Eminem (M&M)
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   07.12.2017 u 19:43

PARTYzan (07.12.2017/18:35)
Recimo i Jayz-ju se fazon dosta promenio iako je i dalje kvalitetan nekako je alternativniji a o Kanye-u i da ne govorim to stvarno vise nije rep vec
Eminem? Samo singlovi brate, nije on komercijala nikad bio. Ni komercijala ni alternativa. Singlovi mu bili keči, ostalo cisti rep u pravom obliku. Poezija. Seti se sta je bio rep pocetkom dvehiljaditih. Ja onog eminema ne smatram alternativom.
PARTYzan PARTYzan   08.12.2017 u 01:36

nisam rekao da je alternativan vec njegov stil mi nema veze niti sa mejnstrimom u repu niti sa andergraundom, cak ni sa rep-kor fazonom, kao da je poseban podzanr
Cranium Cranium   08.12.2017 u 08:24

Dok sam gledao, audio je imao 356.007 pregleda. Da vidimo koliko ce imati za fazon 6 sati. Okeeeeej, nisam ovo ocekivao. Prvi deo podseca na starog eminema zbog pevanja, ali matra nikako. E drugi deo vec moze da se kaze da je nagovestaj necega sirovog, neceg sto je stari em imao.

youtu.be/56KYMMGudcU
PARTYzan PARTYzan   08.12.2017 u 13:57

ako zanemarim prvih 2:47 - odlicno
Tommy Tommy   08.12.2017 u 16:55

ima i Cheech and Chong na refrenu, kakvi su to likovi
Cranium Cranium   16.12.2017 u 12:07

9. Revival

Priložena slika:

Samo da nagovestim pisanje o ovome.

Revival je deveti studijski album najveceg repera danasnjice, izasao 15.12.2017 godine. U ponoc. Danima i nedeljama pre toga, napravljena je mini teorija zavere u kojoj je u naznakama najavljivan album. Sta se desilo? Sve je pocelo instagram slikom Paul Rosenberga u kojoj on drzi CD repera Yelawolf-a pored prozora, a u pozadini, sa one strane prozora vide se fasade okolnih zgrada. Na jednoj bilbord sa reklamom za lek koji se zove revival. Sve bi bilo ok da jedno E nije okrenuto naopacke (kao Eminemov logo). I tako je grudva krenula da prerasta u ogromnu loptu.
Lakom pretragom neta dolazi se do sajta farmaceutske kompanije koja "prodaje" ovaj lek, sa citatima koji itekako podsecaju na necije redove. Postoji cak i broj telefona na kome se javi sekretarica i deklamuje reklamu uz piano muzicku podlogu dobro poznatog hita "i need a doctor"

A kada je album i bio potvrdjen, samo se trebalo sacekati izlazak ovog remek dela.

Sto se mene tice, juce sam bio u veeelikoj dilemi da li da skinem album ili da ga kupim. I ipak sam ga skinuo (za sada).

Album ce biti hit, ja da vam kazem. 1000000% sam siguran da ce se naosvajati nagrada u 2018. Njegov najlicniji album "since 2002"

Jedini problem albuma je objektivno losa produkcija, nema Dr. Drea i Bass Brothers-a. koji su bili mentori Eminemu u ranim danima. Ali i pored takve netipicne produkcije za Eminema, zvuk je sasvim zadovoljavajuci. Nesto novo od njega. Posto nije zavrsena prva nedelja prodaje, ne mogu reci koliko se albuma kupilo, ali evo mogu da licitiram. Sto da ne. 580.000 albuma prve nedelje i prvo mesto na billbordovoj listi. U sledecem postu, uradicu malu recenziju pesama.
Cranium Cranium   17.12.2017 u 12:10

Pa da pocnem...

1. Walk On Water (Feat Beyonce)

Pesma u kojoj se po prvi put cuje Eminem koga je briga sta drugi misle o njegovom radu, koji brine hoce li fanovi prihvatiti njegove nove pesme i ne zeli da ih izneveri. Za razliku od starog Ema koga boli ku**c.

