Kad Porastem Biću Kengur
Forum Zabava Film

Cranium Cranium   01.11.2014 u 13:05

Svaka generacija ima neki svoj film, film koji znaju svi i koji se neretko zna napamet jer se gledao milion puta. Tako je generacija odrasla 90-ih imala rane. Mi koji smo odrasli i 90-ih i 2000-ih smo imali munje, 1 na 1, apsolutnih 100. Medjutim, jedan film se izdvojio i slobodno može da se nazove filmom generacije. To je film kad porastem biću kengur. Na prste jedne ruke mogu da nabrojim ljude koji ga nisu gledali.

Priča prati jedan sasvim običan dan u Beogradu. Ali kroz 3 odvojene priče koje se spajaju posle.
Prate se 2 ortaka koji su neradnici, koji vise po kladionicama u nadi da će da zarade neki dinar. Sa tom logikom su odigrali i danas i stavili sve pare na Istvič, klub za koji brani njihov drug iz detinjstva Kengur. I sve bi bilo ok da Istvič ne igra protiv slavnog Mančester Junajteda. Utakmica se prati u lokalnom kafiću, gde svi znaju Kengura iz vremena kad je bio niko. Tu su mu keva, bivša devojka Milica, i još par legendi iz kraja kao Živac (ahahahahahaha), Cile, Baron itd.
Neverovatan spoj likova koji koliko god da imaju malu rolu u ovom filmu ostavljaju pečat.

Druga priča prati Bracu, lokalnog šmekera koji konačno izlazi na dejt sa Iris, manekenkom koja je sve samo ne obična prangija sa kakvim je Braca izlazio. Cela ta njegova agonija u glavi je urnebesna. Šta da kaže, kako da skrpi provod za 300 kinti koje ima u dzepu, kako da je smuva i odvuče u krevet. Više je pričao sam sa sobom nego sa njom. Pritom mu se dešavaju neverovatni maleri. Ni ona nije ništa bolja što se tiče monologa u sebi.

Treća priča prati 3 ortaka. Sumpora, Avaksa i Hibrida. Dvojica od njih bleje na krovu solitera po ceo celcati dan. Treći (Sumpor) radi a posle posla bleji sa njima. Sumpor je lokalni prevarant. Uvek smišlja kako da zavrne nekoga za lovu, dužan je "u principu" i iza odela koje nosi poslovno jer radi u agenciji za nekretnine je jedan ljavator svega i svačega. Merača za pritisak npr.
Avaks je lik koji potpisujem postoji u svim ekipicama. Mašta može svašta. Liku niko više ne veruje jer voli da laže. To je verovatno naučio od ćaleta. Pa čak i kad vidi leteći tanjir niko mu ne poveruje sem ludog Sumpora i to tek nakon potvrde od strane ćaleta.
Treći je Hibrid. Sama činjenica da oni gore duvaju po hektar ipo vutre dnevno je dovoljna da se dobije nadimak Hibrid. Malo je glup (mnooogo je glup) , uglavnom se sprdaju sa njim.

I tako se dešavaju razne situacije, neću da kvarim onima koji nisu gledali. Mada nema puno takvih, bar ne u Srbiji.
martin martin   01.11.2014 u 16:35

Fantastičan film. Gledao sam ga najmanje 120 puta.
Inače,meni su najbolji filmovi sa sredine sedamdesetih godina.
atom atom   01.11.2014 u 16:45

-Ovaj ide u gornji levi...

-E ako ovaj ode u gornji levi,ti ideš u gornji urgentni!

Cranium Cranium   01.11.2014 u 16:47

Ispravka, Kengurova bivša nije Milica nego Ljubica.

Ljubiiiice čobaniceeeeee, piće za igrače.
Cranium Cranium   01.11.2014 u 16:48

Braaaaate, jesi ti iz centra?
atom atom   01.11.2014 u 16:58

-Evo stigli ćevapi za našu dragu gošću Kengrr madrr
Cranium Cranium   01.11.2014 u 17:10

Ahahahahaha, kidz gou tu skul.
Tommy Tommy   02.11.2014 u 03:38

Cranium (01.11.2014/12:05)
Svaka generacija ima neki svoj film, film koji znaju svi i koji se neretko zna napamet jer se gledao milion puta. Tako je generacija odrasla 90-ih imala rane. Mi koji smo odrasli i 90-ih i 2000-ih
gledao sam ga pred 2. godine na tvoju preporuku, i odlican je.
Cranium Cranium   02.11.2014 u 11:08

Neeeema kod mene loše preporuke. ;)
Cranium Cranium   17.11.2014 u 22:59

Sad će da počne na prvoj. ;-) Ljubiceeeee

Forum početna