Sci-Fi filmovi
Forum Zabava Film

ICE
IcE  
 02.09.2015 u 17:34

Chronicle ( 2012 g. ) .interesantan film
Edy Edy   12.09.2015 u 16:47

Triangle

film je uredu, ali ima mnogo plot rupa
Spoiler: Samo registrovani korisnici mogu da vide spojler.

Ocjena 4/10 dao mi manje, ali je odličan za traženje rupa u plotu uvijek je dobro tražiti rupe u plotu kod filmova sa putovanjem krzo vrijeme

PS: ako ćemo da ocjenimo koliko sam uživao u filmu, rekao bih 7/10 ali to sam više uživao dok sam pisao ovaj post, nego gledao film
FoX FoX   12.09.2015 u 16:58

Edy, ahhahah eto napisao sam na proslim stranama kranu evo i tebi

inace i ja sam vise uzivao u trazenju objasnjenja na netu o ovom filmu nego u gledanju
Edy Edy   12.09.2015 u 18:49

FoX, ahaha, čitamo jednom drugom misli

upravu si, pokušaju da objasne ljudski um... ali strašno loša okvirna priča, odnosno strašno loše odrađeno mada, zanimljivo je vidjeti da je ona ustvari.. luda ni manje ni više samo to

gledao sam bolje filmove, ali rijetko sam imao priliku da ovoliko napričam se o jednom
Edy Edy   12.09.2015 u 18:56

Knowing

ne znam šta je veći horror, ovaj ili Triangle

na kraju filma...

ne znam da li da kažem da je film odličan ili strašno loš.. općenito ,prva polovica je pravo dobra, ima misterije i svega.. onda odjednom, puff sve izokrenu

ali haj, iznenade sa radnjom filma možda ne na najbolji način, ali iznenade
Edy Edy   12.09.2015 u 20:50

Extinction (2015)

Zombi film a i nije zombi film Radnja se dešava 9 godina nakon što je zombi apokalipsa počela. The walking dead pomislite? Aaa ne, fazon je u tome šta dolazi nakon zombija Kakav je svijet nakon što nestane ljudi na kojima se zombiji mogu hraniti? Šta se desi sa zombijima?

Film 7/10 Gluma je mogla bolja, a i većina filma je snjimljena na dvije ili tri lokacija, nisko budžetni drugim riječima

S obzirom na sve, vrijedi pogledati.

- Stream: vid.ag/lrv3tugwvhla
FoX FoX   12.09.2015 u 21:13

@Edy (12.09.2015/16:56)
Knowing

ne znam šta je veći horror, ovaj ili Triangle

na kraju filma...

ne znam da li da kažem da je film odličan ili straš
uuuu knowning sam gledao par x totalno mi kul film samo zbog saputanja ...
Cranium Cranium   12.09.2015 u 23:32

Pročitaj moj spojler brate. Film je onakav kako ga ko shvati. Ja sam ga shvatio na svoj način i mislim da su "rupe" u plotu namerno tu da naglase uzaludnost njenih pokušaja. Nije to putovanje kroz vreme tebra. Pročitaj moj spojler. ;-). Film je prejak.
Edy Edy   13.09.2015 u 00:14

@Cranium (30.08.2015/02:58)
Odgledao Triangle.
Ocena 10/10 po meni.
Savršeno za zagrevanje mozga. Nisam sve baš skapirao, ali sam dosta stvari skapirao u toku samog filma.
ejh sad... napravi ti od muhe slona

pravo si optimista izgleda kada je u pitanju film

kažeš da je film pun simbolike,to je očigledno. Ima dosta simbola, kao recimo naziv broda. Ali druže, recimo da je sve to tačno što kažeš, da je daleko bitnija paralela sa mitološkim elementima koje si spomenuo. I? Zaaašto? Zašto je ona u tom paklu Ako je tako, film je užasno dubokouman, a nema niole nikakvu pouku na tom 'dubokoumnom nivou' na kojem je...

Citirat ću Stivena Kinga za ovo tvoje i reći ću: "Sometimes a cigar is just a smoke and a story's just a story" - Knjiga 11/22/63, o putovanju kroz vrijeme (ironija da citiram baš iz nje, a? ), to je zadnja koju sam čitao
Edy Edy   13.09.2015 u 00:32

@Cranium (12.09.2015/21:32)
Pročitaj moj spojler brate. Film je onakav kako ga ko shvati. Ja sam ga shvatio na svoj način i mislim da su "rupe" u plotu namerno tu da naglase uzaludnost njenih pokušaja. Nije to putovanje kroz
inače, čitao sam komentare Christopher Smith-a, direktor i autor koji je radio na Triangle.

Film se zove Triangle, kao i brod jer su prvobitno mislili da stave da se radnja dešava u Bermuda Triangle, pa se predomislili ali su ostavili neke detalje, kao recimo naziv broda, da bi gledatelji mogli povezati to sa bermudskim trouglom Isto tako, glavna luka broda Aeolus je Miami, jedna o tri tačke koji čine trougao... Nema tu nikakvog pakla

Mada je dosta komentarisao o galebu, kao simbolom u filmu. To je jedan od glavnih simbola kako kaže
Čak štaviše, uzeo je referencu neku pjesmu nekog tamo autora i evo kaže "That whole poem has significance to the story, which is that if you kill a seagull before you go sailing, that brings you bad luck."

Ovo je bukvalno samo putovanje kroz vrijeme gone wrong I dosta referenci o ljudskom ponašanju, malo apstraktnosti u tom vidu da se da umjestnički 'touch' i eto... Nema tu neke mitološke paralele kako si ti zagledao, bar nije autor zamislio tako, ali fazon je da ti vidiš ono što želiš da vidiš

Ako ti se svidio film onda još bolje mada bi volio da vidim onda tu pouku ako je tako budokouman

Forum početna