Aktuelnosti: razno :)
Forum Politika Svet

FoX   26.05.2025 u 08:30

Umesto da sede ispred skupštine mesecima, plaćeni našim parama, nek idu da blokiraju sedište KFORA i Euleksa. Može slobodno toj čudnoj grupaciji da se pridruže i učesnici dva sabora.
Kontam, više ih ima, više vole Srbiju, pa možda i postignu nešto.
Ovo je zadnji post sa prethodne strane.
PARTYzan PARTYzan   26.05.2025 u 23:22

To što sede ispred skupštine je posledica blokada, a kokiko mi je poznato saborci i studenti koji žele da uče nisu skloni blokadama, što bi oni blokirali Euleks. Studenti u parku su prijavili svoje čudno okupljanje a rekao bih pseudoanarhisti i otpadnici koji sa ljudskim imaju zajedničku jedino hromozomsku strukturu (možda), kontam da sistematski krše , sem etičkih, i više formalnih zakona uključujući i neodobreno okupljanje (valjda plaćeni našim a još više tuđim novcima). Moguće da rulje, uličara, vagabunda ima više (vagabund=besposličar, prosjak+skitničar) samo jedini merodavan pokazatelj zbrajanja su izbori gde će ovi što ih podržavaju Kurti i Natasha K verujem dobiti očekivan šamar. Ali pošto borac za demokratiju i objektivno novinarstvo Olja B. kaže da nema uslova za fer izbore, a i bloladeri su tvrdili da nemaju političke aspiracije, čemu ponovo izbori. Kadgod da budu, ja ću ih ponovo bojkovati ukoliko na KiM i dalje bude onemogućeno glasanje u skladu sa Briselskim sporazumom (OEBS) ali verujem da otpadnici i tzv. drugosrbijanci i blokaderi u bližoj budućnosti neće dobiti vlast na izborima.
Ako ništa drugo, ti bar izneseš svoj stav. Došlo neko čudno vreme. Masovno suzdržani, "neutralni" defanzivni jer ne znaju koja strana će da prevagne. Ne bih propustio da makar, sa sopstvenog verifikovanog naloga, ne kažem na ključnim adresama šta imam. Došlo još čudnije vreme, nebo bi da ustukne nad Hadom, figura nad karikaturom.,vjera nad nevjerom, samoodržanje bi u štek zbog tanatosa Hijene i lešinari obukli čovekolike 'aljine, nekrofilija uzela maha. Dragoslav Bokan bi verujem mnogo autentičnije objasnio o čemu se radi, ja nisam umetnik a i verovatno sam manje u veri od njega, ali da bi se shvatilo šta se dešava, nije neophodno biti ni pismen. Msm da je dovoljno samo živeti s ove strane razuma, umesto u svetu za " s' uma sišavše".
FoX FoX   27.05.2025 u 12:51

@PARTYzan, Mislim da ljudi neće da se upliću u temu politike ili zato što ih ne zanima ili zato što nema poente.
Toliko je očigledno da je ovaj sistem truo da je bespotrebno uopšte pričati više na tu temu.
Svako ko podržava ovakav sistem ili ima neke koristi ili je izmanipulisan od strane medija.

Pametni su odavde odavno otišli (mislim iz ove zemlje).
PARTYzan PARTYzan   27.05.2025 u 22:51

