Cranov muzički kutak. :D
Forum Zabava Muzika

Cranium Cranium   03.08.2017 u 18:07

Listam ja danas svoj folder sa francuskim repom i setim se da legenda francuskog repa ima duet koji sam ja daaaavno cekirao kad mu je i izasao taj album i da mi se pesma tada nije svidela zbog njegovog loseg repovanja na toj pesmi, a da tu pesmu imam igrom slucaja u fonu i da sam je zavoleo ali o tome posle. Par godina kasnije, ta devojka je postala planetarno poznata i imala je sto bi se reklo svetski hit. Ali ni to meni nije bilo dovoljno da bih je istrazio. E onda je dosla lisica i spomenula da je njen album prvenac do jaja i ja uzeo da skinem, da vidim valja li ista. Epilog, ono je skoro perfekcija. Sve sto ne valja moze se pripisati "losoj" produkciji na nekim pesmama. Losoj u smislu ja bih voleo nesto drugaciji vajb. Elem, setim se ja te pesme i pogledam u fonu Indilin folder koji sam skinuo, zato sto u podfolderima ima "Indila guest appearances" i medju tim pesmama i ova. Pustim po 156846x i uhvatim sebe kako analiziram produkciju i Indilinu ulogu u istoj.

Auuuuuu brate. Devojka je slobodno moze da se kaze cisti talenat i tehnicki jaca od mnoooogih pevacica koje kao vaze za najbolje i najpopularnije pevacice sveta. Kazem sto se tehnicke strane tice.

youtu.be/eD85BllSHK8

1:52, slusajte kako riba savrseno lagano glasom pravi repliku melodije koja nije cista vec je tipicna arapska sa "glajdovima" i gde moze i gde ne moze.

A njen mini sou pocinje na 3:43. Koliko metricki pretacno sunce ti j**em. Na 4:06 se cuje lepo koliko je tehnicki bogata.

Sad kad bi uzeo da preradim bit na toj sekvenci pesme, na isti tempo i dodam par kikova po mestima gde bi kikovi smeli da idu jos bolje bi culi kako se savrseno uklapa njena promena nota i ritam. Da uprostim, iako nema na osnovu cega da se orijentise u ritmu ona saaavrseno tacno cepa melodiju koja je tipicno arapski zaj**ana. E lisice, jednom i ti meni da preporucis nekog ko kida za sve pare. Riba je nestvarno talentovana, ali to nije pokazala na onom albumu. Moze ona i vise od onoga iako je i album vrhunski. Sad me zanima ima li neko slican njoj, tjst ima li neko slican njenom stilu. Ima verovatno neka iz arapskih zemalja, njima je u krvi ritam.

PS... Gledao sam sekunde po fajlu iz plejera, nisam siguran poklapa li se sa jutjub verzijom.
FoX FoX   03.08.2017 u 20:56

Nema...zna lisica šta valja
Sviđaju mi se ovi njeni delovi u pesmi..stvarno se lepo uklopilo.
Ima andjeoski glas jbt.

A neko sličan njoj..pa ja ne znam, nisam čuo ništa slično..
ali eto ta zlatna trojka, Indilla, Veela i Laura Brehm...andjeoski glasovi
FoX FoX   05.08.2017 u 01:16

Šta kažeš za ovo kran youtube.com/watch? ... enMOo
Cranium Cranium   05.08.2017 u 18:04

FoX (04.08.2017/23:16)
Šta kažeš za ovo kran youtube.com/watch? ... enMOo
Kul trepćić, mada malo dosadno. Rijana bi ovo pojela.
Cranium Cranium   06.08.2017 u 20:25

Dve legende snimile duet. youtu.be/HRrnEL3uiFU

Dzamejkan i Dzrmejkan.
FoX FoX   06.08.2017 u 20:32

nah.. Rijanin glas malo smorio, sad malo Bebe da slušamo...samo da izbaci neke bolje pesmice i slušaću je. Ove komercijala limunade smaraju više..

hahaahha omg kako možeš ovog buble-buble da slušaš
Cranium Cranium   06.08.2017 u 20:41

FoX (06.08.2017/18:32)
nah.. Rijanin glas malo smorio, sad malo Bebe da slušamo...samo da izbaci neke bolje pesmice i slušaću je. Ove komercijala limunade smaraju više..

Jeste mozda malo smorila, ali je postavila standarde u svemu sto je radila. Prvo rnb pa pop pa trep ikona.

Ahahahahahahahha, ma nemas ti pojma. Samo kada se vratio svom zvuku, doduse malo modernije nego sirovi sean paul ali bar nije edm.
Cranium Cranium   07.08.2017 u 00:26

@fox Elem, ovo mi je bilo na repeat pre jedno 4 meseca. Prelagano ulazi u usi. youtu.be/EEMnGnxJKO8

A jesi slusao Halsey?
FoX FoX   07.08.2017 u 02:06

Sve to stoji ali eto...vreme je za neku naslednicu

Nije loša ova Bibina
Nisam, prvi put čujem za Halse Kao da sam već čuo ovaj glas negde :/
Cranium Cranium   07.08.2017 u 10:37

FoX (07.08.2017/00:06)
Sve to stoji ali eto...vreme je za neku naslednicu

Nije loša ova Bibina
Nisam, prvi put čujem za Halse Kao da sam već čuo ovaj glas neg
Ma koja naslednica, ni na vidiku je nema.

Dobra je Halsey, ona ima pesmu sa The Chainsmokers... Closer. Ali bolja je ovako. Ima zanimljiv stil.

Forum početna