Koji film ste poslednji gledali?
Forum Zabava Film

GRO
GrofWap  
 07.12.2018 u 19:04

hallowean 2018 extra film .fmovies.to/film/h ... vp3wv
PARTYzan PARTYzan   09.12.2018 u 18:37

Čini mi se da ovaj nastavak obećava, meni se svideo čak i H20 a reklo bi se da je ovaj bolji
Par min nakon ovog posta otpratio me profil horrormovieaddicts na insta a zapratio me među prvima. Kakvo vreme došlo, ne smeš ni da kažeš šta misliš
atom atom   10.12.2018 u 22:30

Searching(2018)

Auuu dobar film.Baš mi je legao.
8.5/10
ICE
IcE  
 14.12.2018 u 17:22

Zbilja neznam kako je meni promako taj film za citavih 7 skoro 8 godina al eto ,desava se jbg Priest (2011)
atom atom   26.12.2018 u 00:52

Edy (25.12.2018/23:43)
Bird Box (2018)

Nisam baš siguran kako je ovo horor... Ali je dobar film 7.5/10 od mene

Ne očekujte veliki horor, ovo je više misterija i
Vidim da ga porede sa Quiet Place.
FoX FoX   27.12.2018 u 21:33

Edy (25.12.2018/23:43)
Bird Box (2018)

Nisam baš siguran kako je ovo horor... Ali je dobar film 7.5/10 od mene

Ne očekujte veliki horor, ovo je više misterija i
Hteo sad da ga skinem ali kad sam video u screenshot-u Sandru Buljok, odustaooo.
Neka fala. Možda jednom odgledam
Edy Edy   28.12.2018 u 03:25

FoX, Ne voliš Sanći?
PARTYzan PARTYzan   29.12.2018 u 03:44

Uh teško pitanje pošto ovih dana gledam po par filmova istovremeno Dobra pretpraznična ponuda na tv-u al' ipak se setih podsetio me Edy-jev avatar na It movie. Nije baš moj fazon ali ni 1 sec. mi nije bilo dosadno a par puta sam se i štrecnuo što znači da bih bio lak plen za klovna I da nisam čuo za film posle par min bih provalio da ima veze sa Stivenom Kingom ali me podseća i na Rupu (The Hole), to je taj žanr između horora, misterije, trilera i drame. Pogledao bih nastavak
PARTYzan PARTYzan   30.12.2018 u 14:10

Bolje da sam popio slanu kafu nego što sam ovu nepogodu zakačio. Pustim RTS neobično mi da u ovo vreme ide film kao aj da vidim o čemu se radi kad ono... ne znam čime sam zaslužio onakvu kaznu, mislio sam da sam bio dobar ove godine Neću napisati puno ime filma jer bih ga time još i reklamirao, inicijali su P.M. a oni mu i priliče. Gledao sam ga nekoliko min i više nego dovoljno da se ponovo postidim domaće kinematografije. Ne dokazuje se patriotizam gledanjem domaćih filmova i serija i slušanjem muzike, već navijanjem za reprezentaciju, glasanjem na izborima i uzimanjem puške u ruke ako zatreba. Koliko smo jadni svedoči činjenica da preko bare Zlatnu malinu (nagrada za najgori film) dobije film koji je misaona imenica za ono što u Puli dobije Zlatnu arenu. U "P.M." se pokušalo da se prikažu huligani, školsko nasilje na način koji ne samo da je neuverljiv, već smešno-tužan, jadan, bedan. Da ne govorim o tome što su oni koji su potpisani kao scenarista i reditelj imali po mom mišljenju istovremeno patetičnu i megalomansku ideju, valjda da daju kritički osvrt na današnja društvena dešavanja, devijantno ponašanje mladih koji su žrtva društvenih mreža bla bla bla bla bla bla. U svakom slučaju, to ponašanje kakvogod bilo, manje je devijantno od ovakvog scenarija, režije i glume. Da su iz šešira izvlačili ko će da napiše scenario i režira, bolji bi bio ishod. Da su naturščike doveli, ili makar prave huligane imali za asistente, bolje bi bilo nego sa ovim koji su potpisani kao glumci. Da su od najmanje uticajnog influencera zatražili pomoć, ne mora da glumi, pokušaj prikazivanja blogera bio bi verodostojniji. Nisu uspeli čak ni da karikiraju, za tako nešto treba imati stila. Ne sećam se da sam nečemu što je potpisano kao film ranije dao ocenu 1. A nisam ni ustao na levu nogu, naprotiv ...
Cranium Cranium   02.01.2019 u 00:03

Zaspanka za vojnike (2018)

1938. godina, Stevan Jakovljević, proslavljeni srpski pisac, biolog i član SANU dolazi na proslavu 20-ogodišnjice završetka prvog svetskog rata i otvaranje spomen kosturnice u mestu gde je artiljerijska jedinica u kojoj je Stevan bio rasporedjen dejstvovala. U kosturnici ima kostiju njegovih saboraca, nadredjenih i podredjenih, Stevan je došao da sazna šta se desilo sa njegovim saborcima, budući da je on bio na odsustvu kada se jedinica jednostavno raspala. Zatiče samo Majora, glavno komandujućeg jedinice koji je došao u kosturnicu iz svojih razloga, a to je odavanje počasti svojim vojnicima, posebno Aleksandru, poručniku koji je iako rangom niži od Majora bio spona izmedju tvrdog stava Majora i običnog vojnika seljaka. Biće da Majora malo peče i savest jer je svojim beskompromisnim potezima i otežao ratni život svojoj "deci".

Stevan budući da nije bio prisutan na frontu u odsudnim danima, pita majora šta se to desilo. I major mu kroz niz flešbekova priča priču koju Stevan dopunjuje iz ugla vojnika, i mi kao gledaoci dobijamo uvid u kompletnu situaciju.

Naravno, ovaj film neće biti ispraćen i zapamćen od strane srbadije.

Iako nema eksplicitne akcije, jer se ipak radi o artiljerijskoj jedinici, film je malo mučan za gledanje. Nabijem je atmosferom, napet. Jer oni jadni vojnici su uvek u pozadini fronta, "zaštićeni" od prve linije fronta gde se najviše gine, ali su psihički možda i u gorem stanju nego pešadija. Jer su "slepi" i ne znaju gde udaraju. Imaju samo kordinate koje moraju da gadjaju, a na tim kordinatama su možda njihova braća, očevi, školski drugovi. A pritom ne znaju šta se dešava ispred njih, ako se front probije ili neko od pešadinaca dezertira, njih će izmasakrirati za kusur. Stevan dobija dojavu školskog druga da je njegovo selo napadnuto, spaljeno i da je dosta njih pobijeno. Rešava da zamoli majora za odsustvo, koje mu se odbija jer je ratno stanje i svaki čovek znači. Par dana kasnije ga ipak dobija što mu sigurno spašava život, ali mu major 20 godina kasnije kaže da odsustvo ipak nije bilo potpisano i da je Stevan na prevaru pušten sa fronta, a da jadan nije ni znao za to. Stevan odlazi u rodno selo, da vidi ima li mu živih u porodici, a za ostatak pogledajte film.

Inače, film je radjen po knjizi istog tog Stevana Jakovljevića koja se zove srpska trilogija, u kome je on opisivao svoje ratne dane.

Zaspanka je cvet koji je izrastao na grobovima srpskih junaka, širom južnog dela zemlje. Čak sve do Grčke.

Pa pogledajte....lepo je uradjen film, nije akcenat na akcijanju, već na odnosima unutar same jedinice. Film je koštao preko 1,2 miliona evra (150 miliona dinara)

Forum početna