Aktuelnosti: razno :)
Forum Politika Svet

FoX FoX   02.11.2017 u 00:19

Hoću kran, odgledaću...uskoro, nadam se
Zvez, nemam komentar Za mene su rusofili (ne svi, ali većina koju znam) primitivci i to teški..kao i ovi što su za amere pa mrze ruse...imam takvog kolegu na poslu... tako da ne bih više da diskutujem na tu temu, ko je za rusiju, ameriku...gadi mi se ta tema a i muka mi više od toga...
PARTYzan PARTYzan   02.11.2017 u 01:25

Lepo ako gledas N1 a nisi za Ameriku Sebe ne smatram zagrizenim rusofilom, mnogo mi je bliza zapadna kultura nego ruska, ne bih ni putovao tamo ne privlaci me, ja sam juznjacki tip Naravno da je drzava prijateljska, imamo mnogo vise koristi nego shtete od nje, suprotno u odnosu na zapadni svet. Ranije sam napisao da mi takođe nije bitna nacionalnost tj treba razlikovati patriotizam i nacionalizam. Nebitno je da li su rusofili primitivci, natofili- hipsteri, vec kako se odnose prema zemlji u kojoj zive. Kod nas dobar deo "intelektualne elite" i "ne-primitivaca" neuporedivo bolji odnos ima prema tuđim i to neprijateljskim drzavama nego prema vlastitoj. To je u Americi nezamislivo: tamo svi, bez obzira na ideoloske razlike, misle isto kad je u pitanju politicko jedinstvo zemlje. Opet cu da pomenem emisiju koja rushi stereotipe "rusofili seljaci, natofili urbani". "Pitanja i odgovori" Olivere Miletovic, Palma Plus, subota 21:20 premijerno. Emisija koja je obojena patriotizmom, pravoslavljem ali i nacionalizmom i rusofilijom (ne i sovinizmom). Gosti su po pravilu neizdajnicki orijentisani intelektualci
Cranium Cranium   02.11.2017 u 01:50

Upravo tako lisice. Kakvih sam se ja bolida nagledao. Teski primitivci. Ranije, dok sam bio klinac...bilo mi zanimljivo i smesno da gledam i cudim se kako neko nipodastava nesto americko, hrvatsko, bugarsko...cije god. Sve samo jer nije u skladu sa srpskim dogmama. A dize se u nebesa nesto o cemu se blaaaaaage veze nema. Secas se teme rusi i srbi koju sam otvorio da bih ti dokazao da su rusi pravi prijatelji srbima??? E ja sam postao rusofil istrazivajuci i uceci kroz istoriju nasa spajanja i razilazenja. Fora je u tome da veeeelika vecina "rusofila" pojma nema ni da je rusija federacija, a i da slucajno znaju iz naziva "ruska federacija" , pojma nemaju sta to znaci. Poenta je da su kod nas ljudi rusofili po sablonu. Culi su da smo "braca" pa ajmo sad svi da budemo rusofili. A to su uglavnom prizemni ljudi koji mogu biti dobri na lebac da ih mazes, a mogu biti i kompletni imbecili. Sto se mene tice, ja jesam rusofil. Ali nemam nijednu "neprijateljsku" naciju. Imam par neprijateljskih drzava na svom spisku, ali kada kazem drzava mislim na drzavne organe, rezime, politiku itd. Pa cak i srpsku drzavu smatram duboko neprijateljskom. Poenta je, ja cu i dalje uzivati u Americkoj i Britanskoj muzici, Spanskoj kinematofrafiji, Nemackom repu, Albanskim sudzucima, Hrvatskim sladoledima itd itd. Nista ja tu neprijateljsko ne vidim. Eeeeee kad bi mi bili takvi. Pa par pevacica koje izuzetno cenim su Albanke po nacionalnosti. Kidaju po top listama, i to treba pohvaliti. Necu sigurno slusati neku kamenjarku ili Baju malog knindzu jer peva "rodoljubive pesme" Hocu, ako je to kvalitetno....ali uglavnom je to sviranje ku***u.
Cranium Cranium   02.11.2017 u 01:53

Pazi sada ovaj plot twist.

Zvez, zasto gledas turske serije kada su nam turci "veeekovni neprijatelji"
PARTYzan PARTYzan   02.11.2017 u 02:38

Nemam ni jednu neprijateljsku naciju ali svi mi iz Srbije, bili svesni toga ili ne, imamo preko 100 neprijateljskih drzava.I srpsku vlast smatram neprijateljskom, pre svega zato sto sopstvenu drzavu ukida (da banalizujem, Briselski sporazum, "unutrasnji dijalog"... - poklanja u miru ono sto je sacuvano u ratu). Manje je bitno sto mnogi rusofili ili natofili ne znaju da je Rusija zapravo RF a Amerika zapravo SAD- nisu politikolozi pa i ne moraju da znaju oblik drzavnog uređenja. Bitno je da im sustina ne promakne, da je glavna asocijacija na Ameriku-destrukcija, a na Rusiju- drzava koja nije neprijateljska
Zvezdas Zvezdas   02.11.2017 u 10:42

