The Material (2005-2017)
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   06.04.2017 u 11:33

Priložena slika:

The Material (2005-2017)

The Material je bend iz San Diega , California. Osnovani 2005 godine i do danas nemaju nikakvu vajdu od toga, znaju ih samo poneki ljubitelji alternativnog roka. Nemaju izdavačku kuću, sva izdanja su im "selfrelease"

Elem, istražujući jutjub za slavu, decembra 2012 godine ja naletim na neku pesmu koja je bila u klipu underrated rock bands. Verovatno napravljenim od strane nekog rok audiofila. Uglavnom je većina bendova u tom klipu bila krš, a i 90% njih nisam ni znao. I naleti intro pesme "No One Has To Know" , a ja u fazonu uuuuuuu, ovo može da bude kul. Zapamtim ime benda i otkucam na tjubu dan kasnije. Prva pesma koju sam poslušao mi je bila ova gore napisana.
Zaledih se. . Mislim, pesma je iz 2007 godine, mastering slab, ali meni se brutalno svidela. Kod njih mi se inače svidja to što umeju da prenesu emociju i tekst na slušaoca. Kao da mi se direktno obraćaju sa metar razdaljine. Razumete šta hoću da kažem, bend je poprilično sugestivan za slušanje. Nisu nalickani, fabrikovani itd. Ostavljaju utisak što tekstovima, što emocijom. Ja bukvalno zamislio redove
"Does she know just how to whisper in your ear the way I do?
Does she catch your eyes from a distance standing in a crowded room?
How many times must I sing my soul to you
Before you realize the trials you put me through?
No one has to know"

I tako i ostale pesme deluju na mene. Treba umeti otpevati to sa emocijom.

E odmah zatim je na red došla pesma "Moving To Seattle" , isti utisak. Još kad je "zavrištala" na 1:50 ja bio gotov. U fazonu skidam sve albume. Ali poslušao sam još jednu pesmu čisto da budem siguran. A ona je bila "Unforgivable". Nekako me ukenjalo da ubodem sve demo pesme , i to baš sve one dobre. Poprilično sam visokozahtevan i ako mi se ne svide prvih par pesama na koje naidjem dok rejdujem tjub, samo predjem na druge neke. Ko zna koliko sam do jaja bendova otpisao zbog loše sreće sa tjubom.

Elem, poslušao ja prve tri pesme i rešio da poskidam sveee albume od njih. Kad ono šok. Samo jedan album. Kaaaako? Bacim se na brzo istraživanje i skapiram da su toootalna ilegala. Skinem albume (jedan studijski i 2 demo EP-ja) i počnem sa slušanjem. Neću da ih obradjujem kao albume ostalih muzičara, samo ću neke osnovne stvari da napišem. Tipa tracklist. Pa da počnemo. E daaaa, bend trenutno ne postoji, tjst na pauzi je jer se Colleen D'agostino posvetila solo karijeri u electropop muzici.
Cranium Cranium   06.04.2017 u 11:43

What We Are (2011)

Priložena slika:

Ja ipak po starinski krenuo.

Posle ću da komentarišem pesme.

WHAT WE ARE (2011)

TRACK LISTING
1. Appearances
2. Stay Here Forever
3. Bird Without Wings
4. Let You Down
5. This Is Goodbye
6. Interlude
7. What We Are
8. I'd Be Lying
9. A World Outside
10. The Only One
11. I'm Alive
12. What We Are (Bonus Track)
Cranium Cranium   06.04.2017 u 11:47

Priložena slika:

Everything I Want To Say (2013)

Drugi album. Skupljali donacije da bi ga snimili. 4000 dolara koštao.

EVERYTHING I WANT TO SAY (2013)

TRACK LISTING
1. Life Vest
2. Born to Make a Sound
3. Tonight I'm Letting Go
4. Running Away
5. Bottles
6. Skin and Bone
7. Gasoline
8. The Great Unknown
9. Love Me or Leave Me
10. Let Me In Again
11. Chances
Cranium Cranium   06.04.2017 u 18:47

A sada ono glavno. Ocene pesama. Za svaku. Biću stroži da bi napravio razliku izmedju onih koje baš gotivim i onih koje gotivim, a recimo obe bi bile petice. Ovako će prve biti 5 , a druge recimo 4 ili 5- ili 4+ , nemam pojma, videću već.

Pa da krenemo.

PS....Ja sam jako subjektivan. . Da se ogradim.