2. Believe. Kad bi 2Pac bio ziv, siguran sam da bi ovako zvucao.

Malo trap snera na bitu i Eminem koji samara amatere iako ima 40+ i dalje ima potrebu da se trka sa konkurencijom, iako je vec pobedio pa makar snimao pesme bez teksta.

3. Chloraseptic (Featuring PHRESHER)

New age battle rap. Brutalni Marsal koji ce sahraniti konkurenciju, na ovaj ili onaj nacin. Tvrdooooo.

4. Untouchable. Politicka pesma koja se cekala jos od "White America" Bavi se rasizmom iz dva ugla. Iz ugla belog policajca i crnog mladica. Ali kaci i sve drzavne strukture mile mu drzave njegove. Znaci ubijte me ako se on ne kandiduje za senatora ili tako nesto. Makar u Detroitu. Za jedno 5-10 godina, kad zavrsi sa repom.

5. River (Featuring Ed Sheeran)

Ljubavna pesmica o varanju. Iskoriscavanju itd. Mislio sam da ce biti totalni sit ali okej je. Samo nisam navikao jos na ovakvog Eminema. Ja sam ipak za superman verziju Eminema. Steta sto vise ne snima sa Dajnom. To su bile saradnje, ali sada ima Skylar. Mada ona nije luda kao gorepomenuta.

6. Remind Me.

E ovakav vec moze da prodje. Naaaaaastyyy.

7. Like Home (Featuring Alicia Keys)

Runda 3....Eminem vs Donald Tramp. Iako moze da izgubi dosta, bole ga ku**c. Napadao je uvek masineriju, i nastavlja. A znao je koga da zove za ovakvu tematiku. Ribu koja je iz sirotinje dosla kao i on i koja zna sta sistem radi ljudima. I mi imamo ovakve lesinare, ali nema nikog velikog da im se naj**e majke. Kod nas se ulizuju.

8. Bad Husband (Featuring Ambassadors)

Ja mislim da je on nikada nece preboleti.
Zasto? Zato sto je bila uz njega kad je bio niko, bila uz njega kad je bio neko. Ali nije htela da zivi taj zivot. Da ga vidja jednom u mesec dana dok se on raspada po turnejama. Kim mediji i fanovi predstavise kao kucku, ali nisam bas siguran da je bilo tako. Jednostavno zenu boleo ku**c za pare, imali su dovoljno i htela je porodicu. A Marsal je jurio i jurio da uzme jos i jos. Vozio ga adrenalin, rep zvezda j**ote. I na kraju sj**ase sve.

9. Tragic Endings (Featuring Skylar Grey)

Bombaaaaaaaaaaaa. Znao sam da ne moze da omane. Pesma o vezama naravno, kako lep glas ima ova Skylar jbt. Uklopi se lepo u sta hoces.

10. Framed. Tooooooo bre, stari Em se vratio sa mini tutorijalom kako iskasapiti devojku i izvuci se bez kazne.

But hey man, I was fraaaaaaaamed
I know what this looks like, officers
Please just give me one minute
I think I can explaaaaaaaaain.

11. Nowhere Fast (Featuring Kehlani)

Nastavak "power biiiatch" pesama. Imam 40+ ali kidam i kidacu i dalje. Bole me ku**c za konkurenciju.

12. Heat. Mozda mi se svidi posle par slusanja. Opet o buljama i ribama. Ne svidja mi se matra. Ovaj Rubin je ku**c od producenta. Vratite nam Drea.

13. Offended. Opet je krenuo u obaranje ginisa. Ne znam da li je uspeo. Brrrrrzo brzo.

14. Need Me (Featuring P!nk)

E ovo je najvece razocarenje albuma. Nije da pesma ne valja uopste, j**ote sta se desava sa ovom pink. Sta podvriskuje koji ku**c, sve ovakve pesme pravi. A kako je bila kul ranije. Ranije sam bio fan, sad ne mogu da je smislim.

