Linkin Park
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   22.07.2017 u 00:50

Lik je manje vise objasnio kako se pravi fan LP oseca sada. Ja sebe ne mogu smatrati pravim fanom jer mi novi albumi nisu kao sto su stari bili, ali cinjenica je da sam i dalje i dalje slusao i donekle pratio sta su radili i izbacivali.

youtu.be/A-q4tsbzSH0
FoX FoX   22.07.2017 u 01:07

Odgledaću ovo.
Pa dobro, nisam onda ni ja pravi fan,jer mi se uopšte ne sviđaju poslednja dva albuma..ali opet...veliki sam fan

Interesanto da su spot za pesmu Talking to myselft izbacili par sati pre Česterovog samoubistva...spot sada ima skoro 12.000.000 pregleda za samo 1dan što znači da kao po običaju...kad neki pevač umre, pregledi se za kratko vreme udvostruče...

Najinteresantnije od svega je što se u listi najgledanijih klipova u Srbiji (Trending) pojavila ova pesma, na 23,24 mestu
Cranium Cranium   22.07.2017 u 01:14

FoX (21.07.2017/23:07)
Odgledaću ovo.
Pa dobro, nisam onda ni ja pravi fan,jer mi se uopšte ne sviđaju poslednja dva albuma..ali opet...veliki sam fan

Interesanto da
Tako ti to ide buraz. Ljude zanima ima li koja skrivena poruka, ima li nesto iza svega. Ajooj Srbijoooooo. j**em ti majku. Do juce Stanija, sada odjednom svi slusaju LP. Fuj. Nego ih svrbi guzica, da vide ko je to. Sta je bilo itd.

Smorio sam se brate kao zmaj. Brate bukvalno mi se sj**ao ceeeeeeeo LP ugodjaj. Sad kad god budem pustio LP, seticu se ovoga i bice mi nekako lose. Taj trip imam i za nirvanu, i zato mi je malo uuuffff da ih slusam.
Cranium Cranium   22.07.2017 u 10:43

Evo.... youtu.be/ZC_-zeWYMYo

Kad budem imao vremena (sutra ujutru) napisacu malo duzi post o linkin parku. Smoren sam u pm i dalje. Kao da je umro neko koga znam jbt.
Cranium Cranium   23.07.2017 u 11:11

Priložena slika:

7. One More Light (2017)

One More Light je sedmi i za sada poslednji album benda Linkin Park. A mozda i poslednji koji je bend snimio. Izasao je 19. maja 2017, tri godine nakon prethodnog. Na jutjubu su nedeljama pre izlazka albuma kaceni snimci iz studija, kao male najave za album. Vec tada se videlo kako ce album zvucati, imace pop i edm elemenata vise nego ikada. Sto se mnogima nije svidelo (nije ni meni iako su pesme vecinom dobre) Da se ne ponavljamo, zna se kakav bi zvuk voleo.

Album je debitovao na mestu broj 1 bilbordove liste najprodavanijih albuma sa 111.000 prodatih kopija.

Vec sam rekao da je zvuk vise pop edm nego rok i da su zbog toga mnogi krenuli da ih pljuju kako su se prodali. (ja prvi)

Muzicki magazini su se utrkivali ko ce vise da ih iskritikuje. Jedni su ih optuzivali za izdaju roka, drugi za pokusaje priblizavanja pop muzici, treci su ih pljuvali bez osnova. Kritike stoje, ali ako vec imas moc da tvoja kritika dopre do njih kao sto su ovi magazini imali, onda biraj reci i izdvoji i dobre stvari.

Clanove benda je itekako pogodilo sve ovo. Posebno chestera koji se bukvalno svadjao sa fanovima po intervjuima. Da uprostim njegove citate.... Ako neko misli da smo se prodali zbog zarade, nek se j**e. Oni koji kukaju kako zele stari zvuk, neka se izbodu u facu. Biti umetnik znaci isprobati nesto iako znas da se mnogima nece svideti. Tako da...Svako ko misli da smo se prodali, neka izadje samnom napolje, odvalicu mu glavu.

Album je lose primljen, a treba i na turneju da se krene.

Sto se mene tice, album mi se nije svideo, ali kao sto sam slusao sve sto izbace, tako sam slusao i ovo. Bukvalno gajde da sviraju, slusao bih. Ali naravno da imam prava da kazem ako mi se ne svidja neki pravac kojim su krenuli.
Cranium Cranium   23.07.2017 u 12:34

Jul 21. , ja dolazim kuci posle dugog dana. Blejim malo pa uzimam fon da vidim sta ima na BF.

Vidim da se na m-chatu fox nesto cudi i da je sokiran. Otvaram chat i skamenim se.

Chester Bennington se obesio u svom stanu vece ranije. Kako? Zasto? U sekundi sam se smorio.
Pustam poruku ortaku, da vidim zna li on. Naravno da zna. Depresija kaze.

