Linkin Park
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   25.02.2017 u 13:25

Prokletniče, skinuo sam LP sinoć. Popodne sastavljam svoju "top 20 pesama" listu. Biće teško izbaciti neke pesme, ali jbg. Mora. A očekujem i od tebe top 20 pesama. Pa da vidimo koja je razlika. Baš me zanima.
PS....Znam da sve zavisi od raspoloženja, ali ono. Nekako ćemo napraviti top 20. Ja već znam kako ću ih rangirati. Pomoću poweramp-a.
Cranium Cranium   26.02.2017 u 10:47

Evo moja trenutna lista koja mislim da je "legit". Stvarno su mi drage pesme. Krećem od "najgore" do najbolje. Ne znam kako ću ovo, ajd probaću. Jedva sam sastavio 20. Mnogo njih je otpalo (novih)

20. Dedicated

Mozda mnogi i ne znaju za ovu pesmu, stari demo je u pitanju. Razvaljivanje. Jedino što je u hibrid rep fazonu. Nema Chestera. Vrlo verovatno nije ni radjena kao LP projekat.

19. The Little Things Give You Away.

Mislio sam da izbacim ovu pesmu, ali šta da radim kad mi je draga, treba istrpeti uvodno "maženje" , odlična je pesma. Posebno kad se umeša i bubnjar.

18. The Catalyst

Recimo za ovu pesmu sam mislio da je čisto sranje kad sam je prvi put slušao, medjutim kako su prolazile sekunde ja sam bio u fazonu uuuuu nije loše. I sada mi je jedna od omiljenijih.

17. What I've Done.

Ne znam kako, ova pesma mi je draga iako nije ništa posebno. Baca me u neki flešbek. Ma šta nije nešto, serem i ja. Odlična je. Msm da je ovo njihov "najveći" hit, hit u smislu top listi. Možda eventualno "In The End" je bio prisutniji na top listama u Americi. Čudo je što su oni imali na desetine milki albuma prodatih, a ipak nisu iskakali iz televizora kao "pop zvezde".

16. Across The Line.

Da nema LPU ne bih znao za ovu pesmu. Podseća me na nešto, samo ne znam na šta. Odlična stvar. Kao "Breaking The Habit" ima ritam. Brža malo.

15. Figure.09

E sada već upadam u probleme. Kako rangirati pesme gde svaka može da napreduje po 5-6 mesta napred nazad. Ova pesma me baca u flešku, dakle zauzima posebno mesto čim me dirne.

14. Crawling.

Aaaa jbg, nečinio sam zločin. Nije crawling zaslužila ovako nisku poziciju, ali jbg. Stvarno mi je sve teže i teže da ih rangiram.

13. In The End.

Isto, možda čak mislim da.....ništa. Nema predomišljanja.

12. Don't Stay.

Uvodna pesma moje "Meteore". Ajooooooj, koji benger. Brutalna pesma. Inače biće dosta pesama sa meteore u top 10. Ipak sam tada ozbiljnije shvatao ziku nego kada je izašao "Hybrid Theory". Tad sam bio dete. Meteoru sam čekao kao kišu.

11. By Myself.

Faaaak jeeeeea. Eeeeh kud nestadoše ova vremena. LP čini miks Majkovog repa i Česterovih refrena, drugačije ne ide (ne uvek)

10. Lying From You.

Sveeeee što sam voleo kod LP se nalazi u pesmama kao ova. Skrečevi, impact zvuci, rep, distorzije. Brutalica.

9. One Step Closer.

Mora se i ova pesma naći na listi, vrlo verovatno prva koju sam čuo od njih kao dete.

8. Points Of Authority.

Buuuuuuuuuum. Da ne serem sada. Vidim ipak ima i pesama sa hybrid theory-ja u top 10. Ajmoooo meteora.

7. Faint.

Fleeeeeška. Ovu pesmu su nonstop puštali (dovoljno puta) na Dzermanskim muzičkim kanalima. Sećam se svakog delića spota.

6. Papercut.

Nepravedno šesta pozicija. (Mislim, pravedno je ali kada čovek vidi poziciju 6 za ovakvu pesmu, pomisli kako pesma ne valja). Čester sa crvenim čirokijem ako se ne varam. Sećam se svakog delića spota.

5. Numb

Aaaah, stari dobri numb. I ove pesme mi žao, ali jbg. PS....Isto dobro propraćena u nemačkoj ali nedovoljno ako mene pitate.

4. A Place For My Head.

Eee ova pesma je šou, iako nije bila singl. Brutalno me radi. Od rifa, preko bubnjeva, repovanja. Masterpiece brate. Evo Hybrid Theory se probio do četvrtog mesta. . A saaada.

3. From The Inside.

Koooji fleshback. Pričao sam već o ovakvim stvarima. 6 sati, rano jutro. Ja mali klipan se spremam za školu i cepam LP preko VIVA get the clip emisije. Moram da nadjem na jutjubu get the clip verziju, da me želja mine.

