Koji film ste poslednji gledali?
Forum Zabava Film

Cranium Cranium   18.02.2019 u 21:15

Ahahahahaha, ljudi bre, pa to je bioskop. Izadješ sa društvom, devojkom.. interakcija za vreme filma. Smejanje vas, drugih ljudi. Ali bioskop je nula za pozorište. jesu skuplje karte za pozorište, ali se duuugo dugo sećaš predstave.
PARTYzan PARTYzan   19.02.2019 u 03:21

Ako su odlazak u pozorište i čitanje knjiga odraz tj. merilo kulturne osvešćenosti, ja sam ruralniji od Ere Ojdanića on čovek verovatno nekad i ode u pozoriše mada to je pre "pozorište" tipa Pevaj brate i slične papazjanije. Knjige samo one što sam morao za lektiru, i manje od toga, lakše mi bilo da "učim" književnu kritiku. Ortak iz odeljenja tako pao na avgust iz srpskog provalila ga da nije čitao Karenjinu. Ja pred celim odeljenjem upisao šlogiranu peticu u dnevnik na mesto predviđeno za Tihi Don i Bogu fala nije provalila umesto toga bih morao par 'iljada strana da overim. Danas to ne bih mogao jer je elektronski dnevnik Čitam samo stručnu literaturu koju moram, zatim Blic i ponovo Sveto pismo. A kao obično mi bilo lepo kad sam bio u pozorištu ali samim tim što je to davno prošlo vreme, toliko o tome Ni iz pristojnosti, nedavno me zvala koleginica. Čak ni u Atini koja ima najveći broj pozorišta na svetu čini mi se par stotina. Iz pristojnosti ne idem ni kod prijatelja, rođaka na koncerte ozbiljne ili instrumentalne muzike. Idem na rejv Iz pristojnosti ne čitam ni knjige sa posvetom koje dobijem, uključujući i one od samih autora, meni dati knjigu je isto kao prosuti bisere pred svinju Ili nije žvaka za seljaka kakogod.
Bioskopske projekcije delim na 2 kategorije: uobičajeni repertoar, to je ovo kokice koca društvo devojka, i festivali. Tu je dosta drugačije, profilisanija publika, podseća na pozorišnu ali je urbanija i autentičnija- u pozorištu ima zalutalih. U obe varijante veliki ekran mi se baš sviDŽa Mada FEST već čitavu deceniju nije FEST otkad je zabranjeno pušenje u atriumu Sava-Centra
Alal vera književnicima i pozorišnim umjetnicima ali ja ću možda biti konzument tih umjetnosti u nekom od narednih života. A budući da sebe smatram pravoslavnim Hrišćaninom, ne vjerujem u reinkarnaciju tako da ...
Cranium Cranium   19.02.2019 u 13:28

PARTYzan (19.02.2019/02:21)
Ako su odlazak u pozorište i čitanje knjiga odraz tj. merilo kulturne osvešćenosti, ja sam ruralniji od Ere Ojdanića on čovek verovatno nekad i ode
I ja baš slabo čitam knjige. Mislim da sam objasnio zašto negde u forumu. Knjige su dobra stvar za decu, i tinejdzere...da razviju govor, da steknu stav o mnogim stvarima kroz knjigu, da dobiju kičmu što se kaže. Jer šta je knjiga nego iznošenje stavova i razmišljanja pisca kroz imaginarnu radnju. Sa te strane su knjige fenomenalne, ti mladi klinac, čitaš i ako nisi totalni idiot razumeš ono što čitaš. Usvajaš mišljenje nekoga ko je stavio potpis na tu knjigu, a nije neki Djole, stariji ortak iz kraja koga svi klinci slušaju. Knjiga ma kakva bila,prošla je neku selekciju, i kontrolu pre nego je došla do tebe. I bolje će te oformiti knjiga, dok ti nemaš svoje ja nego 250 likova koji su ti rekli milion stvari. Ali to traje sve dok ne postaneš "sam svoj čovek" Onda te knjige vrede koliko i filmovi, laka zabava. Meni su knjige generalno dosadne. Kada bih sada uzeo da čitam romane o teškim ljudskim sudbinama i unutrašnjim borbama protagonista, ja bih se duboko zapitao šta nije u redu sas mene.

Zato su mi smešne torokuše tipa Sanja Marinković koje imaju kući biblioteku lakog štiva, ženske sudbine i gluposti. Jer žena sa 40 godina u dupetu nema svoj stav, ima ona gomilu stavova u glavi, i britka je na jeziku, ali to su tudji stavovi koje ona iznosi a pokupila ih je u knjigama neke "spisateljice Lidije sa Dorčola"

Od knjiga ja volim da čitam neku stručnu literaturu gde kroz istorijske činjenice (pobedničku istinu, ali ajde) ja mogu da skapiram stvari bez da mi iko sugeriše gde i kako se krije povezanost nekih dogadjaja iz prošlosti. A budući da se istorija itekako ponavlja, korisnije je znati ovo nego čitati o unutrašnjoj borbi mlade provincijalke kojoj se nudi posao u zamenu za analni seks. Ahahahahaha, kakve bi pare mlatio kad bi pisao ovakve debilizme...naravno, da se ogradim...ovakve knjige nisu i jedine koje postoje, ali njih sam se dotakao zbog gorepomenute Marinkovićke. Što se ostalih vrsti knjiga tiče, ne čitaju mi se jer nemam šta da naučim iz njih. (Verovatno i imam, ali ja nemam želju da žrtvujem svoje vreme i sukobim svoje stavove sa nekim japancem piscem gde se u 500 strana nadje 20 strana u kojima ja vidim smisao i "prosvetljenje")

Dobro je meni i ovako.

