The Dead Zone (2002-2007)
Forum Zabava Serije

FoX   13.03.2016 u 18:20

Nema prevod? eee bzvz... pa evo ja našao prevod - rs.titlovi.com/prevodi/ ... 1120/ samo izgleda da nema prevod za sedmu sezonu i drugu...(samo eng)...

Serija nema završetak ? pfff
prikaži ceo post
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
Edy Edy   13.03.2016 u 21:11

@Tommy (13.03.2016/07:49)
al češ biti rozočaran kad dođeš do zadnje epizode, serija je ukinuta bez završetka. tražio sam na torentima nisam ju našao, barem ne na ovim otvorenim.
..... što me ubi u pojam ba? :'( plače mi se, ali nmvz. Inače, ja gledam po streamovima, ima negdje negdje na engleskom, negdje na njemačkom, negdje sa grčkim subtitles

Inače, dao sam joj 10tku jer je je klasik. Nema neki veliki budžet. Produkcija sama nije 10tka, ali kad uporedim sa glupostima koje sam gledao u zadnjih 5+ godina, ovo je serija vrijedna top mjesta. Ovo je desetka, upoređenju sa drugim sci fi serijama danas što puštaju, kao Second Chance ili Stan Lee's Lucky Man. Gdje je orginalnost? Fazoni kao Stargate, Sliders, Andromeda, X-Files, onda prve epizode od Smallville, Doctor Who. Zadnje dobre serije koje se sjećam su pre-2010te. Tipa The Lost Room, Fringe, Heroes, Eureka, i evo odlična Dead Zone. Jedinu sci fi TV seriju pored ove kojoj bi dao desetku je Doctor Who, a i to jer je klasik, isto. Ove zadnje epizode nisu zaslužile više od devetke ni u snu, ali et.

Jad, ne zbog toga što su danas sci fi žanr isključivo okrenut stvarima kao što su marvel i DC comics, već što nema ništa orginalno.

Evo kad pogledam filmove koje se trenutno snimaju, nema ništa vrijedno gledanja, ovaj superman vs batman film izgleda više kao ripoff plota od nekoliko zadnjih animiranih filmova od warner bros animated. Danas šta je popularno je film o lego kockicama i slične stvari pune do vrhe reklamama i ispiranjem mozga. Kapitalizam do bola. Nema više čiste kreativnosti u filmografiji, a kamoli u TVu. Rijetke stvari kao što su The Walking Dead, koji je daleko od savršenog, su jedine rijetke dobre produkcije. I to više jer zbog budžeta nego kvalitetnih ljudi. A i to jer je bazirana na comicu sa početka 2000tih. Ili filmovi kao što su Edge of Tomorrow koji su bazirani na istočnim novelama. Kad pogledam unazad, kako je Internet došao na snagu, kreativne stvari, posebno iz zapada nestaju naveliko, a kvalitet opada znatno. Nije ni čudo kad kažu da amerika nije ista u ovom mileniju.
Tommy Tommy   13.03.2016 u 21:14

@Edy (13.03.2016/20:11)
..... što me ubi u pojma ba? :'(
haha, vračam ti za prijatelje
Ima titlova za sve
prijevodi-online.or ... -zone
Edy Edy   13.03.2016 u 22:02

Evo trailer:

Što je najgore, serija nema čak ni trailera da valja na youtubeu. A puštana je nekoliko godina na TVu. Za plakat :/

Kad pogledam glumu od ovoga, i čitav sci fi okvir i efekte, jednostavno ali premoćno odrađeno. Politika, porodica, paranormal elementi. Sve savršeno složeno. *sigh* Kad bi ljudi znali šta valja. A ne da puštaju TV seriju dok ne nestane rating i para. Rijetke su serije kao Breaking Bad, koja je imala više views u zadnjoj sezoni nego u sve prije zajedno. Vince Giligan je jednom rekao:
"“I can’t even believe that the ratings have increased with each episode — I just think it’s wonderful. People have asked me, ‘Does it make you want to go on and do a bunch more episodes now?’ Just the opposite. It makes me think, through quite a bit of good luck being involved, we really did pick the right moment to exit the stage.”"

Kad bi sve serije, posebno sci fi serije, i sci fi channel pratile ovo pravilo, imali bi mnogo bolji entertainment danas. Najbliže što tome dolazi je netflix i netflix produkcije, jer da puste nešto na njemu mora imati većinu contenta i plana unaprijed određeno pa ne razvlače gluposti previše.
Edy Edy   17.03.2016 u 16:15

Došao sam do 5te sezone

Serija je i dalje top. Mada je ova zadnja sezona mogla malo više on point sa plotom, malo su oduljili sa side storijem.
Edy Edy   19.03.2016 u 10:46

Kraj pete sezone je remek djelo. Odaavno nisam vidio ovako dobar kraj.

Prošao sam i koju epizodu šeste (i zadnje) sezone.

Da napomenem da je kraj pete sezone sasvim ok za zaustaviti seriju. Imate conclusion na većinu stvari. Šesta sezona je jedna od najboljih do sata, ali et, šteta pa nema završetak.

Nakon ovoga sam sebi rekao da pogledam i film iz 80tih i pročitam knjigu. Fenomenalan serijal. I dalje proporučujem da pogledate. Ako ne volite serije gdje nema 'ending' onda preporuka da pogledate samo prvih pet sezona. Šesta vam ne treba u tom slučaju

Ali ova serija, sa nedovršenim krajem, je i dalje bolja od bezbroj drugih koje sam pogledao.
Edy Edy   19.03.2016 u 18:55

Završio seriju

10/10 ocjena. Nema šta. Velika preporuka.
FoX FoX   20.03.2016 u 19:53

auu trailer mi se uopste nije svideo Uopšte me nije privukao
Imam utisak kao da sam gledao serije i filmove na ovu foru jedno 100x
Edy Edy   21.03.2016 u 18:48

@FoX (20.03.2016/18:53)
Nemoj da ti obrišem sve teme sem ove iz foruma
Znam na šta misliš, trailer je nikakav. Ali serija je klasik

Inače, ako možeš da preporučiš koju seriju od tih 100 na ovaj fazon, drage volje bi pogledao
Edy Edy   21.03.2016 u 18:56

@FoX (20.03.2016/18:53)
Napravio bi ja trailer samo da mi je naći seriju u 720p rezoluciji. Ovo sve jadno 480p i ispod.

Evo intro serije, vjerovatno je bolje kao trailer nego ovo iznad.

mislim da su bubnjevi malo jaki u ovom snjimku, ali inače tu je to.

Forum početna