The Thing(1982)
Forum Zabava Film

atom atom   19.01.2017 u 16:09

Priložena slika:

Žanr: Horror,Sci fi

Režija: John Carpenter
Scenario: John Carpenter
Uloge: Kurt Russel...

Ovo je za mene definitivno najbolji horor film ikada!Ukoliko ga niste pogledali,trebali bi da ga pogledate pre nego što umrete

Zanimljivosti o filmu

Pažnja!Ne čitajte ukoliko niste gledali film!

1.Pas Džed,sibirski haski koji je bio prisutan tokom celog filma,bio je odličan glumac jer tokom celog filma nije zalajao,i nijednom nije pogledao u pravcu kamere.Jedina scena u kojoj Džed nije igrao je kada helikopter juri psa,tu je korišćen drugi pas koji je ofarban kako bi ličio na Džeda.

2.U filmu nema žena.Jedino se na početku filma čuje ženski kompjuterski glas,koje je pripadao Carpenterovoj ženi.

3.Na kreiranju Stvora,radilo je preko 40 ljudi.

4.U sceni kada Stvor odgrize obe šake Cook-u korišćen je dubler(dubler je zaista imao amputirane šake)preko čijeg lica je stavljena maska lika kojeg je dublirao.Scena je bila toliko užasna da su gledaoci u bioskopu držali pogled na šakama,dok je maska ostala ne primećena(imala je neke nedostatke).

5.Ovo je prvi Carpenterov film za koji on nije radio soundtrack.

6.Efekti u filmu su bili prirodni,bez trunke CGI.

7.Film je bio zabranjen u Finskoj,i dobio je loše kritike,da bi par godina kasnije postao kult.

8.Remake filma iz 2011 je sranje puno CGI izdrkotina!
FoX FoX   19.01.2017 u 19:11

Eh sad...Najbolji??!
Pogledaću pa javljam
Gledao sam rimejk iz 2011god i nije nešto.
atom atom   19.01.2017 u 19:46

FoX (19.01.2017/18:11)
Eh sad...Najbolji??!
Pogledaću pa javljam
Gledao sam rimejk iz 2011god i nije nešto.
Dobro sad,možda nije najbolji ali među najboljim sigurno jeste.Remake je prilično loš,čak im je CGI prosečan.I na imdb 93 hiljade glasalo za remake a 270 hiljada original

Forum početna