The Purge
Forum Zabava Film

Cranium Cranium   03.12.2014 u 00:22

Film bolestan za sve pare. Mene je uspeo da uvuče u paranoju WHAT IF?

Amerika, 2020 godina. Ekonomija cveta, stopa kriminala na minimumu, nezaposlenost mala. Vlada kakvu danas poznajemo ne postoji. Novi osnivači su preporodili Američko društvo.

Priča prati jednu porodicu gde je otac menadzer prodaje sigurnosnih sistema za kuće. Ali čemu sigurnosni sistemi kada nema kriminala? U tome i jeste caka. Vlada je u svrhu boljitka nacije dozvolila jedan dan "čišćenja" Svaki vid kriminala je dozvoljen, ubistva, silovanja, pljačke.

Naša porodica se zaključava u kuću, sirene se začuju i počinje 12 sati pakla za one koji nemaju novca da se zaštite kao ova porodica. A jesu li sigurni iako nikoga ne ugrožavaju? Sede u kući i ne nameravaju primanje nikakvih poseta. Odgledajte obavezno. Ja duže vremena nisam gledao originalniji "horor"
FoX FoX   03.12.2014 u 01:07

Uuuuuu zvuci zanimljivo i originalno pogledacu!
Cranium Cranium   03.12.2014 u 01:10

Odgledao sam i drugi deo koji je možda još bolji. Ali prvi je posebna priča. Samo zamisliš sebe u toj situaciji.
Cranium Cranium   03.12.2014 u 01:20

PS....evo ga trejler. Ako hoćeš, pogledaj. Mada je bolje da ne gledaš. Bolji osećaj.

youtube.com/watch?v=K0LLaybEuzA
FoX FoX   03.12.2014 u 02:42

jbg odgledao.. woow izgleda bas opasno a vidim na imdb da drugi imas jos bolju ocenu
Cranium Cranium   03.12.2014 u 03:22

j**iga, za prvi nisu imali keša da se bahate. Imali su 3 miliona budzet. A onda je film uspeo i doneo im skoro 90 milki. Za drugi su imali budzet od 10 miliona, a doneo je 110 miliona. Dakle, ukenjalo ih ono što drugima ne uspeva. Za male pare su dobili 20 puta više. Prvi je napetiji i više je scary , drugi se više bazira na koncept "čišćenja" i mnogo je zanimljiv. Nije strašan drugi deo, ali sam ga gledao na dah bukvalno.

PS....ne gledaj trejler za drugi deo. Ja nisam i baš sam se iznenadio. Trejler za drugi deo je takav spojler da to nije normalno, evo sad sam video. Trejleri treba da zaintrigiraju jbt, ne da prepričaju film.
Tommy Tommy   04.12.2014 u 08:57

pogledao prvi dio i mogu reći da ovo nije niti horor a ni triler. ni jedanput se nisam prestrasio.
Cranium Cranium   04.12.2014 u 20:44

Film je bolestan, nije strašan. Zamisli nekog psihopatu koji dozvoli ovo. Nije daleko od realnosti.
Edy Edy   13.12.2014 u 13:39

pogledao sam ja opis filma i čitao mali na wikipediji prije... najgore je što ovo nije daleko od mogućeg .. neće ja msm država dozvoliti ovakvo nešto, vlade kontroliraju ovakve stvari iz sjene.. ali, stvarno, ima ovaj citat meše selimovića:

"To nam je sudbina. Kad ne bi bilo ratova, poklali bismo se među sobom. Zato svaka pametna carevina potraži neki Hočin, da pusti zlu krv narodu i da nagomilana nezadovoljstva odvrati od sebe. Druge koristi nema, ni štete, ni od poraza ni od pobjede. Jer, ko je ikada ostao pametan poslije pobjede? A ko je izvukao iskustvo iz poraza? Niko. Ljudi su zla djeca, zla po činu, djeca po pameti. I nikad neće biti drukčiji."

Koncept je maltene isti... Haj što prikazuju takve scene, problem je što ima istine u ovom konveptu Purga Isto ovo je prikazano u drugim filmovima.. Moderni Koloseum znači... mora biti neki način da se prolije "zla krv"... takvi smo mi ljudi... ali jbg, valjda se popravimo
Cranium Cranium   13.12.2014 u 13:55

To je upravo ono što sam imao na umu dok sam gledao. Boleština jbt.

Forum početna