Pitam se pitam
Forum Zabava Ostalo

buRek buRek   21.01.2015 u 16:01

Poštuјеm ја tvoје mišljеnjе stаriјi si ,sаmim tim i višе znаš od mеnе.
ICE
IcE  
 21.01.2015 u 20:05

FoX (20.01.2015/22:10)
Ako ne znate nesto,ovde slobodno pitajte i valjda ce se naci neki odgovor na vase pitanje
Moje pitanje je sledece : Nikad mi nije bilo jasno,zasto banka srbije,glavna nasa banka ne stampa pare za
Vidis to je dobro pitanje fox . Da bi narodna banka stampala valutu kao dinar drzavna kasa treba da ima lovu za pokrice stampanja a to je opet dinar ,posto drzavna kasa nema dinara da pokrije stampanje uvozi strane valute u vidu drzavnog duga bilo u evrima ili dolarima .tu dolazi do pi*darija jer dolar nema vrednost ,dolar je samo komad papira bezvrednog a sad cu vam kazem i zasto . dolar kao i evro nastaju od cistog zraka ,nijedna od tih valuta nema pokrice u vidu prave vrednosti valute a to su zlato i srebro .da bi bolje razumeli stampa se vise valute nego sto ima zlata i srebra u drzavnim trezorima da pokriju odstampani novac i na taj nacin nastaju drzavni dugovi .Ovo se zove sistemsko slamanje monetarnog sistema i potkradanje drzava .Jedna drzava kao naprimer Srbija posto nema razvijenu ekonomiju i stabilnu valutu a nema ni zlata ni srebra pozajmljuje novac od svetskih banaka ,tj uzima kredit i dobiva novac koji nema pokrice tj taj novac ne postoji ali drzava svejedno vraca pravi novac kad vraca drzavni dug .to ti je fox dosta komplikovano da razumes jer ameri oce ceo svet da zaj**e al kako vidim jer pratim finansijske vesti pocele su jace ekonomije da odbacuju dolar kao primarnu valutu pa ce svi sad naj**u radi toga jer se decenijama trguje sa novcem koji zapravo ne postoji
Cranium Cranium   21.01.2015 u 20:45

buRek (21.01.2015/15:00)
Nеgdе sаm pročitаo dа ćе kroz nеkoliko dеcеniја biti nеstаšicа nаftе (porеd nеstаšicе vodе) i dа аmеri imајu zаlihе nаftе zа 50 godinа
A koliko li je tek imaju Rusi? Za 1000 godina. Rusi imaju nafte i gasa za ceo svet. Zato bi Amerika i da stavi šapu na Rusiju. Dok ne bude kasno
buRek buRek   21.01.2015 u 20:46

Rusi imајu gаs..
А u slučајu dа niko nе žеli tај gаs ,oni bi pocrkаli,јеr tај gаs nе mogu dа јеdu
Cranium Cranium   21.01.2015 u 20:50

buRek (21.01.2015/19:46)
Rusi imајu gаs..
А u slučајu dа niko nе žеli tај gаs ,oni bi pocrkаli,јеr tај gаs nе mogu dа јеdu
Jesi siguran da nemaju nafte? 80 milijardi barela imaju zalihe. Naravno prva je Saudi Arabija koja ima preko 200 milijardi barela.
Cranium Cranium   21.01.2015 u 20:51

buRek (21.01.2015/19:46)
Rusi imајu gаs..
A gas će uvek biti potreban. ;)
FoX FoX   12.02.2015 u 22:07

Hvala @cranium & @diversity na opsirnom objasnjenju Donekle razumem ali opet nije mi bas najjasnije

Imam jos jedno,ozbiljnije pitanje sada
Malo sam se igrao danas sa google mapama na laptopu...i cisto bzvz kliknem da mi prikaze na mapi moju lokaciju...i znam da moze samo preko fona da mi prikaze tacnu lokaciju(ako ukljucim GPS)e sad ,ladno mi prikazao tacnu adresu na laptopu kako to?nit imam gps na laptopu ,a znam da nije moguce tacno locirati nekoga na osnovu ip adrese,jedino ako imas neke veze sa operaterom pa kod njih potrazis tacnu lokaciju nekoga...ovo i nije bas ok
Zvezdas Zvezdas   12.02.2015 u 23:14

FoX (12.02.2015/21:07)
Hvala @cranium & @diversity na opsirnom objasnjenju Donekle razumem ali opet nije mi bas najjasnije

Imam jos jedno,ozbiljnije pitanje sada
Malo sam se igrao danas sa google mapama na laptop
KOGA SI TRAZIO NA MAPI PREKO IP ADRESE ?
Cranium Cranium   12.02.2015 u 23:32

Ja se otkad je izašao Google Earth uopšte ne čudim ničemu. Kada je Google Earth satelit (za zabavu) tako moćan, kakvi li su ostali military sateliti? Osećam da fazon znaju broj mladeža na desnoj podlaktici. Dobro sad preterujem i ja, ali otkud znamo na kraju krajeva. Svašta oni mogu.
FoX FoX   13.02.2015 u 06:47

Slazem se kran @zvezdas ma sam sebe
Sad vidim da sam nekako izgleda ukljucio tacnu lokaciju na mom google profilu...ali opet bez gps tesko mogu moju tacnu lokaciju da mi prikazu...

Forum početna