Slušalice za fon
Forum Tehnologija Mobilni telefoni

Cranium Cranium   05.10.2017 u 16:34

Greeeeeska. Cek da dodjem kuci. Hehehehe
Cranium Cranium   05.10.2017 u 19:50

U pakovanju dolazi:

1. slusalice (crne, veeeeoma kul izgleda, sa belim L i crvenim R kruzicem, da se zna koja je koja, dzek u obliku slova L, nema mikrofon)

2. Komplet od 8 kapica razlicitih velicina i boje unutrasnjih ivica da se ne pomesaju velicine ako je vlasnik bolid koji ne razlikuje velicine. Vajda razlikuje boje.

3. Neko gumeno sranje koje kapiram da sluzi da se namotaju sluske oko toga.

Elem, sluske su dugacke preko jedan metar, sasvim dovoljno. Kvalitet gume kablica deluje krhko, kao da moraju da se cuvaju. To je to sto se izgleda tice. A sad ono najbitnije.

Frekvenijski raspon je od 5 herca do 24000 herza sto je najveci raspon koji se moze naci kod nas u prodaji. Na to sam gadjao kad sam ih kupovao, znaci da u teoriji pokrivaju sveeeee. Cak i ono sto mnoge sluske a ni nase uho ne registruje. Glasne su dosta, msm da je 103 decibela i subjektivni osecaj je da su puno glasnije od philipsovih (crnih) koje su od 105 db.

E sad ono najbolje. j**eno su dobro odradjene. Imam osecaj da su sluske napravljene da zvuce onako kako je neko zamislio u studiju. Prelazi iz sluske u slusku, bek vokali, bubnjevi. Neke stvari nisam ni provaljivao na ranijim sluskama. Znas ono kad pustis pesmu i cuje bek vokal jasno i glasno u levom uhu, a da nije ni bio svestan da na toj deonici, u levoj sluski ima taj momenat. Da uprostim, stereo sluske su cist mono u odnosu na ove sluske. Znaci ja sam se bio iznenadio na nekim pesmama kako drugacije zvuce. Tacno cujes kako "skupe" pesme imaju te stereo forice koje mogu da se cuju na boljim sluskama. Steta jbg. E sad, bass.

Msm da su sluske dosle sa srednje malim kapicama sa zelenom unutrasnjom ivicom. Te su bile nakacene vec. Na njima nema basa. Tjst ima, ali ne onog kakvog ja i lisica trazimo. Za nase standarde....skoro da nema. I tu sam se bio smorio malo, jer mi je pakovanje ostalo gajbi a ja izasao. I sad ne znam jel su ovo najvece kapice, jel ima uticaja ako se menja itd itd. Jedva sam cekao da otklonim dileme.

Vratio se, promenio kapice, stavio najvece (navikao sam se na najvece, ove zelene su mi bile cudne, nekako male) Elem, stavim sluske u usi i pustim namerno neku EDM stvar, da cujem ima li razlike. Pustio sam Mellow Trax - Outa Space i moj komentar je IJUUUUUUUU MATORI. Nebo i zemlja sa zelenim i ovim velikim belim kapicama (obe kapice su crne, samo je unutra druga boja) Znaci bass sabija. E sad ne znam da li je bolji od SHE3590 jer su mi crkle, ali ono je perverzija. Cisto i jasno i glasno. Sto je najbolje, zvuk se ne gusi, nema distorzije, nema stelovanja ekvilajzera. Uzeo sam standardni treble i bass boost iz poweramp-a. Nista cackao nisam. Mozda mogu i bolji bass da izvucem, ali sto bih. Skroz sam zadovoljan zvukom. Limit i Tone u poweramp mi je iskljucen, samo osnovni ekvilajzer. Onakav rasiren profi zvuk plus dooobar bass = meni dosta.

Sto se tebe lisice tice, ne znam kako bi tvoj fon podneo ove sluske, verovatno do jaja, jer ipak je to sony. Jeste moj kinez noviji dosta, ali sony fon i sony sluske bi trebale da odrade posao. Kakav ti je output? Kako se to gleda uopste? Ja sam rizikovao i ukenjalo me moram da priznam. Ovo su potpisujem najbolje sluske koje sam do sada imao. Cak je i bass bolji na philipsu ja mislim, ali ne bih smeo da tvrdim jer ne mogu da uporedim.
Ali onaj high quality stereo je mnogo vece zadovoljstvo od bassa.
FoX FoX   06.10.2017 u 00:17

Auuu brt...sad si me bacio u dilemu
Na philipsu ti radi jedna sluška pa testiraj bar tu jednu slušku pa mi javi

Meni kod philipsa ovog naseg smeta sto dzek nije u L obliku..ali dobro to i nije toliko strasno..nego kabl, sto ti kazes, deluje krhko..i mora da se pazi...
Šteta što je i kod tih tvojih novih sluški isti slučaj...
Izgleda da ako hoćeš da ti i kvalitet samih sluški bude ok, onda moraš da izdvojiš najmanje 5,6000..

