Dzihadisti prete Balkanu,Srbija prva meta
Forum Politika Srbija

atom atom   16.07.2015 u 12:03

Snimak je na Jutjubu objavljen 10. jula. Ekstremisti u snimku kroz versku pesmu – kasidu – poručuju kako planiraju da islamsku vlast prošire na ceo Balkan.

Posle osvajanja Srbije, navode, planiraju osvajanje Hrvatske, Crne Gore, BiH, Albanije, Makedonije i samoproglašenog Kosova.

Prvi stih kaside glasi: "Radujte se, Balkanci, bliže vam se bolji dani, dolaze vam muslimani, mi smo islamski hilafet".

"Raduj se, o ti Srbija, bićeš deo na islamija iako ti to ne prija, mi smo islamski hilafet", prva je strofa koja se odnosi na Srbiju.

Islamisti se zatim kroz stihove obraćaju Hrvatskoj: "Raduj se, o Kroatija, pašće ti demokratija, Božji zakon, pravda svima mi smo islamski hilafet."

"Raduj se, o Crna Goro, dolazimo mi uskoro. Bićeš naše mesto novo, mi smo islamski hilafet. Radujte se Albanija, Kosovo, Makedonija, vratićemo vam šerijat, mi smo islamski hilafet. Raduje se i ti Obama pobeda pripada nama mi smo sinovi islama, mi smo islamski hilafet", deo je poruke džihadista.

Deo kaside koji se odnosi na BiH glasi: "Bosna i Hercegovina, eto vama mudžahedina, pašće glave murtedina, mi smo islamski hilafet".

Na snimku je oznaka portala "Put hilafeta (kalifata)" koji je, kako u zaglavlju početne strane piše, "informativno-promotivni portal u cilju afirmisanja Islamske države". Na njihovom Jutjub kanalu objavljuju se snimci koji pozivaju na džihad i veličaju borbu i borce Islamske države.
Cranium Cranium   16.07.2015 u 12:28

Ama uopšte me ne brinu ove gluposti. Sve što mogu da urade je poneki teroristički napad. Oni ne mogu iz Sirije da se izvuku od Kurda i ostalih, a kamoli da dodju do Balkana.
atom atom   16.07.2015 u 12:31

Ako i dodju do nas...tu ce im biti kraj
Krajevic Krajevic   16.07.2015 u 12:35

Problem je sto ih ima u BiH
Cranium Cranium   16.07.2015 u 12:40

Ma nema od toga ništa ja da vam kažem. Puste želje nekih mladih klinaca sa jutjuba.
Krajevic Krajevic   16.07.2015 u 12:43

Atom, izbrisali su klip sa jutjuba
atom atom   16.07.2015 u 12:49

Nisu oni,nego su nasi prijavili klip administratorima
Krajevic Krajevic   16.07.2015 u 12:52

A ja hteo da klip okacim na fb ali vidim da su ga izbrisali
buRek buRek   16.07.2015 u 14:14

Prаznе pričе.
buRek buRek   16.07.2015 u 14:18

@Cranium (16.07.2015/10:28)
Ama uopšte me ne brinu ove gluposti. Sve što mogu da urade je poneki teroristički napad. Oni ne mogu iz Sirije da se izvuku od Kurda i ostalih, a kamoli da dodju do Balkana.
Što kаžе krаn,nе mogu oni ni dа doђu do ovdе kаmoli dа nеšto urаdе.Oni svаkе drugе godinе nеkom prеtе,i pričајu kаko hoćе dа sе širе pа nikom ništа.

Forum početna