2. Breaking The Habit.

Ajooooooj, koja pesma. Zaaaašto se majmunišu j**ote. Evo ova nije metal, nije gruba. Zašto ovakve pesme ne rade? Zato što ovakva pesma naidje jednom.

1. Somewhere I Belong.

I apsolutni pobednik što se mene tiče, pravedno ili nepravedno, ne zanima me. Za mene je ova pesma vrednija od 1000 nekih novijih koje će snimiti neko. Neću da detaljišem, da skrnavim pesmu. Verovatno sam subjektivan ali ono, i ova pesma je zaslužna što ja slušam muziku koju slušam. Ono jeste da sam ja i pre toga slušao , ali ova pesma mi se čini kao prekretnica od "slušam jer mi se trenutno svidja taj fazon" do "slušam jer ću slušati dok ne umrem". 14 godina kasnije, ja i dalje slušam taj fazon, a nisam više klinac. Dakle, to nije bila trenutna faza. I zato me nerviraju mnogo danas. Jer su navikli generacije poput moje da zavole odredjenu vrstu muzike, da odrastemo u takve ljude, a sada snimaju one "gluposti"
FoX FoX   26.02.2017 u 20:25

Odlična lista,kran Slažem se za sve što si napisao

Evo moje liste,mada je stvarno teško rangirati njihove pesme jer je svaka odlična na neki svoj način :

20.Leave Out All The Rest
Ovu sam morao da ubacim u listu jer mi je draga pesma,prva pesma koju sam čuo od LP...na MTV su pustili ovu pesmu i spot je doosta zanimljiv

19.The Catalyst
Kao što si ti rekao.
Pesma ništa posebno ali je moćnaa i zaslužuje da se nadje na listi.Ovo je jedina pesma sa tog albuma iz 2010 (A Thousand Suns) koja mi se baš sviđa.
Ostale i nisu nešto...uuu sad vidim i "Waiting For The End" je na tom albumu...aaa ta pesma mi je extra...negde sam pročitao da je i Chesteru ova pesma doosta draga i voli da je peva jer je drugačija od ostalih Elem,ajd nek ostane The Catalyst ali više mi se sviđa Waiting...
I "Iridiscent" je ok sa tog albuma al ništa posebno po meni.

18.Valentine's Day
Laganica...volim ovu pesmu..

17. Waiting for the end
Kad sam u depri

16.No More Sorrow
KAKAV POČETAK

15.Lying From You
Brutalna Ah...

14.My Decemeber
Nešto ima u ovoj pesmi,baš je gotivim Posebno onaj remix sa albuma iz 2002 godine,"My_Dsmbr"..čak mi je remix bolji i više mi se sviđa od originala

13.Roads Untraveled
Volim ovu pesmu.Žao mi je samo što nema više Chestera i Majka u ovoj pesmi...
Inače taj album iz 2012 ( Living Things ) je po meni baš dobar.Skoro sve pesme su mi podjednako drage ali eto ova Roads Untraveled se nekako izdvaja.

12.Dedicated
Ova mi je isto dosta draga.Tačno se vidi da je iz 1999 Ima taj šmek.

11.Runaway
Uh...hard rock Ne volim toliko hard rock,ali ovde je muzika predobra i tekst naravno.
Zajedno sa ovom pesmom bih stavio i "A place for my head" i "By Myself" iii "One step closer"..
Ove su mi podjednako drage.Sve su sa njihovog prvog albuma "Hybrid Theory" aaa daaa i "With You" I "Forgotten"....Dammnn ,ovaj album je neverovatan brate..morao sam da sve ove pesme stavim pod jedan broj jer bi u protivnom cela lista bila samo Hybrid theory

10.What I've Done
Uff..jedna od mojih omiljenih.Transformersi

9.Numb
3822x sam je slušao pa sam nekako i izgubio neko osećanje za ovu pesmu...ali svakako je jedna od boljih

8.Pushing Me Away
ahahah brateee,obožavam ovu pesmu.
Kao i sa My December...bolji mi je i draži Remix (P5hng Me A_wy)

7.Easier To Run
Ova je predobra.Obožavam početak ove pesme.Ostatak pesme je isto dobar a tekst je odličan.

6.From The Inside
Ne znam zašto ali nekako isto doživljavam ovu i In The End Iste su nekako,samo što je ovde Chester malo preterao sa dranjem ,previše za moj ukus ali dobro.

5.Faint
Razvaljuje

4.In The End
Meni posebno draga

3.Somewhere I belong
Početak predobar,ostatak pesme je isto dobar ali malo su preterali Previše je hard za moj ukus ali opet zaslužuje ovu poziciju ako ne veću...i uvek će mi biti jedna od omiljenih

2.Crawling
Posebno draga,ali remix mi je još draži Krwlng!!!!

