Eminem (M&M)
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   30.11.2016 u 14:40

Priložena slika:

7. Recovery (2010)

Snimajući morbidni Relapse, Eminem je nakupio mnooogo više pesama nego mu treba za album. Pa rešava da nastavi sa prikupljanjem pesama i izda još dva albuma. Jedan je i izdao, tjst kao mali EP za fanove koji se zove Relapse - Refill. A drugi veliki projekat se zvao Relapse 2 i trebao je da se nastavi na njegovo "skidanje" sa lekova part 1. Medjutim, provalio je da se pesme koje je snimio za Relapse 2 nikako ne podudaraju sa prethodnikom. Mnogo su zrelije, vedrije, sa nekom nadom u budućnost. Tako da rešava da sahrani projekat Relapse 2 i predje na projekat Recovery, jer jelte...oporavio se i ponovo želi da živi, i snima što je najbitnije.
Rekao je u jednom intervjuu da je jednom slušao svoje stare albume i da se zamislio, žašto moje pesme više ne zvuče ovako? Izašao je odlični morbidni relapse, ali nešto je tu falilo.

Juna 2010 izlazi Recovery i debituje na prvom mestu sa 741.000 kopija prve nedelje.

Pesme obiluju životnim temama, ali su vedrije. Ovo mu dodje kao neki motivacioni album, za sve one koji su sj**ani. Biće bolje, samo se borite. A vala on je uspeo.
Što se tiče muzike, nije uspeo da zazvuči kao stari Eminem, možda zato što je pustio produkciju drugima. A muzika je 75% stila pesme, posebno za rep. Ali je i to uspeo kasnije.

Album ima par hit singlova i prodaja ide super, s' obzirom na eru piraterije. Tu se prvi put povezao sa Rijanom. A do tada su zajedno snimili 3 pesme. 2 za njegove albume, i jednu za njen album. Mislim da su tri.

Do dana današnjeg, album se prodao u Americi u 4,5 miliona kopija, a u svetu preko 17 miliona kopija. Osvojio silne nagrade za najbolji rep album, album godine, najbolju pesmu, spot itd itd. Publika ga je konačno zavolela u punom obimu. Jer je smanjio sprdnju na račun drugih i fokusirao se na lepše stvari. Probio se i kod onih koji su se zgražavali nad njim i njegovim pesmama.

Vratio se nekom novom Eminemu, koji je srećam i piše pesme bez da je pod dejstvom nečega.

Ali on i dalje želi da mu pesme zvuče kao nekada. To je solidnoj meri uspeo sa svojim poslednjim albumom. Nastavak sledi.
Tracklist Hide Credits
1 Cold Wind Blows
2 Talkin' 2 Myself
3 On Fire
4 Won't Back Down
Featuring – P!NK
5 W.T.P.
6 Going Through Changes
7 Not Afraid
8 Seduction
9 No Love
10 Space Bound
11 Cinderella Man
12 25 To Life
13 So Bad
14 Almost Famous
15 Love The Way You Lie
Featuring – Rihanna
16 You're Never Over
17 Untitled
Cranium Cranium   01.12.2016 u 02:43

Priložena slika:

8. The Marshall Mathers LP 2 (2013)

Nakon vraćanja u velikom stilu sa albumom "Recovery" Eminem je rešio da se nekako vrati korenima, i napravi omaž svom najvećem delu (iako je po meni to drugo najveće delo, The Eminem Show mi je draži) a to po mnogima najveće delo bio je treći album "The Marshall Mathers LP" iz 2000 godine. Mnoge pesme sa tog albuma su dobile svoj status klasika. 13 godina kasnije, Em je rešio da snimi album koji će zvukom podsećati na stare dane. U dobroj meri je u tome i uspeo, ali po meni, produkciju je morao da radi isti tim kao pre 13 godina. Ljudi koji znaju kako se taj album snimao.
Uvodna pesma Bad Guy je na neki način povezala ovaj i onaj album. Ima poredjenja sa pesmom Stan, u delu kada bad guy verzija Eminema parodijom na treći vers pesme "Stan" p**kara novog Eminema kako pokušava da izvuče pare na stare fore i slične prozivke. Ističe se i pesma Berzerk koja je "oda" nekim starijim hip-hop vremenima i starijim vremenima u muzici. Ima skrečeva, jakih ritmova, električnih gitara (semplovi Beastie Boysa i Joan Jett)
Zatim pesma "Rap God", pesma koja nije trebala da se nadje na albumu, jer se ne uklapa u koncept, ali ipak se našla je j**eno predobra. Objasnio je zašto ne želi da bude kralj repa, kad već može da bude bog (odjavna lajna)
E da, tu je oboren svetski rekord u ispaljivanju tjst repovanju brzih smislenih reči i rečenica za kratko vreme. 97 reči za 15 sekundi. Nastavio je saradnju i sa Rijanom na pesmi "Monster" u čijem se spotu prisetio svih svojih (ne baš svih) spotova. Već znate da je mislio na čudovišta u svojoj glavi. Takodje parodija na stare tekstove. Kroz ceo album se provlači onaj stari TMMLP. Iako je produkcija novija, ja bar osećam da je napravljena lepa veza izmedju dva albuma. Pfff, mogao bih svaku pesmu da komentarišem posebno, ali neka. Bolje da se ne raspisujem. Na albumu ima puno tipičnih pesama za njega, ali jedna se izdvaja. Headlights, gde se konačno pomirio sa majkom i prva pesma gde se on ustvari lepo ophodi prema njoj. Priseća se svih sranja koje joj je pravio.