15. In Your Head.

j**ote kako mi se urezala original verzija pesme. Ceo dan sam je pevao u sebi. A i ova je brutalica. Podseca me na "sing for the moment" sto se tice semplovanja. Priprema nas na ono sto sledi. NA POSLEDNJE DVE PESME koje su lagano sj**ale celi album.

16. Castle (Featuring Liz Rodrigues)

Ne pise da je Liz u pesmi, ali ja je stavljam jer je zasluzila sa refrenom.
Izostavljeno je njeno ime jer ovo mora biti solo pesma, makar na papiru. Mislim da bih i ja odbio da se pojavljuje moje ime na pesmi da sam Liz.

Odakle da pocnem....ako je Eminema ista teralo da izbaci ono najiskrenije i najjace iz sebe to je njegova cerka. U svakom albumu jedna pesma je morala biti posvecena njoj. Evo i danas, kada je Eminem "omatorio" , promenio stil, glas itd.

Stara dobra tema vraca stari dobri plamen u srce potrosenog coveka. 3 datuma, tri pisma za njegovo cedo.

1.12.1995....draga Hailie... Uskoro izlazis iz maminog stomaka, a ja sam propalitet. Moram nesto brzo da smislim ako zelim da ti izgradim zamak. I tu se priseca tog perioda kad je bio svorc, prao case i tanjire za dolar na sat a svakim danom je bio blizi svojoj najvecoj sreci i strahu. Uuuuf jbt. Najezih se. I zato je poceo da se vise cima oko repa. Da nije bilo nje, mozda ga ne bi ni slusali. Vecita inspiracija.

01.12.1996....draga Hailie....Imas maminu licnost, moje oci, njen osmeh i moje usi...izvinjavam se za to. Provodi vreme u studiju, cima se da napravi nesto od repa, izasao je njegov demo album, i nije nesto wow napravio. Nema pojma sta ce da radi ako mu ovo ne uspe. Dete mu raste, uskoro ce i prohodati a on i dalje nije izgradio zamak za princezu. Frustracija raste.

24.12.2007...Vece pred njen dvanaesti rodjendan....draga Hailie...Mnogo stvari se izdesavalo od poslednjeg pisma. Eminem je postao rep ikona, izgradio zamak, ali u njemu je samo dvoje ljudi. On i cerka. I izvinjava se sto su sami. Majka je otisla svojim putem jer su mediji i sav taj zivot bili previse za nju. On postao zavistan od valijuma, najbolji drug ubijen. Eminem resen da okonca karijeru. Nece vise zadavati bol nikome oko sebe. Zavrsava pismo i ide na spavanje. Uzima svoju dozu valijuma (tablete za spavanje) i odlazi. U pozadini se samo cuje gutanje tableta i tup pad na zemlju. Predoziranje ocigledno.....

17. Arose.....Nesto i ne mora da se pise. Poslusajte i saznajte.

Samo cu reci da ovakve pesme (16 i 17) od njega cekam 15 godina. Ceo album je mogao da bude empty sto se mene tice. Sa zadnje dve je pobedio.
NeSuS NeSuS   17.12.2017 u 14:41

Cran mnogo ti hvala sto si napisao sve ovo, isk nisam zeleo da slusam posle walk on water.. Sad kad sam procitao sve ovo mislim da cu poslusati, posebno ove dve posl
NeSuS NeSuS   17.12.2017 u 16:06

Za sad bas mi se svidja in your head, a ova sa Ed Sheeranom mi se ne svidja bas
NeSuS NeSuS   17.12.2017 u 16:16

Ova pesma sa pink je stv razocarenje.. Ne znam sta slusam ali bukvalno...pola pesme slusam nju...
I matre mu nisu nesto.. Dre bio i ostao najbolji sto se tice toga.
Hmm arose mi se cini kao dobra pesma
Uu chloraseptic je mnogo super, bas je do jaja i matra i sve

Forum početna