Kada ce proci svetska ek.kriza?
Forum Politika Svet

Prikaži rezultat ankete
Cranium Cranium   05.09.2012 u 19:43

BlackFoX (05.09.2012/16:26)
cran brate sve si objasnio....svaka cast...i ako krene taj 3.svetski rat ,bice 100x jaci od 2.sr...kao sto je drugi bio jaci od prvog.koristice nuklearno naoruzanje,i ko zna sta jos...ne daj boze atom
Fox, jbg dugo sam u ovom poslu. :-P Salim se, e to vam je moja pasija. Vama kompovi, meni istorija i politika. Imam ispravku jednu samo. Nuklearno oruzje je isto sto i atomka. nucleus je ustvari latinski naziv za jezgro atoma. To ti je ustvari cepanje atoma pri cemu se desava burna reakcija. Neznam kako to sj**e 5km precnika, ali je ubitacno. Verujem da su danascnje atomke manje i da manju stetu prave, ali je 5km precnika u danasnje vreme mnogo veca steta nego 45' u naseljenom mestu mogu da ubiju 300.000 ljudi . Ja se nadam da nece nijedna pasti kod nas. Mada je pokolj neizbezan. Bar pola milijarde ljudi bi moglo da pogine ako se to rasplamsa. A da! I karakteristika atomki je da eksplodiraju na 1km od tla. Zato i prave toliku stetu.
Cranium Cranium   05.09.2012 u 19:48

Mislim da je Tesla rekao jednom : ako se rat pocne voditi nuklearnim oruzjem, sledeci svetski rat ce biti uz pomoc kamenja. Toliko ce unazaditi zemlje pogodjene ratom. Nacicu slike iz doline smrti i pustinje Mohave. Tu su Ameri radili testove.
SRB
Srbenda  
 05.09.2012 u 23:27

Ma sta se lozite niko nema muda da krene u rat s atomkama . Ameri ako puste neku na Iran ode njima Njujork, Los Angeles ili neki slican u vazduh koji muzdosi izaberu Ili bi spalili Izrael sto bi ja gledao s uzivanjem snimke i to u full HD na kineskom televozoru
Zvezdas Zvezdas   05.09.2012 u 23:39

Kad bude severna koreja lansirala raketu ima da amerika gori hehe
ROK
roky  
 06.09.2012 u 18:17

Nezelim nikog da vredjam ni da imenujem.Po meni kriza u Srbiji znate kad ce proci?Kad se svi udruzimo i ujedinimo i prebrodimo ovu krizu.
SRB
Srbenda  
 08.09.2012 u 03:58

Roky je u pravu svi zajedno svi u jedan front radi odbrane Srbije!
Jos nista nije gotovo bice dana za megdana...
Nikad nece imati potpunu kontrolu nad nama, samo napred.
NIK
Nike  
 27.09.2012 u 14:02

Kad na vrbi zasvrbi a mozda ni tada nece
Zvezdas Zvezdas   28.09.2012 u 13:22

Ma proci ce kriza za 5 Godina
KinG KinG   29.09.2012 u 02:43

Cranbery (05.09.2012/17:43)
Imam ispravku jednu samo. Nuklearno oruzje je isto sto i atomka. nucleus je ustvari latinski naziv za jezgro atoma. To ti je ustvari cepanje atoma pri cemu se desava burna reakcija. Neznam ka
Nukleus je u stvari ono što drži protone i neutrone u atomu. To je najlakše zamisliti kao da je atom kesica klikera. Gde bi kesica bila nukleus a klikeri protoni i neutroni. Inače samo jezgro je veoma malo. Primer. Da poredim atom sa stadionom. Oko stadiona kruze elektroni. A u centar kruga na sredini terena staviš čiodu. Vrh čiode bi bio nukleus. Odnosno jezgro atoma. kao "punjenje" se u nuklearnim bombama stavlja neki radioaktivni element sa više od 100 protona i neutrona,, zamislite tu gužvu u jezgru odnosno nukleusu. Kada taj nukleus pocepate naglo se oslobadjaju protoni i neutroni. I oni brišu sve pred sobom. Da se radi o samo jednom atomu to niko nebi ni primetio,a samo u jednom centimetru kubnom se nalazi više miliona atoma. Ja sam to tako shvatio. Ako grešim nek me ispravi neko. A sumnjam da će se neko upustiti u to.
KEJ
kejz  
 10.10.2012 u 16:42

Kriza ce proci, kad mrtav prdne.

Forum početna