1.Breaking The Habit
Definitivno moja omiljena!
Kakva pesma jbt.

hahahah skoro sat vremena sam sklapao ovu listu jbt...stvarno je teško napraviti top listu kad je LP u pitanju

Izmenio sam, umesto "In pieces" sam ubacio "Waiting for the end"... Aaaa ne znam kako sam nju izostavio iz top20...realno mi je u top 5 a i Chester je voleo da je izvodi... Kao bila mu omiljena.
Cranium Cranium   26.02.2017 u 20:35

Kasnije bacam komentar na ovo tvoje. Dooobar si. Malo nam se razlikuju liste ali to je to. Ti voliš mekše pesme, a ja tvrdje. Ali to je to, kad neko ima do jaja pesme, mišljenja se poklope.
FoX FoX   26.02.2017 u 21:16

Pa ne razlikujemo se previše Volim i ja njihove tvrđe pesme,pa od ovih 20 što sam naveo ,3,4 su malo mekše
Cranium Cranium   26.02.2017 u 21:30

E vako.

20. I ja sam mislio da je ubacim, ali zamalo je ispala.

19. Slažem se, ps....a when they come for me? Nju sam isto hteo da ubacim ali jbg. Waiting for the end mi se ne svidja nešto.

18. Valentine's day je dobra, ali nije bila baš tako blizu ulaska u top 20 kao pesma broj 20.

17. Bila blizu, pala mi na pamet, ali jbg. Ima dosta boljih.

16. Ahaaaa, razmišljao sam da je ubacim. Ali onda bi morao da radim top 30.

15. Pfffff, tek 15 mesto. . Šalim se, znam kako je. Meni je žao što mi je Crawling tako nisko pozicionirana jer je brutalna ali jbg. PS....rif iz no more sorrow me podseća na "bacila je sve niz rijeku" Sad sam se setio, pa pišem na drugom mestu.

14. Nije bila blizu top 20. Odlična je, ali premekana za mene.

13. Aha, sad sam se setio koja je ovo pesma. Nisam skapirao po nazivu. Daaaa, dooobra. Ova i castle of glass su nekako dobro čudne.

12. BECAUSE THIS IS DEDICATED TO THE KIDS, DEDICATED TO WHEREVER MUSIC LIVES. Nisam hteo visoke pozicije, jer ipak je demo. Nesredjena je.

11. Aaaaaaaaaa, šit. Ova mi je promakla. I ova može lagano kod mene u top 10. Ali jbg sada.

10. Aha, dobraaaa.

9. Ahahahhhahahaha, možda da odgledaš spot. Meni je svaki put kada pogledam spot LP-ja drugačije iskustvo nego samo audio.

8. Jedvaaaaaaa sam izdržao da je ne ubacim. Evo već se kajem.

7. Isto. Mada mi je nekako usporena, ali predraga.

6. Ahahahahahahhaha, meni su ova i crawling slične. Mada je ova bolja. j**iga, meni je baš dobar taj deo sa dranjem, još kad se upakuje i spot sve se složilo. Sa spotom, druga dimenzija.

5. Aha aha aha aha aha.

4. Jeste, msm da sam i njoj dao neku slabu poziciju. Puuuu bem ti, već se kajem.

3. Mali milion puta sam je slušao, i što kažeš ti, malo su mi izbledela osećanja za nju, ali onda pustiš spot i naložiš se kao prvi put kad si je čuo. Za mene uvek numero uno, ili bar u vrhu.

2. Zaaaašto sam joj dao nisku ocenu. Predobra, ali ono. Nemam pojma.

1. Apsolutno se slažem. Moja druga omiljena.
Cranium Cranium   26.02.2017 u 21:34

PS....High Voltage mi pala na pamet sada. Ajoooooj koji zločini protiv čovečnosti.
FoX FoX   28.02.2017 u 16:49

A "When they come for me",pa šta znam,nije mi nešto

"Waiting for the end" ti nije nešto? Meni je baš cool

"Lying from you" zaslužuje veću poziciju kod mene ali jbg...extra je pesma ,samo Chester ga pretera malo hahaha ali dobro,lepo se uklopilo to njegovo dranje uz ovu muziku...ne odskače previše.

hhahaa a vidi stvarno...jest "no more sorrow" malo podseća na "bacila je sve niz..."

Ne mogu da verujem da nisi ubacio Pushing me away a jbg,dešava se..stvarno je teško ubaciti sve ok pesme u top 20...možda treba da napravimo top 40

Dobra je "High voltage" ali nije mi baš za top 20 Baš volim ovo kad mixuju neke istorijske govore ... kao ovo npr youtube.com/watch? ... T82wg ......brutalno brateeee

Sad bih ubacio ove "One step closer" i "A place for my head" umesto "Valentine's day" i "In pieces"
Inače,evo išla "Heavy" na Sport FM
Cranium Cranium   28.02.2017 u 22:55

Sledeći post će mi biti o "unreleased" pesmama.

Stvarno je teško ubaciti sve.
FoX FoX   14.04.2017 u 20:04

▲ hmmm

Nova pesma sa albuma

Linkin Park-Good Goodbye(feat. Pusha T and Stormzy)

Dobra je.Malo drugačija od prethodne dve

Kran,vidi ovo.Teens react to Linkin Park -> youtube.com/watch? ... PkiU8

Forum početna