Koji film ste poslednji gledali?
Forum Zabava Film

PARTYzan PARTYzan   28.04.2019 u 01:54

nisam ni znao za ovu verziju. Meni je ona sa Naomi Wats bila ok držala mi pažnju sva 3 sata ali crno-beli original mi zakon iako danas onakva montaža i "specijalni efekti" izgledaju smešno
FoX FoX   04.06.2019 u 01:23

All Is Lost (2013)

Jedini glumac: Robert Redford

Opis: Krstareći sâm Indijskim okeanom, bezimeni čovek (Robert Redford) se budi i shvata da njegova 12-metarska jahta pušta vodu nakon sudara sa transportnim kontejnerom koji je plutao morem.

Baš mi legao ovaj film juče iako sam bio raspoložen za neki sci-fi. Drži pažnju (mada sam na kraju zaspao ali od umora )

Od mene može 7/10 malo jača ocena ali uživancija.
twistex twistex   05.06.2019 u 20:58

the cured 2017
Ni da ga stavim pod horor no pod SF posto je ovo ponajvise drama o zombijima koji su se izlecili Ali ipak imaju probleme em sa nocnim morama em sa onima koji nisu bili zarazeni..srednjikav film koji ima jedan od onih nejasnih krajeva pa zato I ocena manje 5.5/10
PARTYzan PARTYzan   23.06.2019 u 04:53

Mogao bih podugo da pišem o filmu ali mrzi me a i kasno je. Upravo odgledao Wild (Divljinu) sa Reese Witherspoon
Edy Edy   23.06.2019 u 12:35

PARTYzan, Ocjena?
PARTYzan PARTYzan   23.06.2019 u 15:28

9
Resse Witherspoon još od Walk The Line je osvedočena kao glumica i za ozbiljnije role od Legally Blonde i ostalih rom. kom. uloga. Mada je meni Walk The Line bio dosadan

Kevu u filmu igra Laura Dern (igrala u novoj sezoni Twin Peaks kojom sam bio omamljen i pisao o njoj ovde, a zajedno igraju i u aktuelnoj seriji Bad Little Lies)
Reese odlučuje, nakon sj**anog života (razvratnog + pajdomanskog, pa ostala bez muža, pa porodična tragedija ...) da započne i okonča avanturu planinarenja ( i pustinjarenja) na ruti od 1100 milja, valjda s ciljem da "pobedi samu sebe". Ai pa to je dalje nego od Bg do Atine do dole ima nešto više od 1200 km
fIlm se odgleda u 1 dahu, kao što se proguta zalogaj dobre hrane. Što ne znači da varenje ne može da potraje
Odabran je koncept da se putešestvije priakazuje od 1. do poslednjeg dana, a sve ostalo se saznaje kroz njene flash-back-ove
Film je logično avanturistički ali uz snažnu dramsku notu. Zanimljiv i slojevit. Toliko dobar da mi bukvalno samo 1 detalj nije bio po ukusu (kad izgladnela dođe u 1 lokalnu porodicu na večeru pa onako halapljivo jede dobro znam da je izašla iz gladi , shvatio bih to i bez onog nekontrolisanog proždiranja )
Kraj- neko bi rekao ništa spektakularno, za nekog katarzičan. Ne treba zanemariti ni odličnu muziku; iako ima raznih žanrova, ceo film odiše onom tipičnom američkom folk atmosferom
za mnoge filmove mi je jasno zašto se nekom svide nekom ne. Za ovaj bih teže razumeo da se nekom ne dojmi
iako ima i žanr i prikazuje 90-e godine, meni je jedinstven, univerzalan i vanvremenski
p.s. ja vip status uzimam jer redovno ispravljam greske u kuckanju; ne brisem ono sto napisem ali ocigledno brzo kuckam i uvek negde pogresim jbg
PARTYzan PARTYzan   29.06.2019 u 19:20

Opet pogledao avanturistički; The Mountain Between Us me zainteresovao još kad je stigao u bioskope 2017. trejlerom i sinopsisom, mada ga nisam pogledao već sad na malom ekranu

Efektan insert kada helikopter pada ... ima par nepredvidivih surviving momenata po principu "i od lošeg postoji gore". Film ima "lepe boje" mada ja ne volim kad povremeno provalim da je stvarnost koju inače nije teško zabeležiti kamerom, zapravo animacija
Film bi mi se mnogo više dopao da iz avanture preživljavanja ne prelazi u romantičnu dramu, ili ako već prelazi, da to bude na drugačiji način. Tu je naravno i najbolji čovekov prijatelj, pas da upotpuni ugođaj i zaokruži priču. Kraj više nego predvidiv. Dobra gluma by Kate Winslet & Idris Elba (nisu oni odgovorni za scenario) mada je uloga kao stvorena za Richard Gerea, samo da je koju godinu mlađi
PARTYzan PARTYzan   20.07.2019 u 03:04

Uglavnom ispadne da opravdano nisam hteo da gledam neki film, za koji sam smatrao da mi se neće dopasti (npr. nedavno gledao Grand Budapest Hotel ma daaj ... )
Kad ono međutim ovog puta ne beše tako

The Shape of Water se otkako je nastao nekako okreće oko mene kao kiša oko Kragujevca. Ni Oskari ni kurčevi ni palčevi me nisu umilostivili da ga pogledam. Još kad se setim Panovog lavirinta (istog reditelja, Giljerma Del Tora koji je i scenarista Hobita), koji nisam hteo ni do kraja da pogledam ... Ipak, večeras sam poklekao i neka sam

Iako je žanrovski van mog spektra, od samog početka pa do kraja film kao da me češkao
Ono kad se izvališ i neko (po mogućnosti sa dugim noktima) te češka

Mada me i ne čudi toliko što mi se svideo jer se i King Kong može svrstati u romantičnu fantastiku ili fantastičnu romansu
Ipak, ljubav između žene i nečovečnog stvorenja je jedina sličnost ova 2 filma ...
Kakogod, Oblik vode može opušteno da uđe u filmsku lektiru
Serz Serz   23.07.2019 u 10:44

Od ovih iz 2019. poslednji muvi koji mi se dopao je Hellboy. Cinjenica je da je prica iz bajke, i da je to sve moralo da bude ispraceno zavidnim kompjuterskim animacijama. Dopao mi se film samo zbog akcija, i zbog...pa, da, samo zbog toga....ali i zbog dobro odigrane uloge David Harbour. Ono, moze proci, za neko dosadno popodne da se odgleda... 6/10
FoX FoX   25.08.2019 u 16:33

The Disaster Artist (2017)

Priča o glumcu, scenaristi i reditelju Tomiju Wizu, čoveku koji stoji iza projekta kojeg često nazivaju "najgorim filmom", The Room.
Ovaj biografski film prikazuje nastanak prijateljstva glumca Grega Sesteroa s Wiseauom, te prati proces snimanja i sve nevolje u produkciji Sobe, kao i njegov kasniji uspeh i dostizanje kultnog statusa.

Haahahah naleteo sam na ovaj film na cinemaxu. Dooobar

Forum početna