Petog novembra 2013 godine album izlazi i logično zauzima mesto broj 1 na top listi najprodavanijih albuma sa 792.000 kopija prodatih prve nedelje. Do danas se album prodao u 2,3 miliona u Americi i još 3,8 miliona u ostatku sveta. E da, dok ne zaboravim. Meni omiljena pesma sa albuma jeste pesma "Evil Twin"
Najpribližnije onom beef Eminemu iz prošlosti, koji je sekao rečima iako nikoga ovog puta nije onako isprozivao.
U sledećoj epizodi, radim sve Eminemove beef-ove tjst sukobe sa drugim reperima i ostalim artistima. A imao ih je vala podosta, jer mu je jezik uvek bio brži od mozga.

Tracklist:

OCT.10.2013

1. Bad Guy
2. Parking Lot (Skit)
3. Rhyme Or Reason
4. So Much Better
5. Survival
6. Legacy
7. Asshole Ft. Skylar Grey
8. Berzerk
9. Rap God
10. Brainless
11. Stronger Than I Was
12. The Monster Ft. Rihanna
13. So Far...
14. Love Game Ft. Kendrick Lamar
15. Headlights Ft. Nate Ruess
16. Evil Twin
Cranium Cranium   19.04.2017 u 18:14

Mental note za mene. Uraditi beef odeljak prekosutra.
FoX FoX   04.06.2017 u 00:02

Mental,mental

btw Eminem-Without me...odlična pesma
Cranium Cranium   04.06.2017 u 00:06

FoX (03.06.2017/22:02)
Mental,mental

btw Eminem-Without me...odlična pesma
A jbg, uvek zaboravim. . Nemaš ti pojma kakva je legenda Eminem. Stare pesme su mu urnebes.
FoX FoX   04.06.2017 u 00:11

Jbg,dešava se

Pa verujem da jeste ali eto..ne leži mi taj stil...ova pesma mi se baš sviđa..verujem da ima još par dobrih koje bi mi legle
Cranium Cranium   04.06.2017 u 00:12

FoX (03.06.2017/22:11)
Jbg,dešava se

Pa verujem da jeste ali eto..ne leži mi taj stil...ova pesma mi se baš sviđa..verujem da ima još par dobrih koje bi mi legle
Hoćeš te takve, vesele note, komedija tekst itd. . Znači plakanje koji lik.
Cranium Cranium   26.10.2017 u 10:17

Znaci ako je ovo istina, lik je j**eni bog marketinga. Eto zato ga ja slusam 158 godina. Sam je sebi napravio teoriju zavere. google.rs/amp/www. ... bsite

A ako nije istina, neko je zreo za tuzbu.
Cranium Cranium   29.11.2017 u 18:36

Album zvanicno izlazi 15. decembra i kao jedan od producenata se pominje i Skylar Grey, sto je meni posebno drago.

A do tada, mali podsetnik na besmrtnog "Stan-a" , u jedino ispravnoj verziji.
youtu.be/WU9DzMhdeEo
PARTYzan PARTYzan   30.11.2017 u 00:09

super stvar ok Dido mada pocelo da me smara jodlovanje ali to je vec moj "problem"
Eminem je ove godine na MTV EMA po mom misljenju nezasluzeno dobio nagradu za best hip-hop
Od Skylar Grey mi se posebno sviđa saradnja sa Diddy-jem a narocito u klupskoj verziji uff kakva stvar lebac ti poljubim youtube.com/watch? ... XvynM

Forum početna