The Martian
Forum Zabava Film

Edy Edy   09.10.2015 u 23:42

Film ima trenutno score od 8.4 na iMDBu, nekoliko desetina hiljada reviewa, tek izašao u kinima, odnosno izlazi, širom svijeta

Baziran na knjizi 'The Martian' autora Andy Weird. Historija ovog pisca je itekako zanimljiva,

sama priča je objavljena kao web serijal na internetu nakon što je Andi odbijen od strane više objavljivača. Sa nagovaranjem fanova, stavio je online na amazon za 99 centi, i uskoro knjiga se prodala više puta nego što je skinuta besplatno. Ubrzo jedan objavljivač audio knjiga kupuje prava za prodaju audio knjiga i uskoro Andy prodaje prava za 100 000 dolara. Knjiga je bila hit, čitao sam je i mogu reći da je remek djelo Mada ima elemenata, gdje se može reći da je knjiga nije za veću publiku, u stvarnosti je način pisanja i lahkoća prolaska korz najkompleksnije naučne fenomene olakšan humorom glavnog lika. Ovo je tip knjige koji po meni bi trebao da se uvede djeci kao lektira u školu em će naučiti šta iz nauke, em je zanimljiva, ima humora, veoma realistična, veeoma realistična znači, koliko može biti jedna fikcija, i izueztno dobro napisana. Knjiga je napisana u vidu dnevnika, te se može smatrati modernom verzijom Robinzon Kruza.

Preporuke velike za knjigu! Ostavila me je bez riječi. A za film, pogledao sam trailer, i mogu odmah reći da, šta god da vidite u filmu, neće biti ni 30% sadržaja i kvalitete koju knjiga ima. Mada, sama okvirna priča ima potencijala da postane vrijedno gledanja.

Ako je ko gledao film putem CAM torrenta neka da mišljenje Molim 'detaljniji' review a ne samo, valja - ne valja, da stavite.
FoX FoX   10.10.2015 u 02:46

Video sam trailer Zanimljivo mi izgleda.Mada sam čitao dosta recenzija za film,jedni kažu da je vrh,drugi da je sranje,treci da je film bzvz u odnosu na knjigu...ali eto čekam yify kopiju pa da vidimo
atom atom   10.10.2015 u 11:41

Ni jedan film koji je radjen po knjizi ne moze biti bolji od knjige,ljudi su lenji pa im je lakse pogledati film nego procitati knjigu,i zato im je film bolji od knjige.Citao sam World War Z knjigu i shvatio sam koliko je sranje film u odnosu na nju.Takodje sam citao I Am Legend.
FoX FoX   10.10.2015 u 16:09

atom,Ima I am Legend knjiga?Nisam znao..Jel ima pdf na srpskom?
atom atom   10.10.2015 u 16:24

Msm da nema,ima na engleskom.
FoX FoX   29.02.2016 u 15:31

Nisam video da postoji i tema o ovom filmu/knjizi
Knjigu nisam citao ali sta znam...sad kad razmslim malo..mozda i procitam
Film mi se nije svideo..

Očekivanja su mi bila visoka izgleda..Matt Damon mi nije nesto,film je dosta napaljen da tako kazem Jedino što mi se sviđa u filmu je dobro odradjena grafika marsa ,svemira i tako to
atom atom   29.02.2016 u 19:53

Andy Weir:The Martian Download ebook

Forum početna