Republika Srpska
Forum Politika Balkan

GrofTame   17.08.2013 u 23:27

Zanima me vase misljenje dali ce 'republika' Srpska postati 'drzava' u drzavi? i dali je moguce da opet zbog huskanja raznih politicara izbije rat na balkanu....
Cranium Cranium   17.08.2013 u 23:51

GrofTame (17.08.2013/21:27)
Zanima me vase misljenje dali ce 'republika' Srpska postati 'drzava' u drzavi? i dali je moguce da opet zbog huskanja raznih politicara izbije rat na balkanu....
Pa vec sada je drzava u drzavi. Ima predsednika, vladu , svoj grb , himnu , svoje "granice"
Ma koliko to cudno bude zvucalo, Srbija nece dozvoliti da Republika Srpska postane nezavisna, tjst i ako postane (a morace jednog dana jer ne mozes silom naterati 3 grupe ljudi da zive u istoj drzavi) ....sta htedoh? Da, ako Republika Srpska postane nezavisna Srbija je nece priznati, upravo zbog naseg stava o Kosovu. Ali ne zavaravajmo se, razvijace odnose kao da Drina nije granica.
Cranium Cranium   18.08.2013 u 00:00

A sto se tice rata. Hmmm, pa nije moguce. Razni politicari su pretili republici Srpskoj. Pocevsi od Mesica, preko Bakije Izetbegovica do ovog najnovijeg ispada. Ali vise nece biti rata. Toliko je truda i para ulozila Amerika i zapad, toliko toga je ulozeno u taj Dejton da ce zavrnuti muda svakom ko proba nesto vojno. Ali za rat treba 1 budala samo. Jedna koja misli da moze da spreci referendum, odmah po automatizmu se javlja i druga koja ce da uleti da spreci napad one prve. I eto ti frke. Ne bih da prognoziram trajanje sukoba, a to svakako nije 4 godine. Za par meseci intenzivnog rata je sve gotovo.
Gendza Gendza   18.08.2013 u 00:23

Nece biti rata uskoro kod nas sad je bliski istok njima interesantan
Cranium Cranium   18.08.2013 u 00:38

Gendza (17.08.2013/22:23)
Nece biti rata uskoro kod nas sad je bliski istok njima interesantan
Dragi moji, upamtite ovu zemlju. Kazakhstan. "Demokratija" stize uskoro. Iran je prejak, Sirija dobija rat. Pukli su Amerikanci na bliskom istoku. Sad se bacaju na centralnu Aziju. Mada ce Rusi da im objasne kako stoje stvari. Tako su Amerikanci huskali Gruziju, pa im je Rusija j**ala mater za 5 dana.
Edy Edy   18.08.2013 u 01:21

cranium (17.08.2013/22:00)
A sto se tice rata. Hmmm, pa nije moguce. Razni politicari su pretili republici Srpskoj. Pocevsi od Mesica, preko Bakije Izetbegovica do ovog najnovijeg ispada. Ali vise nece biti rata. Tol
kad je izetbegović prijetio? ... ajd evo javit ću se i ja pa nadat da neće biti svađe... istina, slažem se za ovu prognozu, velike su šanse da se RS osamostali, msm to joj je cilj od rata, ali kao što sam rekao i prije i kao što je rekao Čedomir Jovanović u duelu sa Dodikom: "RS je genocidna tvorevina" .. što je istina, da nije bilo genocida bi li bilo RSa? Nikako...
Tvrtko Tvrtko   18.08.2013 u 01:53

Nego sta nego je genocidna tvorevina potpomognuta od strane rezima Milosevica (citaj agresija), i jos razlicitih paravojnih formacija, rusko-ukrajinskih placenika
Edy Edy   18.08.2013 u 02:00

evo jedan podatak kako svi imaju jednaka prava u RSu danas, koji im je zagarantovan dejtonom: google.ba/url?sa=t& ... d.bGE ... kome su ukidane lične karte? svima koji nisu srbi... zašto? večinom pred izbor, zna se zašto... jesu li imali pravo da imaju ličnu kartu ako žive tu i tu? JESU! ... jesu li dobili ličnu kartu, ili im je ukinuta? UKINUTA JE... jeli bilo toga u federaciji? NIJE! ... ko koga danas ukopava kran? Ko kome šteti u kojem djelu kran? uzme omjer pa vidi... uzme podatke tačnije...
Edy Edy   18.08.2013 u 02:04

ovi ljudi su imali svoja prava koji im je zagarantovan prema aneksu 7 dejtona... jeli se poštuje taj aneks u srpskoj? NIJE! ... a aneks 4 treba da se poštuje bez prigovora? How yes no...
Tvrtko Tvrtko   18.08.2013 u 02:05

Edy, to je jos jedan od pokazatelja ko je zapravo remetilacki faktor u stagniranju BiH...

Forum početna