The Crow(1994)
Forum Zabava Film

atom atom   18.08.2016 u 16:50

Priložena slika:

Ljudi su nekada verovali kako,kada neko umre,vrana odnosi njegovu dušu u zemlju mrtvih.Ali ponekad,vrana može vratiti dušu kako bi se ispravila nepravda.

30.oktobra,uoči Noći Veštica banda Top Dalara brutalno ubija rok zvezdu Erika Drejvena i njegovu verenicu Šeli.Godinu dana kasnije Erik se vraća iz mrtvih,uz pomoć vrane kako bi se osvetio,ali ukoliko vrana ugine i on umire takođe.

Film je baziran na istoimenom stripu,ali je najpoznatiji po događaju u kojem je stradao Brandon Lee,naime na snimanju 31. Marta 1993 u jednoj sceni u kojoj glavni negativac Dalaro puca iz revolvera u Lee-a,greškom je ubačen bojev metak kalibra 44.Lee se hvata za trbuh,i nastaje panika.Odveden je u bolnicu,ali ubrzo tamo i umre.

1994 godine producenti odlučuju da dovrše film pa za par scena angažuju dublera,preko kojeg uz pomoć CGI nameštaju lice Brandona.
Kritike na film su bile odlične,iako su neki govorili kako producenti koriste tragediju za marketing i zaradu.Ipak,mnogi su hvalili reditelja Alexa Proyasa za odličnu režiju i mračnu,jezivu atmosferu u filmu.
Cranium Cranium   18.08.2016 u 16:59

Da li iko veruje u priču da se pravi metak tu slučajno našao?
Welicak94 Welicak94   18.08.2016 u 17:10

Odlican film, imam ga na DVD-u
atom atom   18.08.2016 u 17:26

@Cranium (18.08.2016/14:59)
Da li iko veruje u priču da se pravi metak tu slučajno našao?
Smestili mu neki dileri,čuo sam da je bio navučen na kokain.
Furr Furr   18.08.2016 u 19:22

Odlican je film, gledao sam ga prosle godine

Forum početna