Indiana Edy: Raiders of The Lost Android
Forum Tehnologija Mobilne igre & Aplikacije

Edy Edy   17.12.2018 u 12:04

Cranium, Kako ti je legao taj 5 plus? Koliko vidim i taj bi meni bio najbolji. Dobre specs (i ram i procesor), dobra baterija, ok kamera.

Ima i ovaj Note 5 Al, koji je isti sličan standardnom note , ali bolji snapdragon i novije izdanje (imaju neki 6gb ramom čak mada mislim da su to za indiju samo)
Cranium Cranium   17.12.2018 u 12:25

Edy (17.12.2018/11:04)
Cranium, Kako ti je legao taj 5 plus? Koliko vidim i taj bi meni bio najbolji. Dobre specs (i ram i procesor), dobra baterija, ok kamera.
Pa ni ja nisam neki gejm frik da bi mi trebala zver od fona, za pare koje sam hteo da izdvojim ovaj mi je bio najbolji. Dobar je, samo moze da se desi bug da ti zvucnik lose hvata okolne zvuke, pa imas bagove kao weki. Meni se to nije desilo. Sljaka super.
Welicak94 Welicak94   17.12.2018 u 13:00

Mi A2 Lite pucka pod rukama, ipak pored toga uzecu ga jer je AndroidOne a ne MIUI.
Testirao sam ga juce sa drugarom do najsitnijih detalja.
Pored puckanja, ni kamere nisu na zavidnom nivou. Saomija sa MIUI sistemima se sada plasim, a Mi A2 mi je prevelik telefon, dok je Mi A2 Lite onako fino kompaktniji (sirina 71mm). Kvalitet snimanja je dobar
Takodje, stock android i nije nesto optimizovan... jedini adut je 4000mah baterija koja obecava komotno 2 dana sa solidnim stepenom koriscenja.
Edy Edy   17.12.2018 u 13:41

Welicak94, kako misliš pucka? Evo ja baš kontao naručiti sebi A2 lite 4/64. Našao super ponudu.

@Cranium, skuplji mi redmi 5 plus od A2 lite,a specs gotov iste

A za kamere, znam da je slabija u odnosu na A2 original. Zato i jest jeftiniji, mada i ne treba meni kamera, tako da sam dobar, jedino prednja, koja je ok za video call.
Welicak94 Welicak94   17.12.2018 u 14:00

Mislim da krcka plastika ispod ruku... stisnes ga sa strane, pucne plastika gore... nije utegnut, los kvalitet izrade. Metalan poklopac jeste ali samo do ivica, i tu gde se spaja sa plastikom krcka, cak se i cuje kada pucne. Ali kada je silikonska stavljena nema problema.

Evo ja upravo nasao i Honor 9 Lite i ona plava boja koja se preliva.
Cena 19500din u Logic-u (pretpostavljam da je merodavna i kod tebe u BiH); Sirine je isto kao Mi A2 Lite, a i nema notch
Sad se nesto mislim... mozda i on ne bi bio los. Hm.
Edy Edy   17.12.2018 u 14:17

> Ali kada je silikonska stavljena nema problema.
Pa uvijek je silikonska na njemu Aha kontam šta pričaš, ma ok, to je sitnica na onom spoju, mogu živjet sa tim. Ionako ne idem nigdje bez maske.

Šta ne bi bilo loše? Honor 9 ili A 9 Lite?

ovaj od Huawei misliš? olx.ba/artikal/320 ... roid/

Ne bih ja huawei, čitao sam praavo loše review za neke njihove.
Evo i chipset je nakav HiSilicon Kirin 659, ržim se ja snapdragona. Ovaj huawei dođe sa MIUI, neću ja MIUI.

Bolji GPU u ovom chipsetu, ali problem je što ne znam kakav je sa grijanjem, snapdragon je poznat po tome što ima dobar setup da se ne griju.
Welicak94 Welicak94   17.12.2018 u 14:27

Na ovaj mislim
logicshop.rs/sr/mob ... -lite
(Cena je oko 165e).
Meni se malo onaj njihov EMUI ne svidja...
A MIUI je kod Xiaomi-ja

Nista Edy, izgleda da je za nas dvojicu Mi A2 Lite pravi izbor
Edy Edy   17.12.2018 u 14:33

1 BAM (KM) ti je pola eura. Tako da 165 EUR po BiH računici je 330 BAM.

Aha ovo je 3/32 verzija. Ne bi ja ovaj nipošto onda Ja evo hoću da uzmem 4/64 A2 Lite, u aziji poznat kao Redmi 6 Pro. Inače, ovo je AndroidOne, stock fino, kao Google Pixel Phone sistem.

I koji ti se sad sviđa? Reče "Sad se nesto mislim... mozda i on ne bi bio los. Hm."

To kontaš šta uzet za ovaj return što su ti dali za Xiomi? Koji te je ono Xiomi zezao?

Vidio sam Xiomi u druga nije bio problem, a i eto dali su nazad pare pa si ti specijalan slučaj

Evo ima i jedan dobar Sony XA1 da se prodaje blizu mene, moram se prokontati oko ovog.
Welicak94 Welicak94   17.12.2018 u 14:41

Problem sa mikrofonom i bugom "noise cancellation" nije unikatan problem. Redmi 5 je bio model koji je to imao, imas cak i u recenzijama drugih ljudi kako su navodili da je snimanje zvuka jako lose... Samo izgleda malo ko je to primecivao. To je iskljucivo bug u MIUI-u, tako da smo sigurni sa stock Androidom A i testirao sam, snimljen zvuk je jako pristojan
Edy Edy   17.12.2018 u 14:44

Welicak94, znači software bug? Čitao sam ja neke stare članke o MIUI, imali su oni milju bagova isprva, ali su se kao počistili sa 9-10. Mada eto onda nisu.

Stock je zakon, da.

I ništa od ovog XA1, jeftin, ali 2300 mah baterija jest Li-Ion, te baterije kao malo drže traju, ali nije ovo za mene.

Ništa izgleda ide A2 Lite za mene.

Forum početna