Što se bioskopa i pozorišta tiče, zabava. Čak i kada su drame u pitanju. Rekoh već da je doživljaj drugačiji kada u bioskop ide 4+ ljudi. Tada si više fokusiran na njih nego na film, a opet ništa ti ne promakne. I ne smeta mi kada neko tiho priča tokom projekcije. Pa to radim i ja. Uvek neko dobaci neki komentar koji te nasmeje i koji se prepričava. Sa decom je drugačije, to sve treba poizbacivati seme im krvavo. Par puta sam bio na projekcijama u dnevnoj varijanti, i nisam se lepo proveo. Ono jes da je živa atmosfera ali brateee. Nemaju obzira, ali ni to ne zameram puno. Deca su, znao sam u šta se upuštam i svesno sam kupio kartu.

A za pozorište??? Samo reči hvale. Em je publika "probrana" , em predstava ima svoj život koji vi bukvalno svojom povratnom energijom menjate. Bukvalno ne postoje dve iste predstave, i to je ono najlepše. Bukvalno postoji milion i jedan nacin da glumci "sj**u" tekst, i onda moraju da se čupaju. Nekad se ne provali, a nekada se itekako provaljuje da je neko zakazao. I onda kreće komedija, pa makar gledao i tragediju. Ja sam imao sreću da mi je profesorka srpskog bila "nadriinteligentna" verzija Sanje Marinković koja je i sa 50 godina tragala za savršenim skladom uma. Vodila nas je u pozorišta, muzeje, radili smo na času gomilu debata, komada itd. Kod nje sam uvek imao 5 , sem onda kada rešim da iskažem svoje mišljenje. Tada bi me "kaznila" sa četvorkom zbog loših stavova. Ali ubedjen sam da me je volela, jednom sam čak išao toliko daleko da sam pisao na pismenom sve ono u šta ne verujem ja, a itekako veruje ona. A to su žene kao stub univerzuma. Ljudi, znate kaaako sam pisao ono. Sve sto je ona htela da cuje. Celo odeljenje plakalo od smeha kad je čitalo koncept (papir na kome bi pisao probnu verziju sastava pre nego ga upišem u vežbanku)

Svi su bili u fazonu, tebra dobijaš keca 100% jer ovo je tako očigledno fejk mišljenje. Kad dodje ona par dana kasnije, prozove mene da čitam sastav. Ja krenuo lepo, ovi retardi grcaju od smeha, smejem se i ja, mislim gotovo je. Sad će da me nablati kako je sprdam, kad ona ljutito uzima vežbanku i daje mi 4 zbog moje neozbiljnosti prilikom čitanja. Legitimno, ali braaate. Ono ne bi progutao nikada da sam ja profesor. 3 godine me j**eš na nastavi, imaš sve suprotne stavove od mene, i sada odjednom ovo.

Eeeee al sam se raspisao.

Ali da, slažem se da nivo kulture i inteligencije nema mnogo veze sa time da li citamo ili ne, da li idemo u pozoriste ili operu.
atom atom   19.02.2019 u 13:55

Cranium (19.02.2019/12:28)
I ja baš slabo čitam knjige. Mislim da sam objasnio zašto negde u forumu. Knjige su dobra stvar za decu, i tinejdzere...da razviju govor, da steknu
Pa ne moraš da čitaš drame,i Sanju Marinković jbt,ja kapiram da Sanju i slične spisateljice,čitaju samo splavaruše i feministkinje.

Postoje knjige drugih žanrova,recimo sci fi "Metro 2033" koja je hit u Rusiji i svetu evo već nekoliko godina. Pa onda knjige od Tolkeina(Gospodar Prstenova),Stivena Kinga,Philip K. dick itd... Ili na primer Isaka Asimova,koji ima taj filozofski pristup sci fi žanru,pa možeš svašta nešto da naučiš iz sci fi knjige,što je jako redak slučaj.
Cranium Cranium   19.02.2019 u 13:57

atom (19.02.2019/12:55)
Pa ne moraš da čitaš drame,i Sanju Marinković jbt,ja kapiram da Sanju i slične spisateljice,čitaju samo splavaruše i feministkinje. haha:

Postoje
Fantazije me ne zanimaju u knjigama. Lako štivo, i to sam pisao ja mislim.

