Kada ce proci svetska ek.kriza?
Forum Politika Svet

Prikaži rezultat ankete
KinG KinG   05.09.2012 u 00:31

Svaka kriza traje u proseku 10 godina pa tako će i ova
FoX FoX   05.09.2012 u 00:40

ahahha znaci to je prosek?da se ja lepo zamrznem pa da sacekam da prodju tih 10god.
Zvezdas Zvezdas   05.09.2012 u 01:05

Fox...nisam ja promasijo temu dakle ja kazem da ce kriza trajati 5-6 godina a najvise 10 godina.i tu nema nikakve dileme.
AKON AKON   05.09.2012 u 01:20

ma kakwi radikali swi su oni isti samo bi došli na wlast da kradu ko i drugi
Zvezdas Zvezdas   05.09.2012 u 01:29

E pa vi cekaj te onda pa nek vas ovi izdajnici vade iz krize ako prezivite dotle.hehe
SRB
Srbenda  
 05.09.2012 u 02:29

Zvezdas (04.09.2012/23:29)
E pa vi cekaj te onda pa nek vas ovi izdajnici vade iz krize ako prezivite dotle.hehe
Radikali al kad bi usli normalni ljudi u stranku a ne da to bude Seseljeva privatna stranka i da primaju svakog pa cak i balije... Ne kazem da je nemoguce samo je potrebno dosta truda i rada istrajnosti u tome sto radite i zacrtan cilj. A ne danas jedno sutra drugo i zajednicarenje sa svakojakim neprijateljima naseg naroda i obmanjivanje naroda... Sta god da radite, a da je to dobro za narod, podrzavam.
ROK
roky  
 05.09.2012 u 06:08

Ja za ovu temu necu da komentarisem jel postoje vise razloga za prestanak krize.
Cranium Cranium   05.09.2012 u 09:02

Kriza nece proci sama od sebe. Ko se seca istorije iz osnovne zna da je ova kriza istovetna velikoj depresiji iz tridesetih. Tada je poceo da buja agresivni nacionalizam, ne onaj korisni kakav imamo mi , vec onaj destruktivni. Prvi su poceli Japanci, napali Kinu , osvojili Kinesku pokrajinu Mandzuriju a kasnije i Sangaj. Sve je to pravdano legitimnim interesima Japanaca. Onda su poceli i Italijani sa Abisinijom i Salasijem...oni su imali drugi razlog. HTELI SU DA OSLOBODE NAROD ABISINIJE OD TIRANIJE (poznato vam?) Onda su poceli i Nemci koji su isli najdalje. Naciju od 70 miliona je bilo potrebno zaludeti nekako. To je postignuto time da je prirodna Nemacka sve ono sto je potrebno Nemcima da zive lepo??? Redom su padale Austrija, Cehoslovacka....i to bez ispaljenog metka. Onda je dosla Poljska i pukao je rat. Tako se pocinje. Od male krize, do recesije, do velike depresije , i onda borba za resurse. Paralelu sa sadasnjim vremenom pisem u sledecem postu.
Cranium Cranium   05.09.2012 u 09:32

Svetska ekonomska kriza je zvanicno pocela sredinom 2008, medjutim male krizice su pocele mnogo ranije. Svi znaju da dugovi bez mogucnosti da se napravi dobar sistem koji bi ih vratio ne vodi boljitku. I tako su isli dugovi na dugove i imamo prezaduzenu Ameriku. Nemojmo se zanositi da oni imaju nameru da vrate te dugove. Kada su bili pred bankrotom u 2009, svet je zadesio najjaci talas krize. Umesto da se konsoliduju i stede, Obamina administracija uzima novi kredit od 2 biliona dolara. To je zacaran krug. E sad, Ameri su odmah posle WW2 poceli da ekonomski potcinjuju Evropu. Tako da je zapad itekako zavistan od Amerike. Sta se desi preko bare, desi se i u Evropi. Medjutim nije Amerika jedini krivac za krizu u Evropi, vec i sama Evropa koja je preuzela model "kredite placaj kreditima" i sada grca u dugovima. Evo pogledajte Grcku. Neke zemlje evrope, pre svega Nemacka su iz ovoga pokusale da izvuku korist pa je Nemacka davala kredite po visokoj kamati Grcima, ali ponekad i uz dodatni uslov pa je apsurd da je PREZADUZENA GRKA NAJVECI KUPAC NEMACKOG ORUZJA U SVETU. Sad kriza pocinje da se oseca i u Nemackoj pa je davanje kredita svedeno na minimum. Ali i Nemci su dosta krivi za krizu. E sad...rekao sam da je tridesetih bujao destruktivni nacionalizam. Evo sta imamo danas. Pravoslavni Jermeni i muslimanski Azeri se sukobljavaju i prete da obnove rat za Nagorno Karabah koji je de fakto nezavisna zemlja pod upravom Jermenije. Tu su i Grci i Turci i njihov Kipar, zatim tu imamo i neizostavni Balkan i sukobe po principu svi protiv Srba. Sto se tice ostatka sveta....resursi rade svoje. Irak, Libija , Egipat , Sirija , Iran..... Sve su to plenovi Amerike i zapada zbog resursa. Podseca na Hitlera? Prve cetiri zemlje su napadnute argumentima da su pod tiranijom. Podseca na Musolinijeve izjave? Sirija se jos drzi i tek ce se drzati, a Iran je jednostavno prejak i preodlucan da ne dozvoli ovakve igrarije. Kao sto vidimo u svakoj okupiranoj drzavi je radjeno po principu zavadi pa vladaj. Huskaj radikalne islamiste na obicne islamiste u Iraku i Libiji ( Shiiti protiv Sunita ) , huskaj Shiite protiv Alavita u Siriji itd itd. Moje licno misljenje je da je Sirija poslednja drzava pred veliki sukob...iliti Poljska 21 veka. Iran ni po koju cenu nece dozvoliti da se iko sa strane mesa u unutrasnje stvari Sirije...iako su te stvari podgrejane od spolja. Rat prolazi za maksimum pet godina. Apetiti Amerckih djavola ce rasti i kao i Hitler okrenuce se istoku i napadu na Rusiju, jer taj prostor drzi vecinu svetske nafte, a to je ono sto Amerima treba. Mnogo je scenarija a samo 2 ishoda.
FoX FoX   05.09.2012 u 18:26

cran brate sve si objasnio....svaka cast...i ako krene taj 3.svetski rat ,bice 100x jaci od 2.sr...kao sto je drugi bio jaci od prvog.koristice nuklearno naoruzanje,i ko zna sta jos...ne daj boze atomsku..i kad sve to prodje opet ce biti 20,30 godina pauze...pa onda ponovo rat...dokle vise?zvezdas kaze da srbiju jedino seselj moze da izvuce....odakle da nas izvuce...ne moze sebe iz haga da izvuce a srbiju ce kao da izvuce bajka...?mi smo samo mala rupa u celom tom sistemu...pada ceo sistem padamo i mi...mada smo odavno pali...zalosno kad pogledas da nam nema spasa

Forum početna