EDM Muzika
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   17.08.2016 u 21:16

Čekaj prvo Weličku da stavim par pesmica.

Ajde sad ću lagano.
Cranium Cranium   17.08.2016 u 22:26

1. Hi Tack - Say Say Say (Waiting 4 You) youtu.be/VVGJ6f_pAdA

U pitanju je house.

Holandjani, pesma je iz 2005 ja mislim.

2. Deja Vu - I Can't Stop youtu.be/zPAGSUkg24k

Italijani, pesma iz 2001 (bar tako kaže cover na tjubu). Stvarno nemam pojma od kada je, a i nebitno. Žanr je neki eurodance, house, french house....šta znam. Daft Punk je imao uticaja na evropski edm.

3. Tom Novy - Take It youtu.be/_8ddq2NsjjU

Nemački DJ, auuuuuu kako sam voleo ovu pesmu. Ovo je čisti hibrid house i eurodance muzike. Godina je 2005 naravno. Živela VIVA. Koliko sam ja do jaja pesama čuo preko VIVE. Šteta što je nemam više. Mada verovatno se i ona proseljanisala kao MTV.

4. DrunkenMunky- E youtu.be/AjiR9QxdXMY Holandjani, imali su 2 velika hita. Preradu pesme Without Me od Eminema (ova) i preradu pesme Yeah od Ushera. I daaa, i Calabria je njihova prerada.

Kad smo već kod Calabrie, evo original.

5. Rune - Calabria
youtu.be/ay6bSDyfOp8

Pesma mi se ne svidja, ali eto. Nemam pojma šta je ovaj Rune.

Eeee ajmo sad na malo ozbiljnije stvari

6. Scooter - Nessaja youtu.be/wquCCFvbNhI

Nedajte se zavarati introm.

Švabe, legende. Žanr? Pojma nemam, eurodance, trance, hardstyle pomalo. Svašta nešto. Iz 2002 godine.

7. Darude - Music youtu.be/AwBC2epxgJ4

Finac, legenda. Pesma je iz 2003 ja mislim. Ali nije prava verzija sa albuma, ovo je "original 12' mix" tjst verzija za ploču od 12 inči . Tjst verzija za diskoteke gde DJ ima ploču. Da ne kenjam ja puno kad ne znam koje su razlike izmedju 12 inch ploče i LP-ja. Ali ima razlike. Uglavnom....do jaja pesma.

Nemam pojma, imam mali milion pesama u glavi, ali me žešće mrzi. Uglavnom, biće još.

Kao što si video, nema Amera nigde. Nisu oni za EDM. Evropljani su tata mate za Electro Dance.
DR_
Dr_Psycho  
 17.08.2016 u 23:13

Gde je trap? Ili da samo kucam na google da vidim sta je to
Cranium Cranium   17.08.2016 u 23:34

@Dr_Psycho (17.08.2016/21:13)
Imaš recimo 2 vrste trepa. EDM trep i hip-hop trep. Koji bi ti?
Cika Niki Cika Niki   18.08.2016 u 00:04

@Dr_Psycho (17.08.2016/21:13)
Imas na YT TrapNation.
DR_
Dr_Psycho  
 18.08.2016 u 00:05

@Cranium (17.08.2016/21:34)
Imaš recimo 2 vrste trepa. EDM trep i hip-hop trep. Koji bi ti?
Oba po malo mada vise hip hop
Welicak94 Welicak94   18.08.2016 u 00:26

Cranium, Preslusao sam sve.
Prvu pesmu znam... drugu ne znam.
Trecu ne znam, ali od Tom Novia mi je ova mnogo bolja i jako dosta sam je slusao onda 2005., imam CD haus muzike, i znam da sam vrteo taj cd non stop na stubu, zajedno sa onom pesmom "Fuck you".
Evo ove od TN-a: youtube.com/watch? ... LhGqs
A ovo je ta Fuck you: youtube.com/watch? ... zaBJc
Cetvrta, dooobra

A ova peta je cini mi se samo los remix-a od Aleksa Gaudina:
youtube.com/watch? ... vhfWA (Destination Calabria)

Sesta, Skuter, kako da ne znam za njega i njegove pesme
Sedma, ova mi se bas nesto i ne svidja
Ali hvala u svakom slucaju, malo si me podsetio a i poslusao sam stare hitove

Od starijih ja i dalje sa zadovoljstvom s vremena na vreme preslusam:
Kalwi Remi - Explo (nije iz 2014. jer znam da sam imao nesto jace od 10 godina kada sam je slusao kod komsije uz GTA San Andreas )
Cranium Cranium   18.08.2016 u 00:53

@Welicak94 (17.08.2016/22:26)
Cranium, Preslusao sam sve.
Prvu pesmu znam... drugu ne znam.
Trecu ne znam, ali od Tom Novia mi je ova mnogo bolja i jako dosta sam je slusao onda 2005., imam CD haus muzike, i znam da sam vrte
Da, prva je kultna pesma.

Neeeee, meni je ipak "Take It" urezana u mozak. Mnogo bolja od "Your Body". Ima on i onu "Now Or Never".

Peta pesma, nije tebra. Alex je remiksovao Rune-a. Ja znam još dva remixa te pesme. Jedna je ENUR (Ragga house). A ovu drugu sam čuo, ali ne znam ko je remixovao. Baš dosta puta je semplovana Calabria.

Darude ti se ne svidja? Nisi ti za trance. Meni je trance jedan od omiljenijih žanrova u EDM. Mana trance-a je ta što pesme manje više liče jedna na drugu. A Darude mi se svidja jer on malo beži od toga.

Daj ti neki old old school.
Welicak94 Welicak94   18.08.2016 u 01:27

Cranium, E jbg, onda se meni jednostavno vise svidja remix od Gaudina

Bas mnogo old, jbg ne znam mnogo
Ali evo mogu par primera

Dead Or Alive - You Spin Me Round (Like a Record) (ima i remix koji nije los (posle 2000-te) > Danzel - You spin me round

Reel 2 Real - I like to move it
Epic muzika

Zatim 2Unlimited pesme, kao i ova:
2 Unlimited - No limit
Pesma od koje je i nastala "Dvesta na sat"

Prodigy - Voodoo people

A od Prodidzija, ova mi je najzapamcenija
Smack my bitch up
Pesma upotrebljena u filmu "Mrak Film", nacin na koji sam inace i saznao za tu pesmu onda

Moj brat je veliki fan muzike 80-tih i 90-tih, imam gomilu CD-ova te muzike iz tih godina, preslusavao sam ja to kao mali dok mi je bilo dosadno jer tad nije bilo telefona i interneta kao sad...
Verujem da ti znas za svaku ovu, tako da ono
Cranium Cranium   18.08.2016 u 01:34

Znam. Hteo sam i prodidzi da stavim, ali ajde rekoh neću. Ne slušaš ti to. Voodoo people treba izdržati početak, posle je karanje u mozak. Mnogo volim tu pesmu

Forum početna