Tommorow EP (2007)

1. The Promise 4+ Catchy pesmica, skoro pa 5.

2. Moving To Seattle, 5. Druga koju sam od njih čuo. Koji imoušn ljudi.

3. The Truth About Reality , 3+ Dobra je, ali malo smara.

4. The Long Way Home. Isto 3+. Veselo, ali mlako nekako.

5. With One Voice, e za ovo moram da dam 5- , brzo i veselo. Mada je i ovo tralala pesmica.

6. No One Has To Know. 5 kao vrata, prva pesma i mora da bude pet. Perfektna inperfekcija. Subjektivno naravno.

Onda ide drugi EP

To Weather The Storm (2009)

1. Unforgivable, 5. E recimo, za ovu pesmu znam da moze lagano i 4. Ali jbg, mora 5. Tvrdo tvrdo.

2. Before This Ship Goes Down. 3. j**iga, nije mi se svidela. Mora to tvrdje, ili mora mnogo bolje da se odradi ako je balada.

3. Give It All Back , 4+ , moze i 5 ali ipak neka bude 4+. Pffffff, neka bude 4+ . E ova pesma ima ono sto ona iznad nje nije imala.

A sada studijski album.

What We Are (2011)

1. Appearances . 5 breeeee. Čim malo nagazi sa glasom, ja odmah 5 dajem. Odličan glas za "režanje" ima. A ženstven i dalje. Jedna od najomiljenijih pesama.

2. Stay Here Forever . 5- , ne mogu da dam 4+ ovoj pesmi. Znam da je tralala ali jbg.

3. A Bird Without Wings, e ovoj već mogu da dam 4- , dobra je ali u poredjenju.....ma nznm. Znam je napamet, ispada da je loša a nije. Ali je slabija od petica.

4. Let You Down , mora da padne jedna petica. Udari me u emociju. Stvarno Colleen ume da prenese tekst da to nije realno.

5. This is Goodbye. 4. Pfffff, nznm. Dobra je ali posle one gore, potpuno basic.

6. Interlude . Ovo se ne računa, ovo je skit za pesmu ispod. Samo zika.

7. What We Are. 5- Brutalna pesma, samo mi bubnjevi u versu malo smetaju. U refrenu su dobri, ali malo ga preteraše u versovima.

8. I'd Be Lying 4+ , odlična ali nekako mekana za mene. Da ga malo zabiberi, bila bi 5.

9. A World Outside E ovo je 5-. Refren sranje, ali vers je za 5. Subjektivnoooo.

10. The Only One Ovome moram da dam 3. Nekako mi je ovo previše sentiš. Nisam ja za ovo. Lisice možda ti se svidi ova pesma.

11. I'm Alive . Eeee za ovo već jesam. Sečivenska pesma sa tvrdim pristupom. Od mene 5.

12. What Happens Next (Bonus Track). Postoji razlog zašto su bonus pesme bonus pesme. Zato što nisu dobre za album. Od mene 3.

E sada drugi album. Malo tvrdji od prvog.

1. Life Vest , izašla par dana pre albuma na tjubu. Nije mi se svidela nešto u početku ali sada 4+. (Što znači da je 5)

2. Born to Make a Sound , auuuu braćo i sestre. Ovo je benger. Petica kao vrata. Čista motivacija. Još onaj derački momenat pred kraj pesme. Uffffff.

3. Tonight I'm Letting Go , opet 5. Na 2:06 kreće deo zbog koga je ovo čista petica. Taman gde treba.

4. Running Away, pffffff. I ovome bih dao 5. Ali moram da budem objektivan. 4 ajd.

5. Bottles , retko koja ovako mekana pesma mi se svidi, ali ova mi se svidela. 5 od mene.

6. Skin and Bone, malo preterana ali mora 5 da bude.

7. Gasoline , e ovo mi se nije svidelo. Kakav crni gasoline. Ovo su sj**ali po meni sa tekstovima. Neeemojte apstraktna poredjenja ljudiiii. Mada je pesma kul. Ajde neka bude 4.

8. The Great Unknown Ovo je isto neki mini skit za pesmu ispod, ne računa se.

9. Love Me or Leave Me , ovo je premekano za mene. 3.

10. Let Me in Again, odmah se vraćaju sa pjatnicom. Sve je skladno u ovoj pesmi. Dakle, 5-. Malo ipak iritira refren, mogla je blaže. Jbg, ne uspe svaki put. Ali su tekst , zika i vers za čistu peticu.

