX   21.03.2017 u 18:00

Welicak94, hahahha.Ti treba Orthodox Celts slušaš Muzika na taj fazon što se tebi sviđa a i domaći bend je u pitanju.

youtu.be/B_e7QbWc5mI?t=1m36s

Meni nešto i ne leži ta irska,keltska muzika
Cranium Cranium   21.03.2017 u 18:34

FoX (21.03.2017/16:56)
hmm pa s obzirom da mrzim nemački i ne gotivim rep zanr onda ti je sve jasno
Ok,mogu da slušam američki ili francuski rep,ali kad krene nemački r
Ahahahahaha, koliko se razlikujemo. Meni je baš žao što nisam učio nemački. E podsetiću sam sebe posle da ti pustim jednu pesmu.

Francuski rep je brutalan, ali su u poslednje vreme mnooogo krenuli sa modernisanjem. Prate amere koji su odavno krenuli u pogrešnom smeru sa repom.

Ova Sarah je klasičan r'n'b izvodjač. Naravno iz prezimena si provalio da nije francuskinja. Marokanka je, tjst ima marokanske korene.

Uglavnom je tako buraz. Svi koji kidaju po Francuskoj i Nemačkoj bilo da je rep ili pop, rnb itd nisu izvorno nemci ili francuzi. Talenat za muziku imaju ti arapi i turci (bliski istok, sever afrike) j**eš mi sve. 80% rep scene u Nemačkoj i Francuskoj drže "naturalizovani" nemci i francuzi. Bushido marokanac, Sido turčin , Farid Bang marokanac, Massiv palestinac, Azad kurd. Znači ja sad razmišljam i ne pada mi neki ultra poznati reper nemac. Fler jedini čisti nemac, mada se on sada raspada. Francuzi isto. Svi najbolji reperi su arapi. Moj omiljeni Tunisiano, zna se iz naziva odakle je.

Elem, da se vratim na temu. Sarah je klasični piano rnb koji cepa po hip-hop matrama. Indilina zika je mnooogo bogatija i mekša/lepša za slušanje od klasičnog piano hip-hop bita. Plus egzotično pevanje i eto ga. Ceo svet je čuo za nju. A ova Sarah je moglo bi se reći anonimus i za francuze. Ja sam je provalio pre 10 godina zbog repa. Kad je potpisala za bombattak.
PARTYzan PARTYzan   21.03.2017 u 19:21

Opšte poznato da i Švabe i Francuzi imaju odličan rap, ali meni ne prija ušima (francuski ti u tamo, MC Solaar je sarađivao čak i sa američkim facama). A tek ruski rap ahaha šta reći a ne zaplakati (kako zvuči). I naše pesme ugl. zvuče tragikomično strancima, zbog specifičnog jezika.Realno, svaki jezik dobro zvuči u žanru world music (od Cesarie Evore, preko Luisa i Esme Redžepove do Natache Atlas). Ali u popularnoj muzici je bez konkurencije američki engleski. Sem njega, prija mi španski u latino-ritmovima (francuski u šansonama, italijanski u kanconama). I flaster na usta tema je nešto drugo
FoX FoX   26.03.2017 u 16:54

Ne volim ja rep ali eto,samo kažem francuzi su mi ok što se repa tiče...nemci,britanci i verovatno još neki sa iritantim jezikom kod mene ne prolaze kao npr Sean Paul(nije reper,znam) ali njegov način je sličan repovanju..ništa ga ne razumem i nervira me

btw ,na prvo slušanje mi nije bilo nešto...ali posle par puta slušanja na radiju,svidela mi se ova pesma

Dua Lipa - Be The One

ništa specijalno ali ok je i da...lepa je mala ko bi rekao da ima albanske korene..uopšte ne liči na albanku
Cranium Cranium   27.03.2017 u 16:23

FoX (26.03.2017/14:54)
Ne volim ja rep ali eto,samo kažem francuzi su mi ok što se repa tiče...nemci,britanci i verovatno još neki sa iritantim jezikom kod mene ne prolaz
Ahahahahahah, to je Dzamejkan sleng. Sean Paul nije pevač, nije ni reper. Nešto izmedju. Više reper nego pevač iako je krenuo da kao peva. Maaaa, kapiram te. I mene nervira što je teško razumljiv. Kažem ja, ko njega skapira on je doktorirao engleski. Mada se popravio , tjst neko mu je skrenuo pažnju da ne izvrće toliko. Ranije je bio još "gori" tjst teži za razumevanje.

Ahaaaaaa, kažem ja. Nije loša Dua Lipa. Mada mi ova pesma nije nešto.

Jeste lepuškasta, ima netipične crte lica. Recimo mom ortaku je ružna ko lopov. Citiram. KOOO LOPOV.

Meni od svih tih albanki najlepša Rita Ora. Ima bejbifejs.
FoX FoX   27.03.2017 u 18:26

ahahah sad sam pustio neki Sean Paul-ov intervju prvi put ga razumem šta priča

ma slatka je...hahaha ko lopov a moguce...al nisam uspeo da joj nadjem neku ruznu fotku Opasna je Rita
Cranium Cranium   27.03.2017 u 19:47

FoX (27.03.2017/16:26)
ahahah sad sam pustio neki Sean Paul-ov intervju prvi put ga razumem šta priča

ma slatka je...hahaha ko lopov a moguce...al nisam uspeo d
Ma Sean Paul je ledjenda. . Rita? Ahahahahahah, ja kad kažem to je tako. Ahahaaha, ladno nisi uspeo da nadješ ružnu sliku. Rita je to. . Liči mi na Merlin Monro ponegde. Ali je lepša.

Forum početna