I tako je 17 godina Linkin Parka ostalo iza mene u sekundi. 17 godina kako znam za njih, 17 godina u kojima sam izrastao i prosao put od deteta do tinejdzera, od tinejdzera do odraslog. Toliko uspomena sada nadolazi, toliko sati i sati slusanja njihove muzike. Slusao ih u vremenima kada sam bio bezbrizan i bezbedan, a opet mislio da je ceo svet protiv mene. Imao tonu problema koji mogu da se rese u par recenica, a opet za mene klinca, neresivo. Linkin Park mi je tada bio ventil da ne bih uradio nekakvu glupost, napravio problem i slicno. Koliko su u tome uspeli, diskutabilno je ali ipak. Sluzili su svrsi.

Da ne spominjem da su u mnogome kreirali moj muzicki ukus i priblizili me alternativi sto se i danas vidi. Da nije bilo njih, ja sigurno ne bih zavoleo ovaj zanr, bar ne u ovoj meri.

Takodje, palo mi je na pamet to da sam prvi razgovor sa najboljim drugom vodio upravo o LP.

Tako da mozda se mi nikada ne bi druzili u ovoj meri da nije bilo Linkin Parka.

Koliko uspomena sada nadolazi jbt.

Kao kad sam u 6 ujutru pustao VIVU i slusao LP na nemackom kanalu kada Srbija nije ni znala za njih.

Kao kad sam kao mali klinac nosio kasetu hybrid theory u skolu i na kasetofonu koji smo koristili za engleski pustao papercut.

Pa onda nba live sesije na kompu, gde sam maltretirao svoje "protivnike" uz zvuke meteore, pa mi cak i cale rekao da slusam sve samo neke narkomane.

Gomila uspomena, nemam zivaca da se sada raspisujem. U telefonu sam ih skidao i brisao milion puta zbog nedostatka memorije, sada cu ih skinuti jednom za svagda, u najboljem mogucem formatu. Videcu da mi ortak ripuje sa original CD-ova. Zasluzuju sada kada imam malo vise mesta.

Za sve ove godine, od ljubavi do mrznje...... LP hvala ti.

Medjutim LP bi bio samo jos jedan nu metal bend da nije bilo njega. Covek tako sitne gradje, a tako snaznog glasa. Tako snaznog a opet tako mekanog. Njegovi live nastupi su ostali nedostizni za mnoge druge izvodjace. Ne jer je vanserijski pevac vec jer se na live nastupima davao maksimalno. Vrlo cesto bio gola voda, na izmaku snage. Ali se i dalje davao maksimalno. Secamo se njegovih nastupa sa gipsom na ruci, sancovom kragnom na vratu itd itd. Za svoje fanove je davao sve.

Ali oni nisu dali sve za njega.

Jos kao tinejdzer se odao porocima alkohola i droge. U sebi je uvek nosio neku bol, mi nikada necemo saznati koja bol je u pitanju ali to se reflektovalo kroz pesme. Tako da kada bi culi

When they come for me, i'll be gone.. ..

I don't like my mind right now....

I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn't even matter
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn't even matter.

I don't know how i got this way,
I'll never be alright,
So i'm breakin' the habit tonight.

Kada bi culi ove pesme, znali bi da se nesto u njegovoj glavi desava i da ne nestaje.

Ko zna koliko je puta on zeleo da se resi patnje.

Pocinjem da budem smoren opet kada dodjem do ovog dela o vesanju, pa da skratim malo. Ooogroman gubitak za muziku, bar meni.
FoX FoX   23.07.2017 u 14:12

Svaka čast za tekst brate.Jako lepo i dirljivo napisano..
Kako sam se naježio kad sam pročitao ovaj stih iz Breaking The Habit...ehh
Cranium Cranium   23.07.2017 u 14:25

FoX (23.07.2017/12:12)
Svaka čast za tekst brate.Jako lepo i dirljivo napisano..
Kako sam se naježio kad sam pročitao ovaj stih iz Breaking The Habit...ehh
Ja sam je juce pustio i totalno drugaciji osecaj. Najezio sam se kad sam slusao. Iako znam tekst napamet, sada posle svega, 10000 puta teza pesma.
Cranium Cranium   25.07.2017 u 02:16

OPROSTAJNO PISMO LINKIN PARKA

Dear Chester,

Our hearts are broken. The shockwaves of grief and denial are still sweeping through our family as we come to grips with what has happened.

You touched so many lives, maybe even more than you realized. In the past few days, we’ve seen an outpouring of love and support, both public and private, from around the world. Talinda and the family appreciate it, and want the world to know that you were the best husband, son, and father; the family will never be whole without you.

Talking with you about the years ahead together, your excitement was infectious. Your absence leaves a void that can never be filled—a boisterous, funny, ambitious, creative, kind, generous voice in the room is missing. We’re trying to remind ourselves that the demons who took you away from us were always part of the deal. After all, it was the way you sang about those demons that made everyone fall in love with you in the first place. You fearlessly put them on display, and in doing so, brought us together and taught us to be more human. You had the biggest heart, and managed to wear it on your sleeve.

Our love for making and performing music is inextinguishable. While we don’t know what path our future may take, we know that each of our lives was made better by you. Thank you for that gift. We love you, and miss you so much.

Until we see you again,
LP

scontent-lhr3-1.cdnins ... n.jpg

Inace ova slika se smatra prvom slikom LP kao benda, nastala dana kada im se Chester pridruzio.
FoX FoX   25.07.2017 u 13:40

Dirljivo

Baš me zanima šta će se sad desiti sa LP..

Forum početna