nisam siguran bas da su ljudi indiferentni u odnosu na svojevrsno vanredno stanje. Tesko je nemati stav o blokadi onih koji su onemogucili studentima da uđu na fakultet pa onda nakon sto su ih isterali, smetaju im i u parku (a ne-studenata verovatno ima na obe strane). Mnogi crno-belo rasuđuju- npr ako ne podrzavas blokade, za vlast si. Ja podjednako imam potrebu i da ostavim ostar komentar na racun predsednika, za kog nikad nisam niti bih glasao. Msm da je trulez sistema evidentniji bio za vreme dosmanlija. A truleža nikad više ("zombija" koji obitavaju ulicama i trgovima blokirajući razum pre svega). Slazem se da nikad veceg truleza nije bilo ovde,tacnije da nema trulijeg otpora i opozicije nego ovde. Iako su se i u okruzenju desavale kolektivne tragedije, uspesno sam procenio da nigde pa ni u Severnoj Makedoniji nece doci do masovnih protesta. Kao sto ni kod nas nije u zuto vreme (Ivanča, Kontrast),tad je opozicija imala ljudski oblik. Zato i smatram blokadere nekrofilima. Tako sam ih nazvao i na poslu, posto se jedna blokaderka ududila da me pita zbog cega ne ucestvujemo u tzv. generalnom strajku. Uprkos svemu, ja sam lokal patriota pa ostajem, što bi me truli oćerali s mojeg. Nije neobicno ako sistem podrzava neko ko ima korist od njega ali jeste kad ga tako odlucno napada bas onaj ko cveta u njemu. Ranije sam u nekoj temi pisao o zaposlenju. Ako je korist to sto sam za vreme ove vlasti uspeo (ne samo bez partijske knjizice vec i bez glasa na izborima) da se zaposlim na neodređeno, u struci, u drzavnoj ustanovi, samo na osnovu CV-ja i proseka u indexu a znam vise takvih primera (a za vreme zute partokratije mi trebala veza i da bih stazirao volontetski), onda se moze reci da sam i ja profiter na krilima ove vlasti.Imam još 1 "profiterstvo" za vreme ove vlasti. Zbog svojevrsne epidemije u gradnji, ispostavilo se da je moj pradeda imao i vise nego sto sam znao, posto sam nasledio zemlju koju mi je drzava dobro platila. Istina oklevala je ali to mi se isplatilo jer sam dobio znatno vise zbog zatezne kamate.
Slazem se se da obicno nema poente uplitati se u politicke diskusije, ja sam prekinuo politicki post posle duzeg vremena. Iako je ovo forum, to je vise bio unutrasnji dijalog da ne kazem monolog. Imao sam potrebu kad mi je kap prelila casu (upravo zbog nefunkcionalne drzave gde policija i sudstvo ocigledno ne rade svoj posao kako treba) da se izventiliram. Eto sad mi lakse
PARTYzan PARTYzan   27.05.2025 u 23:04

btw jedan svež kuriozitet. Danas me zaprati na Ig neki lik s privatnog profila (imamo zajednickog pratioca tj pratiteljku i isli u istu gimnaziju). Posaljem mu zahtev i kad sam uzvratio ispostavi se da je ni manje ni vise nego jedan od lidera blokada ako ne i the leader himself. Eto pratimo se, on sa sve crvenom sakom a ja crvenim srednjim prstom ;)
Cika Niki Cika Niki   29.05.2025 u 19:48

FoX (27.05.2025 / 12:51)
@PARTYzan, Mislim da ljudi neće da se upliću u temu politike ili zato što ih ne zanima ili zato što nema poente. Toliko je očigledno da je ovaj sistem truo da
U ovoj drzavi nemas pravo na svoje misljenje. Ja sam neutralan sto se cele ove situacije tice jer realno da promenimo drzavu ne mozemo, sistem isto tako ne mozemo, takav je sa razlogom da sisa ovce.
Sad kad bih ovako nesto rekao odma bi bilo sendvicar, bot itd, dok sam ja neutralan.
Smecarska smo nacija, ne postujemo jedni druge.
Cranium Cranium   28.06.2025 u 20:24

Ljudi na ovom sajtu/forumu znaju ko sam i kakve stavove sam imao. Evo sad bukvalno mogu da kazem nek se poubijaju i jedni i drugi. Boli me ku**c bukvalno, sam sam svoj vlasnik, sam sam svoj gospodar. Nece meni niko doneti hleb u kucu sem mene samog, nek se poubijaju bukvalno ce me boleti tuki. Sve sto mi treba u zivotu imam.....svojim trudom. A politika je tu za debile i neosvescene.
MAR
MarioZ  
 16.07.2025 u 11:20

Zezancija

Forum početna