Indiana Edy: Raiders of The Lost Android
Forum Tehnologija Mobilne igre & Aplikacije

Edy Edy   16.12.2018 u 21:47

Welicak94, tražim jedno 3-4gb ram, i neki solidan procesor da može android 7-8 da goni fino. Ništa naročito iskreno.
Edy Edy   16.12.2018 u 21:48

FoX, koji ? Sony sam imao, mirne sam duše bio, priznajem.
FoX FoX   16.12.2018 u 22:44

Paaa sigurno i vi u BiH imate online sajtove za prodaju tehnike i slično, kao što mi imamo kupujemprodajem, kupindo itd..
Pročešljaj tamo, imaš razne kombinacije, nove fonove iz uvoza za smešne pare. Samo je bitno da gledaš ocene korisnika koji prodaje predmet i na osnovu ocene možeš da znaš da li kupuješ od pouzdanog kupca.
Ja sam tako kupio do sad 3fona i zadovoljan uvek.
Čak sam kupio Sony Xperia SP koju je lik koristio 3godine i evo ja koristim možda 2godine i super radi... Ali to je ipak Sony. Izdržljiv ali košta.
Edy Edy   17.12.2018 u 02:12

> Paaa sigurno i vi u BiH imate online sajtove za prodaju tehnike i slično, kao što mi imamo kupujemprodajem, kupindo itd..

Ne

Mislim ima milja, ali ništa na tom nivou vala. Najveća stranica tog tipa je olx.ba, koje je nekadačnji pik.ba, najposjećenija web stranica u bih. Tipa mali oglasi/ebay ukršteno u jedno. Znam ja jedno 10 stranica za mobilne telefone je posjećujem, ali sve su to male radnje pa imaju svoje web shop, ništa na nivou kao ta dva, da ima velikog izbora bar.

Inače, na OLX, ima veliki nevjerovatni izbor od čitava 72 sony telefona sa više od 2gb rama Od kojih su ustv jedno 6-7 različite modela, od kojih 2-3 su iznad mog budžeta Ima evo Sony, XA, Sony XA1, Sony Z3, i jedan Sony Z5.. i nijedan od ovih mi se ne sviđa iskreno, jedini koji mi se sviđa je sony xz2, koji je dobrih sto eura iznad budžeta mi. A i mogu uzet Ulefone što kaže kran za istu cijenu, a bolje specs onda, ali opet je neka stota marka.. i sve u krug

Jeli vidiš problema?
SRB
Srbenda  
 17.12.2018 u 03:44

Možeš da pogledaš i xa2 slični su izašli su u isto vreme. Onda honor play (isti CPU i soc kao p20pro) honor 8x, Pocophone ili mi8 lite, nešto iz moto g6 serije, Nokia 7 plus ili polovna Nokia 8. Sve zavisi sta ti je bitno kod telefona kamera/ekran/baterija. Ja bi ipak uzeo nešto sa snapdragon jer realno imaju najjače modeme i 4g LTE ako ti je to bitno. Trenutno imam moto z2 play i zadovoljan sam amoled ekran kao kod Samsunga baterija solidna kamera nešto slabija i ima opciju za 720p slow motion.
Edy Edy   17.12.2018 u 10:53

Srbenda, najbitnije mi je da ima bar 2gb ram i 16gb interne memorije. Kao minimalac. Pa tražim malo jače od toga sada, eto bar 3gb ram, i 16-32gb interne, kao prvo.

Kao drugo, baterija, jer neću ove kao što HTC ima 2500mAh, to je ba ubica, morao bi nositi powerbank gdje god krenem. Zato mi se sviđa Pocophone F1, ima 4000mAh, a i našao sam ovaj jedan Oukitel (kineska marka, imao sam ga, nije loš za cijenu kojom ide) koji ima 10 000 mAh

Treća stvar (i razlog zašto ne uzimam oukitel istog trena), je wifi, hoću dobru wifi karticu da ima, ovaj Oukitel ima strašno spor internet, ali baš spor u odnosu na druge, baš mi je brže preko 3G ići neko preko wifi nekad. Čak ne mogu da ufatim svoj wifi sa drugog kraja stana, a imao sam Sony Experia jednu mogao sam sebe ufatiti sa dna zgrade pred ulazom čak.

Četvrto je izgled, tjst da nije baš mali, već ovi novi veći standardi, imao sam 5.5 inčni display u zadnjeg, pa ne idem ispod 5 nikako (mada mislim da u mainstreamu i nema manjih više), a najradije bi opet iste veličine ili slično. I tamne boje hoću, ništa white/gold fazoni.

Kamera mi je skroz nebitna, ne slikam gotov nikad, eto da ima prednju. Otisak prsta isto nebitan, ja to ugasim odmah, beze troši bateriju. Face Id isto, vuče to bateriju čuo sam, ne hvala. Wake on tilt... možda, to mi je nekako cool.

Android da je i da ga mogu root fino i da ima možda kakav custom rom za njega, tako da je bar 7.0 minimum, najbolje 8.0, 9.0 se može nadograditi.

Sad će praznici pa će biti akcije, kontam tada uzet Samo da se odlučim šta.

Najbolji fazon po meni je ovaj Poco F1... ili ako nadjem gdje taj Ulefone da vidim što je cran spomenuo igdje jer je manja cijena. Malo su skuplji vala, ali eto, ako uzimam da imam.
Edy Edy   17.12.2018 u 11:46

Našao sam fon koji mi se baš sviđa.

Xiaomi Mi A2 Lite (3/32)

Rezolucija: 1080 x 2280 piksela (0 ppi)
Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625 (14 nm) Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53
Android: 8.1 (Oreo) - Android One
Dual stražnja kamera 12 MP +5 MP
Kapacitet: 4000 mAh

Gledao sam i A2, ali je dosta skuplji, a slabija baterija i malo veći ekran, ovaj 5.8 mi je malo sličniji starom nego 6 inčni.

Ima samo 3gb RAM, ali skontao sam da mi i ne treba više ovih dana. Mislim šta to ima requirement 6gb? Ne igram igre nikad na fonu gotov, pa da mi treba toliko, samo mi treba solidan procesor i 2-3gb za multitasking appova. Ionako ću ga razbiti za godinu dvije pa uzet jači tada

Da mi je snapdragon 8xx sa 4gb ram ovakav bio bi odličan, ali nema takvog modela, jedino pocophone, ali on je dosta skuplji, ali i nakav glomazan, preko 6 inčni, kako to nosi sa sobom?
Cranium Cranium   17.12.2018 u 11:50

Edy (17.12.2018/10:46)
Našao sam fon koji mi se baš sviđa.

Xiaomi Mi A2 Lite (3/32)

Rezolucija: 1080 x 2280 piksela (0 ppi)
Android: 8.1 (Oreo) - Android One
Kapacit
Vidi redmi 5+. Taj ja imam.
Edy Edy   17.12.2018 u 11:55

Cranium, nije mi jasno jesu ovo dva fona ili šta? jer nailazim na xiomi redmi note 5 i redmi 5 plus, piše na gsmareana isti fon, ali drugačije cijene skroz za ta dva modela?
Edy Edy   17.12.2018 u 11:59

Tipa: olx.ba/artikal/314 ... te-5/ (Xiomi Redmi 5 plus)
Ili drugi naziv: olx.ba/artikal/302 ... y-ba/ (Xiomi Redmi Note 5)

Velika razlika u cijenu, ali koliko vidim isti je fazon.
---
Zaboravi, evo gledam ova radnja BigBuy, ne znaju šta rade, skroz druge specs stavili u opis nego gore, a jedino oni cijenu nabili.

Forum početna