Ufff nznm..kod onih sony sluški što sam pazario pre par meseci, bass nije bio dobar..tako da sad nekako izbegavam sony slušalice..
A to sa kapicama..pa da brt, veće kapice su dobre i za bass jer kapiram da je onda stepen izolacije veći.

Output..pa msm da to ne može da se proveri..proizvođač nigde tu info ne spominje...

Ma extra ako ti valjaju, baš mi je drago što se investicija isplatila
Cranium Cranium   06.10.2017 u 11:13

*cak je i bass bolji od bassa na filipsu, ali ne bih smeo da tvrdim. Ispravka mog zakljucka gornjeg posta.

Pa pazi, skupe su sa razlogom.

Mozda bi mogao da odes do winwina i pitas ih kao satro koji bass je bolji. Philips 3590 ili ovaj sony. Pa kao jel moze da se uporedi itd itd. Meni su ove sluske legle kao budali samar.

Jesu nekako krhke, ima da se smorim kad mi crknu.
FoX FoX   06.10.2017 u 19:57

Pa da ali ne tvrdiš mogao bi da tvrdiš kad bi testirao bar tu jednu slušku koja ti radi na filipsu

pa i one sony što sam pazario pre par meseci su bile skuplje ali samo zbog kvaliteta samih sluški a ne i zvuka..
Tako da sad treba da jurimo sluške koje izgledaju krš a skupe su jer su onda verovatno skuplje zbog dobrog kvaliteta zvuka..tako ispada

hahahah ma nemaju oni pojma...prvo bi čekirali koliko koštaju te sony pa kad vide da su skuplje rekli bi kupi ove, bolje su čisto sumnjam da bi mi izašli u susret i dali mi da testiram za dz

pa nznm brt...možda ih pazarim ali moram da vidim koje su druge u tom cenovnom rangu pa ako mi se ne svide da zamenim
Cranium Cranium   06.10.2017 u 20:08

FoX (06.10.2017/17:57)
Pa da ali ne tvrdiš mogao bi da tvrdiš kad bi testirao bar tu jednu slušku koja ti radi na filipsu

pa i one sony što sam pazario pre par mes
Hahahhahaha, ti od mene trazis da testiram jednu slusku. Aj videcu veceras. cccc.
Cranium Cranium   06.10.2017 u 20:35

Testirao. Brate ono je nemoguce testirati, bar ne na nacin na koji sam ja pokusao. A to je da sam levu filipsovu slusku stavio u levo uvo, i desnu sonijevu u desno. I naizmenicno pustao neke edm pesme sa basom. Stavio sam sonijevu kapicu na levu filips slusku, da imaju iste uslove. I rezultat je isti tjst ja ne primecujem neku razliku. Bass kida i tamo i vamo. Verovatno ima neke male razlike u korist sonija, ali ja izgubim osecaj dok utaknem druge sluske pa mi dodje isto.
Cranium Cranium   08.11.2017 u 18:20

Lisice, ti moras cekirati ovo. head-fi.org/thread ... 8568/
FoX FoX   09.11.2017 u 00:34

Tek sad sam video ovaj post gde si testirao philips vs sony
a jest zeznuto to naizmenično testiranje

hahhah tnx Jel si imao iskustva sa ovim "slušnim aparatima"?
Na brzinu sam čekirao tekst ali kad budem imao vremena, moraću da prostudiram
Cranium Cranium   09.11.2017 u 18:16

FoX (08.11.2017/23:34)
Tek sad sam video ovaj post gde si testirao philips vs sony
a jest zeznuto to naizmenično testiranje

hahhah tnx Jel si imao iskustva
Jooook. Gledao sam koje sluske imaju kod nas, a na listi su. Ili nisam lepo gledao ili....nijedne. Imas ocene za zvuk. Ima par ovih od 30 do 60 dolara koje imaju zvuk preko 8. Niiiije lose. Ali kod nas ih nema. Jedino da se naruce na aliju. Mada ono, nemam pojma. Ne trebaju mi trenutno.

Forum početna