The Twilight Zone
Forum Zabava Serije

Edy Edy   13.03.2016 u 23:45

Ne mogu da vjerujem da u forumu nikad nismo otvorili temu za ovaj klasik. TV serija sa početka 60tih.

Ima i nastavak iz 2002e.

Za mene, najbolje epizode:

- Iz 2002e, Evergreen: Evergreen

Iz orginala: Beauty is in the eye of the beholder
FoX FoX   14.03.2016 u 03:42

Ovo je vrhunski spoj fantastike, naučne fantastike i horora. Svaka epizoda (njih 156. u orginalnoj seriji) sačinjena je od više različitih priča, a svaka od tih priča može dovesti gledaoca u situaciju da oseti strah ili da bude isprovociran samom tematikom priče.

Epizode počinju najavom: "POSTOJI PETA DIMENZIJA, NEPOZNATA ČOVEKU, OGROMNA KAO SVEMIR I VEČNA KAO BESKRAJ. TO JE PROSTOR IZMEĐU SVETLOSTI I SENKE, NAUKE I PRAZNOVERJA. I NALAZI SE IZMEĐU PONORA LJUDSKIH STRAHOVA I VRHA NJEGOVOG ZNANJA, OVO JE DIMENZIJA MAŠTE. TO JE OBLAST KOJU NAZIVAMO: ZONA SUMRAKA!"'

Likovi iz serije su obični ljudi koji iz nekog razloga upadnu u zonu sumraka što često dovodi do neočekivanih zapleta na početku i raspleta na kraju epizode. Većina priča u serijalu Zona sumraka nam donose neočekivan kraj, ali i ostavlja epizodu nezavršenu u mašti gledalaca. Zona sumraka nas uvodi u jedan skriveni, tajni svet, u kome neprikosnoveno mesto zauzima mašta...

----------
Prvi put čujem za ovu seriju.Možeš li neku epizodu da prepričaš,tjst prepišeš ovde,ukratko Zvuči mi zanimljivo ovaj opis ali...zanima me u kom su fazonu
Edy Edy   14.03.2016 u 10:59

Orginal: There is a fifth dimension beyond that which is known to man. It is a dimension as vast as space and as timeless as infinity. It is the middle ground between light and shadow, between science and superstition, and it lies between the pit of man’s fears, and the summit of his knowledge. This is the dimension of imagination. It is an area which we call ... The Twilight Zone.

A za epizodu, imaš gore link. Pola sata odvoji i pogledaj Twilight zone se ne može objasniti, svaka epizoda je priča za sebe. Zamisli političko-socijalnu kritiku iz 60tih koja osuđuje razne dijelove ljudskog društva i ljudske prirode. Ali istovremeno šalje suptilne poruke kao što su 'Ljepota je u oku posmatrača', jedna od rijetkih istina koje ljudi ne shvataju.

Ljudska priroda, želje, nade, i ponekad i ljudsko zlo. Većina ima neki fantastični element, mada neke nemaju uopšte, sem u priči. Serija je povelika, tako da ti objasnim kvalitet i priču ne bih mogao. Moraš sam pogledati

I kako ba nisi nikad gledao twilight zone sjećam se da na TVu znaju puštati u loopu epizode naveče nakon 12. Doduše ne ovi naši kanali, ne bi naši znali šta je dobra TV serija da ih neko natjera da gledaju.
atom atom   30.06.2016 u 20:17

Ovo sam gledao kao klinac,bilo je na RTS-u posle ponoci Secam se one najave "Postoji peta dimenzija,nepoznata coveku,ogromna kao svemir..." itd Od te najave se uvek najezim Moram opet da pogledam sve epizode.
FoX FoX   01.07.2016 u 02:09

Moraću i ja da pogledam.Nisam ovo gledao.Pa čim vidim nešto u crno beloj boji na tv ja to odmah promenim
atom atom   01.07.2016 u 10:07

@FoX (01.07.2016/00:09)
Moraću i ja da pogledam.Nisam ovo gledao.Pa čim vidim nešto u crno beloj boji na tv ja to odmah promenim
Ima i remake iz 2002 godine,ali po meni je bolja verzija iz 1959 godine.
Tommy Tommy   02.07.2016 u 14:30

Ima i rimejk iz 85. mene ne vuce da gledam, ne volim horore, gledam the outer limits, isto amtologijska serija slicna ovoj seriji samo sto je ovo sci fi.
Tommy Tommy   29.07.2016 u 22:26

zavrsio sa prvom sezonom, ova verzija iz 85. moja godina
A ne privlaci me da gledam, jesam labilan.
nije lose, ima ekstra epizoda, ima i dosadnih, ali moze da se gleda, ne traju epizode dugo, 20/30 minuta
a mislio sam da ovo nije za mene, a onda sam na tv.com vidio opis za epizode i to me privuklo.
atom atom   25.08.2016 u 22:51

Stigao sam do 91 epizode.Ovaj Rod Serling je bio j**eni genije,svaka epizoda je drugačija i u svakoj su drugi glumci.Serija je sjajnaaa
Tommy Tommy   26.08.2016 u 16:07

evo ja zavrsio i sa ovom verzijom iz 2002, i sad neznam dal da gledam original, skinut cu pa jednom pogledam.

Forum početna