Što se ostalih vrsti knjiga tiče, ne čitaju mi se jer nemam šta da naučim iz njih. (Verovatno i imam, ali ja nemam želju da žrtvujem svoje vreme i sukobim svoje stavove sa nekim japancem piscem gde se u 500 strana nadje 20 strana u kojima ja vidim smisao i "prosvetljenje")

Dobro je meni i ovako.
atom atom   19.02.2019 u 14:02

Cranium (19.02.2019/12:57)
Fantazije me ne zanimaju u knjigama. Lako štivo, i to sam pisao ja mislim.
Metro 2033 nije fantazija,kakva je politička situaciju u svettu,ne bi me začudilo da se jednog jutra probudim u razrušenoj kući
Cranium Cranium   19.02.2019 u 14:38

atom (19.02.2019/13:02)
Metro 2033 nije fantazija,kakva je politička situaciju u svettu,ne bi me začudilo da se jednog jutra probudim u razrušenoj kući
Metro 2033 nije fantazija...a reč je o apokalipsi, nuklearnom ratu itd.
atom atom   19.02.2019 u 14:40

Cranium (19.02.2019/13:38)
Metro 2033 nije fantazija...a reč je o apokalipsi, nuklearnom ratu itd.
A kao nuklearni rat je nemoguć? Jeste sci fi samo zbog mutiranih akrepa koji napadaju preživele.
Edy Edy   19.02.2019 u 14:43

I ja baš slabo čitam knjige. Mislim da sam objasnio zašto negde u forumu. Knjige su dobra stvar za decu, i tinejdzere...da razviju govor, da steknu stav o mnogim stvarima kroz knjigu, da dobiju kičmu što se kaže. Jer šta je knjiga nego iznošenje stavova i razmišljanja pisca kroz imaginarnu radnju. Sa te strane su knjige fenomenalne, ti mladi klinac, čitaš i ako nisi totalni idiot razumeš ono što čitaš. Usvajaš mišljenje nekoga ko je stavio potpis na tu knjigu, a nije neki Djole, stariji ortak iz kraja koga svi klinci slušaju. Knjiga ma kakva bila,prošla je neku selekciju, i kontrolu pre nego je došla do tebe. I bolje će te oformiti knjiga, dok ti nemaš svoje ja nego 250 likova koji su ti rekli milion stvari. Ali to traje sve dok ne postaneš "sam svoj čovek" Onda te knjige vrede koliko i filmovi, laka zabava. Meni su knjige generalno dosadne. Kada bih sada uzeo da čitam romane o teškim ljudskim sudbinama i unutrašnjim borbama protagonista, ja bih se duboko zapitao šta nije u redu sas mene.  

Ovo je najveća glupost koju si napisao na forumu.
  @Cranium

Knjige samo za mlade? Si ti pijan kad si ovo pisao Ne bi se čudio. Bukvalno kažeš da si previše pametan, ili ti ga previše mudar, da bi išta naučio čitajući tuđe stavove. 

I to ako imaš svoj stav, ne znači da ne možeš da budeš loše informisan, tako da ti stavovi mogu da se i možda i moraju da se promjene. Kakogod, reći da knjiga ne valja starijim je vrh gluposti.

Ja znam da ništa ne znam, kako sokrat kaže. Uvijek kontaj da ima nešto novo da se nauči, i da i ono što znaš, ima drugu perspektivu. 

Inače, ovo da čitaš historijske knjige, to je po meni jedno od glupljih stvari Kao prvo, sam si rekao da historiju pišu pobjednici. Tako da su historijske knjige te koje nameću stavove, bukvalno, dok fantasy i sl. malo pokreće maštu, jer jedno je napisati o nečem fantastičnom a drugo je zamisliti kroz opis. Neće niko reći da vile moraju da budu 2 i po inča u fantasy knjizi i da mora tako biti, do tebe je tumačenje, a historijske i političke? Tvrdo da ne može tvrde sa stavivima.

Bukvalno pričaš obrnuto nego kao što jest

Inače, ovo što si napisao za "A budući da se istorija itekako ponavlja", de mi reci kada je ljudski rod imao internet, satelite oko planete i nuklearne bombe po tom tvom pravilu

Nisam nikad volio taj stav da se historija ponavlja. Ako se ponavlja, znači da čovjek ne napreduje, znači da nema rašta učit historiju jer nikad nećemu izvući pouku iz nje. Ili se ne ponavlja pa smo naučili lekciju te historija vrijedu nečemu, ili se ponavlja pa je nismo zapamtili kada se dogodilo to isto prije.
Edy Edy   19.02.2019 u 14:47

Cranium, Metro je Sci-Fi ako se ne varam, razlika između fantasy i sci fi, je da sci fi pokušava da uzme nauku i na osnovu naučnih činjenica, do neke tačke napravi nešto izmišljeno, tipa whatif scenario, dok fantasy ide od početka da ne poštuje nikakva pravila, i cilj je isticanje mašte, stavova i sl.

Jaoo, "Što se ostalih vrsti knjiga tiče, ne čitaju mi se jer nemam šta da naučim iz njih."..

Pazi da ti @Cranium ne postane prevelik od tolikog narcizma.

Forum početna