Dzihadisti prete Balkanu,Srbija prva meta
Forum Politika Srbija

Zvezdas Zvezdas   16.07.2015 u 14:27

Ne može tu nista da urade, ako bi ameri poslali vojsku sa kopna unistili bi islamsku drzavu
Na balkanu mogu da se desavaju scene kao u Republici Srpskoj pre neki mesec, ili kao onaj u kumanovu
buRek buRek   16.07.2015 u 14:38

mogu sаmo dа upаdајu i dа prаvе nеkа mаnjа srаnjа.
Ništа vеćе niје mogućе.
Cane Cane   16.07.2015 u 14:57

Kakvi Ameri, koga su oni odbranili a da ga poslije nisu pojahali?
Tommy Tommy   16.07.2015 u 21:35

@Cranium (16.07.2015/10:28)
Ama uopšte me ne brinu ove gluposti. Sve što mogu da urade je poneki teroristički napad. Oni ne mogu iz Sirije da se izvuku od Kurda i ostalih, a kamoli da dodju do Balkana.
ni ne moraju doci ovdje, oni racunaju na muslimane sa balkana, ali posto su ovdasnji muslimani, muslimani na papiru od te price nista.
Cranium Cranium   16.07.2015 u 22:12

@Tommy (16.07.2015/19:35)
ni ne moraju doci ovdje, oni racunaju na muslimane sa balkana, ali posto su ovdasnji muslimani, muslimani na papiru od te price nista.
Pa upravo to. Na to sam i mislio. Bosanski muslimani nisu uopšte taj tip koji im treba. Neće oni nasesti na te gluposti. A Šiptari su p**ke ipo.

Tako da nema teorije da dodju.
Krajevic Krajevic   16.07.2015 u 22:38

A gde je slovenija?
Zvezdas Zvezdas   08.10.2015 u 15:31

eeeeeee unistise braca rusi ISIS koliko je amerika puta kao gadjala vazdusnim snagama pa nista,oni se i dalje sirili,cim su se rusi umesali sravnili ih sa zemljom,jos da se turska ukljuci i to je to
Cranium Cranium   08.10.2015 u 16:50

Jaaaao zvez i njegova analiza. Sad ću ja da iznesem svoje potkovane činjenice.
Cranium Cranium   08.10.2015 u 17:23

1. Rusi mnogo veću štetu prave nego Ameri jer Rusi gadjaju magacine, kontrolne štabove, objekte koji služe za obuku i slično. Pametnije biraju mete nego Ameri koji ganjaju po šumama i gorama. Zar ne? I ja da sam neko ko odlučuje, onesposobio bih sredstva za rat a ne ganjao ljude. Čudo da se Ameri nisu setili ove taktike. Iskustva Izraela kao saveznika Amerike su upravo ovakva kako sada Rusi rade. E sada, stavka 2 objašnjava zašto Ameri ganjaju po šumama i gorama a ne delaju efikasno kao Rusi.

2. Amerikanci i Rusi imaju 2 protivnika u Siriji.
Amerikanci su protiv islamske države i Asada, a Rusi protiv islamske države i "sekularnih" pobunjenika koji su isto kao i islamska država jer padaju pod uticaj ISILA milom ili silom. Dakle Rusi ne prave razlike izmedju šatro sekularnih i ovih psihopata dzihadista.

U čemu je sad problem izmedju Rusa i Amera ako su na istoj strani?

Problem je taj što Rusi ne prave razliku. Kidišu i na ISIL i na pobunjenike. A Amerikanci su uložili novca i novca u obuku i naoružavanje tih pobunjenika. Ameri su još pre 5 godina krenuli u kampanju rušenja Asada po principu zavadi pa vladaj. Stvorili pobunjenike koji za 5 godina nisu uspeli da zbace Asada, a u medjuvremenu su stvari otišle u 3 lepe jer se pojavila islamska država.

A i ona je protiv Asada.
Mozak Amera funkcioniše ovako.

Ahaaa, okej. Mi ćemo ući u Siriju pod parolom borbe protiv ISIL , nećemo puno da ih diramo. Pusti ih, neka se svi oni kolju. Mi smo protiv Asada, i oni su. Bićemo tu da kontrolišemo, ako uspeju da zbace Asada, zbacićemo i mi njih lagano i postavićemo svoje.
Ali Asada ne smemo da diramo vojno jer je u savezu sa Rusima.

To je Američka strategija.

Medjutim, stvari su još malo izmakle kontroli i niko nije očekivao da će Asad pozvati Ruse i Iran u pomoć. Rusi su ušli u Siriju a da manje više niko nije provalio. Krenuli da se nagomilavaju, planiraju a niko ne zna. Na kraju se sve saznalo i moglo je da počne. Rusi su krenuli da dele vaspitne, čak mnogo više vaspitnih je dobila sekularna Asadova opozicija. Upravo ona koju je finansirao zapad i Amerika. Ona opozicija koja je produžena ruka Amerike. E sada, Rusi budući da ne prave razliku medju teroristima udaraju 80% po ovima koje je Amerika finansirala. Figurativno rečeno.... Rusi bombarduju Americke ljude. Kao da je Rusija napala Ameriku. Amerika je to shvatila kao poniženje jer se na njihove oči ruši ono što oni na finjaka 5 godina rade.
A Turska? To u stavki 3.

3. Turska ovaj rat koristi da se obračuna sa Kurdima. To i malo dete zna. I oni imaju neki prećutni dogovor sa ISILOM. Kakva crna borba protiv ISILA ako ti samo udaraš po Kurdima koji su BTW najveće uspehe do dolaska Rusa postizali protiv islamista.

A sada ovo što se Turci kurče Rusima da će im obarati avione ako udju u Turski vazdušni prostor je više nego licemerno.

Oni su milion puta avionima ulazili u Siriju da se odradi koji napad na Kurde. Kao šatro ne žele terorizam blizu svojih granica. A svaki dan u Siriju ulaze i izlaze teroristi, upravo iz Turske.

I Turska i Amerika uzimaju zdravo za gotovo islamsku državu. Ista taktika. Neka nam posluže teroristi, dok ne unište Asada i Kurde, a posle ćemo lako. E pa nije lako.

Da se vratim na temu, dakle sad ovo što se Turci kurče Rusima je NATO test za Ruse i ništa više. Da vide dokle su Rusi spremni da idu.
Cranium Cranium   08.10.2015 u 17:27

I da dodam još ovo, Rusi su ispalili 26 krstarećih raketa sa svojih brodova koje su prešle 1500km i savršeno su pogodile sve svoje ciljeve. Zapad za sada još nema objašnjenje kako?

Forum početna