Stare pesme su zakon :)
Forum Zabava Muzika

atom atom   09.10.2018 u 23:48

Remek delo...

PARTYzan PARTYzan   10.10.2018 u 02:09

Lepo u današnjem tj. jučerašnjem Blicu reče naš najbolji filmski kritičar Milan Vlajčić. Kaže mnogi mu kažu da je Holivud puk'o. A on ih pita koji su film pogledali u poslednjih 10 god. oni kažu ni jedan Vrlo argumentovana konstatacija ;-) Isto tako kao što je Holivud "puk'o" pukla je i muzika. Isto to su govorili i krajem prošlog veka, da je sve puklo u odnosu na 1970 itd. Ja bih rekao da one koji tako razmišljaju jedino puca nostalgija u glavu, bez imanja svesti da je pravi razlog toga što je sve bilo "najbolje" kad su oni bili najmlađi ustvari žal za tim periodom. Ae da turim jednu staru zakon stvar youtube.com/watch? ... brT8Q
FoX FoX   10.10.2018 u 09:08

PARTYzan (10.10.2018/00:09)
Lepo u današnjem tj. jučerašnjem Blicu reče naš najbolji filmski kritičar Milan Vlajčić. Kaže mnogi mu kažu da je Holivud puk'o. A on ih pita koji su
Donekle si u pravu. Svaka dekada je imala svoj neki muzički fazon i ljudi koji su ziveli u tom periodu tog muzickog fazona su smatrali da je muzika sranje...i onda posle par decenija taj muzicki pravac postane remek delo.
Ali činjenica je da je muzika danas propala. Bar ova komercijalna koja se vrti po radio stanicama i koja je popularna.
Muzika bez duše i smisla. Samo je zarazna i zbog toga je izmedju ostalog popularna ali se onda zabodavi nakon par meseci.

Pa i ja koji sam veliki ljubitelj elektro fazona i ovih progresiva i ostalih žanrova sa 126+ BPM kad pustim neku stariju stvar primetim da ta muzika ima dušu za razliku od tih elektro stvari. A nemam nostalgiju jer nisam živeo u tom periodu

A što se filmova tiče..pa realno kad pogledaš, većina filmova je smeće i već viđeno. Tako da donekle kapiram te starije ljude.
Sve se svelo na novac i izbacuje se sadržaj koji nema nikakvu vrednost jer to prolazi kod širokih narodnih masa i donosi dobru zaradu. Odličan primer ti je naša muzička scena.. Dovoljno da pogledaš šta je u trendu na jutjubu i biće ti jasno.
Cranium Cranium   10.10.2018 u 17:53

FoX (10.10.2018/07:08)
Donekle si u pravu. Svaka dekada je imala svoj neki muzički fazon i ljudi koji su ziveli u tom periodu tog muzickog fazona su smatrali da je muzika sr
I slazem se i ne slazem se. Kao sto je lisica rekao, neke pesme u meni bude nostalgiju, iako su isto tralala kao i ove danas. (Coco Jambo,Barbie Girl, Britney i ekipa) Ali neki zanrovi muzike su pre skoro dve dekade zvucali mnoooooogo mnoooogo bolje, a to nema veze sa nostalgijom.

Primera radi, koji rep ti je bolji rep iz 2018 ili rep iz 1998??? Kasne devedesete, rane dvehiljadite su po meni bile vrhunac repa, i produkcijski i liricki. Rock isto. Edm (dooosta zanrova u okviru edm) isto. To nema veze sa nostalgijom, ima veze sa kvalitetom i "dusom" sto kaze lija. Isto tako smatram da su kasne devedesete, rane dvehiljadite bolje od kasnih osamdesetih, ranih devedesetih iako naravno ima dosta vanvremenskih pesama iz tog razdoblja.
PARTYzan PARTYzan   10.10.2018 u 18:03

Što se filmova tiče ja ne gledam žanrove koje gleda moje okruženje (SF, epska fantastika, čiste akcione... od akcionih samo dobar triler ili komediju ) tako da nisam merodavan za poređenje. Ima jako dobrih filmova pre svega onih koji cirkulišu po festivalima, a činjenica je da je domaći film u regresiji ali to traje već decenijama. Što se muzike tiče, ovo što ja najviše volim (soulful house) ni za promil nije manje kvalitetno nego ono što sam slušao kao klinac. I crni zvuk mi je super danas,čak ni strani trap nema veze na svu sreću sa ovim domaćim "wannabe" trap-om, meni je to turbo folk. Rock je evidentno pao i u svetu ali tek u poslednjoj deceniji. Verovatno su i domaći narodnjaci znatno lošiji nego pre ali to me ne dotiče Pretpostavljam da ono što je u trendu na YT od domaćeg se poklapa sa IDJ produkcijom. Pustiš MTV ili TRACE Urban ili VH 1 i to je ipak pristojnija muzika.
FoX FoX   23.10.2018 u 22:53

Jedna od njihovih jačih a nije postala hit..

Roxette - Shadow of a Doubt

Eee njih sam baš često slušao kao klinac(a slušam ih danas tu i tamo..)...jedan od omiljenih bendova

To je onaj fazon '90ih, ćale doneo hrpu originalnih diskova, mi pazarili sony mini-liniju(koju i dan danas koristim) i onda sam puštao cd po cd... i na prvo slušanje su mi se svideli...tako sam naleteo na Roxette, Snap!, Kerber, Barbie girl i gomilu dobrih pesama i jbg vezan sam za njih (za barbie girl, ne toliko )
Edy Edy   23.10.2018 u 23:35

FoX, taman sam ovo tražio thx fox
FoX FoX   23.10.2018 u 23:38

Edy (23.10.2018/21:35)
FoX, taman sam ovo tražio thx fox
Šta, pesmu ili temu?
atom atom   02.11.2018 u 18:12

Evo nešto cool

Forum početna