11. Chances. Ne svidja mi seeeeee. Od mene 2.
FoX FoX   07.04.2017 u 06:16

Let you down i Gasoline,te dve pesme su meni najbolje...mada imam još par pesama od njih na fonu
Sutra ću malo prostudirati ove tvoje ocene i puštati jednu po jednu pesmu pa da vidim da li se slażemo
Cranium Cranium   07.04.2017 u 17:55

FoX (07.04.2017/04:16)
Let you down i Gasoline,te dve pesme su meni najbolje...mada imam još par pesama od njih na fonu
Sutra ću malo prostudirati ove tvoje ocene i pušt
Samo dve? Pfffff, slabo je to. Ajde baš me zanima. To sutra je danas.
FoX FoX   24.04.2017 u 19:22

1.The Promise -- mm dobra pesma čudi me da je nisam ranije primetio..

2.Moving To Seattle -- Dooobrra Klasična alternativa.

3.The Truth About Reality -- Ok je brt šta joj fali

4.The Long Way Home -- Mislim da sam već čuo ovu pesmu.Kul je

5.With One Voice -- Nije loša.Refren mi se sviđa.

6.No One Has To Know -- Dobraa.

To Weather The Storm (2009)

1. Unforgivable -- Nije loša.

2.Before This Ship Goes Down -- Not bad

3.Give It All Back -- Extrraaaa ,5 od mene.

What We Are (2011)

1.Appearances -- Tvrdo,tvrdo Super stvar.

2.Stay Here Forever -- 4 od mene.Dobra nema šta ali malo se ponavlja.Malo je falilo da dobije 5 od mene

3.A Bird Without Wings -- Super stvar 4+

4.Let You Down -- Moj favorit 5+ Sećam se kad si mi spomenuo ovaj bend pre par godina,ovo je bila ta prva pesma koju sam čuo od njih i svidela mi se na prvo slušanje.

5.This is Goodbye -- Slabo slabo..3

7.What We Are -- Tvrdoo.Ali malo fali da bude vrh vrhova.. 4

8.I'd Be Lying -- Ok stvar.3+

9.A World Outside -- mmm a šta znam..ok je.3+

10.The Only One -- ahhah mora brt jedna balada da padne ne može sve da bude ludilo i rezanje vena Super je ova pesmica po meni 4

11.I'm Alive -- Dobra.4 od mene.

12.What Happens Next -- Ništa special...3

1.Life Vest -- Super pesma.4+ od mene.

2.Born to Make a Sound -- Kul.4

3.Tonight I'm Letting Go -- Jest,dobra.4

4.Running Away -- nznm meni nije nešto..4.

5.Bottles -- retko retko Extra pesma.Još jedan moj favorit 5

6.Skin and Bone -- ufff hard...nije mi baš legla...3+

7.Gasoline -- Još jedan moj favorit Slažem se,malo bzvz al jbg,dobra je kako god.4+

8.The Great Unknown --- uuuf šteta što nisu odradili celu ovu pesmu...baš mi se sviđa

9.Love Me or Leave Me --- Ništa special.3

10.Let Me in Again -- uuu dobra stvar brt. 4 od mene

11.Chances --- hmm zaslužuje 3+

I tako..napokon sam poslušao svee pesme Nisam ja sad neki veliki fan alternative,sviđa mi se,ali volim malo raznovrsniji zvuk a ne da bude jednolično...bubnjevi,gitara i cepaj...zato mi se sviđa koncept LP-a..
Slušajući The Materials...pa šta znam,manje više,sve pesme su na isti fazon.Čista alternativa.
Cranium Cranium   24.04.2017 u 20:23

FoX (24.04.2017/17:22)
1.The Promise -- mm dobra pesma čudi me da je nisam ranije primetio..

2.Moving To Seattle -- Dooobrra Klasična alternativa.

3.The Truth Ab
Tu smo negde. . A šta ti treba sem gitare i ritma? Ovo je pravi rok brate. Linkin Park je spojio nespojivo. Uglavnom, drago mi je da si poslušao. Još Kristinu pa da mrem.
FoX FoX   24.04.2017 u 23:25

Pa dobro da ali opet nekako sve pesme na isti kalup...manje više sve je isto...

ahahah moracu ovih dana kristinu i one preporuke sto si mi pre par meseci bacio u "preporuke za lisicu"
Cranium Cranium   25.04.2017 u 00:10

FoX (24.04.2017/21:25)
Pa dobro da ali opet nekako sve pesme na isti kalup...manje više sve je isto...

ahahah moracu ovih dana kristinu i one preporuke sto si mi pre par
Ahahahahahah, ma moraću da korigujem malo te preporuke. . Ali Kristina ostaje.

Forum početna