Civilization V Mobile
Forum Tehnologija Mobilne igre & Aplikacije

Cranium Cranium   24.07.2012 u 22:17

Gledaj ovako...na pocetku imas settlera. On ima zadatak da osnuje grad. Klikni na njega, pa pritisni * , pojavice ti se opcija found city. I osnujes grad. Onda kliknes na grad i pojavice ti se opcije da kreiras ljude (radnike, vojnike, itd) , onda imas opciju da kreiras fabrike itd. Sto vise gradova imas koji su povezani, to je vise zlata, a sto je vise zlata vise mozes vojnika da napravis. Tesko je odrzati ekonomiju. Ali uspeva mi nekako. Elem, ti nisi sam. Tu su i druge imperije koje hoce da te napadnu. Sto se diplomatije tice, ona ti treba kada imas nekoliko imperija oko tebe. Neke su jace, neke iste kao ti, a neke slabije. Ove jace ce traziti zlato od tebe, da te ne napadnu, sa jednakim ces se boriti, a od slabijih ti mozes da trazis zlato. A ako su sve tri jace, napasce te sve tri. Moras da se koljes sa sve 3, i da s vremena na vreme stisnes nulu, i da probas diplomatski da okoncas rat sa nekom dok ne savladas druge dve. Imas puno misija, svaka ide u buducnost...od pre Hrista preko starog veka, srednjeg veka, renesanse, novog veka, savremenog doba , pa i u daleku buducnost. Atomku otkrivas tek u 11 misiji, kad tvoji naucnici otkriju nuklearnu energiju.
KinG KinG   24.07.2012 u 22:23

Stigo sam do četvrte misije. Bolje bi bilo da su igricu odradili sa kockicama a ne šestougaonicima.. Al dobro šta da se radi. Ae mi na brzinu reci šta otkrivam od oružja u sl. Misijama.
Cranium Cranium   24.07.2012 u 22:27

Evo sta moram da uradim u 14 misiji. Moji naucnici moraju da naprave svemirski brod i da kolonizujem svemir. Medjutim, imam samo jedan grad, prazan. Moram da napravim kakvu takvu drzavu, a oko mene Amerika, Engleska i Grcka. I sve me pritiskaju da im platim. Nekako uspevam da napravim neku jaku armiju, kad mi Amerika objavi rat. Lomimo se tu negde, taman sam presao u plus sa zlatnicima...bio sam blizu da napravim fabriku uz pomoc koje cu da napravim svemirski brod....kad mi Aleksandar veliki objavi rat i roknu mi atomku posred Moskve. Pola helta za grad mi je skinuo, a ovo okolo sto su radnici pravili (polja, farme itd) i sva vojska koju sam debil nabio oko Moskve je sprzeno!!! Ispi*deo sam. U sekundi me je sj**ao. This means war! Ja kliknem ok, ajde ne smaraj ti ces meni da pretis, kad vidim avion nadlece Moskvu i baca atomku! Odsad pravim 3 grada.
Cranium Cranium   24.07.2012 u 22:33

Jos si na macevima? Imas luk i strelu, macevaoca, otkrices konjanika, pa konjanika koji gadja strelom itd... Otkrices barut u jednoj misiji...i to je najzaj**anija misija. Napadaju te kao debila, a ti treba da izdrzis 30 i kusur turn-ova. Ako prezivis, tjst uspes da otkrijes barut zavrsio si misiju. Onda puske, topove otkrivas, pa artiljeriju, pa onda prelazis na tenkove...pa imas misiju da otkrijes avijaciju... Pa onda atomku....kozna sta sve ima jos. Mnogo je dobra igrica.
KinG KinG   25.07.2012 u 00:49

A kako da predjem onu misiju gde treba da imam po 7 cityzena u 2 grada
Cranium Cranium   25.07.2012 u 02:21

Napucaj grad sa zaj**ancijama za zabavu, imas buildings, onda mora da bude hrane. Odrzi ekonomiju u plusu. Ja zavrsio igricu. Sustina je da sam se preselio u svemir, j**es zemlju koja je izorana nuklearnim udarima. :-) razvalio sam Americke pi*de. xaxaxa
KinG KinG   25.07.2012 u 11:33

Ja i dalje nmg da predjem to gde trb 7 cityzena. Uvek mi ovi pored objave rat... Napadne me par swordmena ja ih sameljem sa katapultom i onim sranjem što se puca iz grada... Pa kad sa par worriora ,2 swordmena i 2 katapulta napadnem njihov grad oni mi nešto u fazonu no pliz i to... I plate mi pare dok sam se ja istrošio za vojsku
Cranium Cranium   25.07.2012 u 13:38

Klikni redom na tvoje gradove...pisace ti negde u uglu koliko citizena imas. Tako da budzi grad koji ima nedovoljno. I ja sam to tesko presao.
KinG KinG   25.07.2012 u 13:48

Natrpo sam po 7 cityzena ali traži mi da napravim happyness +7. Ja napravio sve zgrade ,namestio da grad ne radi ništa (to povećava hepines ) i ništa. Stigne do +6
Cranium Cranium   25.07.2012 u 14:35

Losa ti ekonomija....povezhi gradove putevima. Koliko gradova i workera imas? U principu ti treba nekih 5 radnika koji ce da rade. Nemoj da ih teras na automate, vec ih odvedi od mesta do mesta i klikci na build road. Kad povezes gradove dobijas extra profit, a to takodje utice na srecu. Gradi im coloseume, imas u buildingu sta svaka zgrada donosi...ti gledaj one sto donose srecu. a iddle ne diraj bolje. Uvek neko moze da te napadne.

Forum početna