Najbolje pevačice Balkana.
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   10.11.2016 u 17:01

Nešto malopre razmišljam, koje su naše najbolje pevačice? Pevače možemo na prste da nabrojimo. Željko Joksimović, Toše, Hari, Merlin i to je to. Eventualno Zdravko Čolić. Ali pevačica imamo kao malo više. Narodna muzika i folk sranja se ne računaju. I gledajte da to bude novija garda, one koje aktivno pevaju. Tjst i dalje imaju veze sa muzikom. Nemojte neke naftalinke.

Ajde prvo ću za Srbiju, pošto je najveća scena i najbolje znam Srbiju.

PS...Nije po redosledu. Svaka ima svoje vrline i mane, tjst stvari koje mi se svidjaju i ne svidjaju.

1. Jelena Tomašević. Realno najviše izbalansirana pevačica. Ima nežan ali i jak glas, ima odličnu tehniku, ima emociju da se usereš , ima ekstra pesme. Zna znanje riba. Daaaavno beše kad je pobedila u 3K Duru. Jeeebote i nju pamtim. Nee nisam mator. Subjektivno najbolja kad se sve uzme u obzir. A i drži se damski.

O ovome vam pričam...izbalansirano do daske. youtu.be/bu_1Nsle_Ms
Nema izletanja, a i dalje kao da slušaš bajku.

2. Marija Šerifović. Kad je ne bi gledali, bila bi još bolja. j**e mater kakvu tehniku ima, i šta sve može da otpeva nije realno. Ali mi se njen glas nekako ne svidja. Ne glas, nego nekako reči izgovara nad**ano. Glas joj je savršen. Preteruje na momente sa visinama. Nije sada da znam sve njene pesme pa da tvrdim, ali ono što znam, uvek ide na "dranje" i improvizacije na nekim delovima. I sve je to do jaja, ali nekako mi je mnogo gotivnija izbalansirana Jelena nego hardkor Marija.
Evo ovo je brutalna pesma, objasnila je ali eto meni nekako smeta Marijin stil. Ma to je zato što je lezbo. Šalim se.
youtu.be/cvjxav94tsE

3. Aleksandra Radović. Ja mislim da ova riba ima potpuno promašenu karijeru.
Boja glasa joj je aaaaaaaaa svršavam. Ne ona nego onaj ko je čuje. (Subjektivno mišljenje) Žena je mašina. Ima sve. I boju glasa, posebno boju glass, i tehniku i emociju ume da prenese i sve ima....ali taaaaako glupe pesme. j**em ti život. I baš je fora kad bi onakav glas, netipično ženski, dubok imao do jaja pesme, ali dzabaaaa. Taj ko je njoj pravio pesme je uj**ao za sve pare. Mali budzet, male i pesme. Nit melodije, niti da pridje granici svojoj. Može ona mnogo više od ovoga. Trebala bi da prepevava neke stare pesme kao ovu od Zane.
youtu.be/IZ-TlfNaYMM

U reeeeeku. Tebi u glavi odmah auuu p**ku materinu, nek ide sve u ku**c.

4. Ivana Peters. Ihaaaa, još kad je Tap 011 bio poznat, zna se ko je uvek ispevavao zaj**ane delove njihovih pesama. Kad Goca Tržan nije mogla jer realno je slaba kao pevačica, čak i danas kad se navežbala, i dalje je slabija od Ivane duplo. A onda je Ivana osnovala Negativ i krenula da prži. Nema savršenu tehniku, ni savršen glas, ali ima savršenu improvizaciju. I zato je carica. Ali naravno, j**ena Srbija nije zaslužila jaku pop i alternative scenu pa je i Negative nestao. Sada Ivana više ne peva, gledao sam je kako peva "janičara". Iako ne ume da otpeva kao original, jer ipak to je narodnjak ubacuje nešto svoje divlje u interpretaciju. Nadamo se da će ona mala Sanja da batali onaj bend što ima i krene Ivaninim stopama sa nekim pop/rock/alternative fazonom , jer ona ima taj neki ludački osećaj za muziku i improvizaciju.
youtu.be/W-e_4HVCwxM

Ajde uzecemo ovu "miroljubivu" , da se ne uplašite.

E sad ću pevačice iz drugih zemalja.
atom atom   10.11.2016 u 19:53

Vera Matović
martin martin   10.11.2016 u 20:08

Aleksandra Kovač i Nina Badrić
FoX FoX   10.11.2016 u 22:31

Cranium, Mislim da si u pravu za sve 4 Stavio bih Mariju na prvo mesto,peva pa rastura stvarno..
Cranium Cranium   10.11.2016 u 22:42

FoX (10.11.2016/21:31)
Cranium, Mislim da si u pravu za sve 4 Stavio bih Mariju na prvo mesto,peva pa rastura stvarno..
Ja bih ipak Jelenu na prvo, pa onda Marija. Marija jeste za nijansu jača pevačica, ali Jelena ima sklad. Marija ga ponekad i nema. A Aleksandra Radović bi mogla da bude kao ove dve da ima dobre pesme. Ali pošto nema, jbg.
Cranium Cranium   10.11.2016 u 22:45

martin (10.11.2016/19:08)
Aleksandra Kovač i Nina Badrić
Nina Badrić je zverina realno. Ona je nešto izmedju Jelene Tomašević i Aleksandre Radović. Jedna od mojih omiljenijih domaćih pesama je od Nine. A Aleksandra Kovač? Hmmmmmm, preterano izvikana. Ima teoriju muzike u prstu, ali u praksi nisam siguran da ume da otpeva šta mogu ove 4 gore.
Zvezdas Zvezdas   10.11.2016 u 22:50

to ti poznate pevacice? JEDNA JE VERKA

Aleksandra Radovic
Jelena tomasevic to se slazem...ali Marija Serifovic,ma nema sanse

a sada cran da nam odgovori sto se ne racunaju sve pevacice i turbo folk? sta ako je neka iz turbo folka vise poznata od ovih koje si ti nabrojao
Cranium Cranium   10.11.2016 u 22:53

Zvezdas (10.11.2016/21:50)
to ti poznate pevacice? JEDNA JE VERKA

Aleksandra Radovic
Jelena tomasevic to se slazem...ali Marija Serifovic,ma nema sanse

a sada cra
Turbo folk nije muzika. I nisam rekao poznate nego najbolje. Najbolje po glasu. Ne po "poznatosti". Ali pošto živimo u Čobaniji, vrlo verovatno bi neka turbo folk pevaljka ranga Djana, Stoja i Verka bila poznatija od ovih umetnika.
martin martin   10.11.2016 u 22:55

Šemsa je zakon
Zvezdas Zvezdas   10.11.2016 u 22:56

nidje veze prvo nema ih puno kod nas po glasu,svako sada moze na neki nacin da peva a da se nekome svidi...drugo,jedino te dve pevacice koje sam naveo bi mogle da se ubroje u pevacice a turbo folk,pa ceni se kvalitet jbt

Forum početna