FoX (01.11.2017/23:19)
Hoću kran, odgledaću...uskoro, nadam se
Zvez, nemam komentar Za mene su rusofili (ne svi, ali većina koju znam) primitivci i to teški..kao i o
a jeste sada je se najbolje izvuci pa kako god ne mozes da budes za sve opcije...ne izvodljivo je
Zvezdas Zvezdas   02.11.2017 u 10:52

a pazite,vecina siptara ima kod nas pekare,poslasticarnice itd,to prave kako treba,prave od nasih proizvoda,ja recimo znam kod mene su siptari drzali poslasticarnicu,ja nigde nisam jeo baklave i princes krofne bolje nego kod njih,ljudi dodju leti rade u toj radnji do jeseni,zime i odu...sladolede su isto pravili dobre itd...ali zasto bih ja kupio lubenicu albansku itd? sudzuk ne jedem ni nas a kamo li albanski,sladolede hrvatske jedem ali...jeste vi isli u hrvatsku? jel znate kako oni nas gledaju u hrvatskoj kada izidjes na ulicu,retko ima dobrih ljudi,starog kova koji su bas bas dobri,recimo izadjes na ulicu i napadnu te zato sto si srbin,gledas u njih itd...odes u prodavnicu a radnik te ispreskace...nisi bezbedan...sto se tice muzike,slusacu srpsku muziku pre nego albansku,ne kazem da ne volim da slusam drugu muziku,nasi pevaci i nemaju neke pesme ove novije garde,[pa ako se skinu to je kao premija da nesto postignu,imam ja recimo i rumunskih pesama koje su dobre,americke,ruske itd to nije vazno...
Zvezdas Zvezdas   02.11.2017 u 11:01

Cranium (02.11.2017/00:53)
Pazi sada ovaj plot twist.

Zvez, zasto gledas turske serije kada su nam turci "veeekovni neprijatelji"
sto se tice serija,ja sam i danas zagovornik tih par serija to su dobre serije,ma koliko mi nesto mislili o turcima,a turci su nam sada prijatelji bar bi mogli da budu u nastojecem periodu ako ih sa rusima pritegnemo
necemo gledati crtace valjda mocugu uzeti da izigravamo likove tih junaka gledali smo kao deca crtace sada gledamo malo realnost te dve turske serije su dobre i ja i sada rekoh da odgledate

nasledje jedne dame
crna ruza
sila

ja sam poceo iznova da gledan ovih dana nasledje jedne dame
FoX FoX   02.11.2017 u 11:54

Hahhaha zvez baš si kontradiktoran
Jedeš albanske kolače itd a njihovu lubenicu nećeš kao, pecivo prave od naših proizvoda a pošto lubenicu donose iz albanije onda nećeš kao da je kupuješ

Kažeš turci su nam sad prijatelji...a zamisli npr, dajem primer, da amerika za par godina isto tako postane naš prijatelj.
Dajem primer samo.
Vučić izađe pred narod i kaže: "Amerika nam je sada prijatelj. Vratili su nam Kosovo i poklonili nam gomilu F-35 aviona."

Da li bi Amerika mogla da postane naš prijatelj da sve ovo uradi? Ne! Zato što su nas bombardovali i planski uništili Jugoslaviju. Kako verovati takvom prijatelju?
Isto je i sa turskom. Držali nas 500.godina i sad su nam kao prijatelji...mani me takvog peijateljstva. Hoće na finjaka da uzmu sandzak. Ne može im se verovati. Jest da je to bilo pre ko zna koliko stotina godina ali oni su takvi u krvi i to se ne može promeniti.

Što se tiče Hrvatske..zavisi.Istra je sasvim ok, ljudi su tamo više nego ok..naravno ima izuzetaka ali svuda je tako..
Ja sam pre 10godina bio u Rovinju(Istra) i tamo su ljudi potpuno nezainteresovani za politiku, nacionalnost itd..
Čak su nam mahali kad su videli BG tablice(malo morbidno ).

Zašto je neizvodljivo biti za sve opcije? Uopšte nije neizvodljivo ako nisi nacionalista i boli te uvo za tu vrstu politike.
FoX FoX   02.11.2017 u 12:05

ahahaha kran ... gleda se miroljub kamenjarkaaa

Eee da...ima i takvih slučajeva..neki više vole rusiju nego srbiju...ima dosta takvih.
Ponekad steknem utisak da je zvez jedan od njih

@partyzan , pa kako nije bitno znati uređenje neke države? Mislim to i nije bitno toliko, ali ako voliš neku zemlju, logično je da znaš sve o njoj...jer kako možeš da voliš nešto što ne poznaješ dovoljno dobro?
Imam ovog kolegu koji obožava finsku..i čovek počeo da uči finski, zna gomilu detalja o toj zemlji itd..e to je prava ljubav

Inače, vučko u petak gostuje mod Brankice Stanković (insajder, tv prva 21h).

Forum početna